E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası haziran kararı ne olacak?---

Merkez Bankası haziran kararı ne olacak?

Merkez Bankası haziran kararı ne olacak?
12 Haziran 2022 - 11:05 borsagundem.com

Haziran 2022 faiz kararı sonrası gözler döviz kurlarında ve diğer yatırım araçlarında olacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? TMCB Haziran 2022 faiz kararı ne olacak?


Her ay belirli tarihlerde gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantıları sonrasında Merkez Bankası’nın faiz kararı duyuruluyor. Birçok ürünü etkilemesi nedeniyle gözler bu ay da kararda olacak. Peki, beklenti ne yönde, karar hangi tarihte açıklanacak?

MERKEZ BANKASI HAZİRAN 2022 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TCMB Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre bu ay faiz kararı 23 Haziran 2022 Perşembe günü açıklanacak. Karar aynı gün saat 14:00’te duyurulacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik gelişmelerle ilgili açıklama yapan Erdoğan, "Sorunun bir tarafında vatandaşlarımızın bir kısmının tasarruflarını hala döviz cinsinden yapmaktaki ısrarı var. Diğer tarafta büyüyen ekonomimizin gerektirdiği ithal ve küresel ağların ortaya çıkardığı döviz talebi var. Bunun için vatandaşlarımıza kur korumalı mevduat gibi, konut kredisi gibi, tasarruflarını kendi paramıza kaydıracak alternatifler sunuyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı hala yatırımlarını döviz cinsinden yapmakta ısrar ediyor. Ülkemize döviz girişini hızlandıracak yeni yöntemler geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya Merkez Bankası'ndan faiz indirimi

Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık düzenlemesi

TCMB kritik faiz kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)