E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası, karar metninde değişikliğe gitti---

Merkez Bankası, karar metninde değişikliğe gitti

Merkez Bankası, karar metninde değişikliğe gitti
12 Haziran 2019 - 16:30 borsagundem.com

Merkez Bankası Haziran toplantısında faizi değiştirmezken Nisan metnindeki "enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir" ifadesini değiştirdi

Merkez Bankası bugünkü toplantısında faizleri beklendiği gibi değiştirmezken Nisan ayı metninde yer alan "enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir" ifadesi değiştirilerek “fiyatlama davranışlarına dair riskleri sınırlamak ve enflasyonun düşüş sürecini hızlandırmak amacıyla sıkı parasal duruşun korunmasına karar verilmiştir” denildi.

Enflasyonda düşüş vurgusuyla, Merkez Bankası'nın bundan sonraki toplantı için faiz indiriminin kapısını açmış olduğu belirtiliyor.

GCM Yatırım Ekonomisti Enver Erkan bugünkü açıklama sonrası Merkez Bankası'nın Temmuz'da faiz indirimine başlayabileceğini belirtti.

Piyasalar faiz indirimde Temmuz'u işaret ediyor

Erkan "..Bu metinde enflasyon ve sıkı para politikası ile alakalı yönlendirmede değişikliğin ne şekilde olduğuna baktığımızda; 'Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir' şeklindeki ibarenin değiştiğini ve dezenflasyon sürecine / enflasyondaki düşüşe katkı vermek amacıyla sıkı duruşun korunduğu ifade edilmiş. Burada da yoğun şekilde önümüzdeki aylarda baz etkisiyle daha hızlı şekilde gerilemesi beklenen enflasyona işaret ediyor." diye konuştu.  

"DOĞRU ADIM ATTI"

Medley Global Advisors Kıdemli Analisti Nigel Rendell ise Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın faizleri değiştirmemesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. Rendell "faiz indirimi de bekleyenler vardı ama bu yanlış bir hareket olurdu. İstanbul'da seçimler tekrarlanacak, ABD ile yaşanan S400 sorunu da var. Faizi erken indirmek akıllıca olmazdı, Merkez Bankası da doğru bir adım attı" diye konuştu.

TCMB faiz kararını açıkladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pala remzi12 Haziran 2019 17:58

    harika  vakıfa bakın nassı çöküyo aksular geldi vakıfa çökertme başladıherkesin dediği gibi vakıftan uzak durun .aksular ne yapma işstiyo.mali, piyasalkr darmadağın vakıf çöküşüyhle .akp üst yönetimine tuzakmı kuruldu vakıf çökertmesiyle çöküşü tyetikliyıo vakıf çöküşü .aksular ne yapıyo ..izle incelevakıflama haşırtlama ..