E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMERKEZ BANKASI EMEKLİLERİ MAAŞ ALAMAYACAK---

MERKEZ BANKASI EMEKLİLERİ MAAŞ ALAMAYACAK

MERKEZ BANKASI EMEKLİLERİ MAAŞ ALAMAYACAK
20 Ekim 2010 - 21:21 borsagundem.com

Maliye Bakanlığı bir başka kamu kurumu olan Merkez Bankası'nın Emeklilik Vakfı'na haciz koydu.

Türkiye'nin en zengin vakfı olan MERVAK'ın 6 milyar lirayı aşan varlıklarına konulan haciz nedeniyle emeklilere yapılan ödemeler gerçekleştirilemeyecek. Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (MERVAK) arasındaki tartışma 2008 yılından bu yana karşılıklı davalarla sürüyor. Maliye Bakanlığı'na göre MERVAK bir vakıf değil bireysel emeklilik şirketi. Bu nedenle de vergi ödemesi gerekiyor. Ancak MERVAK kendisini bir vakıf olarak görüyor ve bu nedenle de vergi ödemek istemiyor. Maliye Bakanlığı'nın MERVAK'a çıkardığı toplam borç miktarı ise tam 5 milyar lira... Bu vergi ve cezasına itiraz eden MERVAK davayı kaybetti. Bunun üzerine mahkemeye başvuran Maliye, vakfın tam 6 milyar lirayı aşan varlıklarının tümüne haciz koydurdu. MERVAK hem mahkemenin vakıf olmadığı yönündeki kararına hem de haciz kararına bir üst mahkemede itiraz edecek. Eğer bu davalar kısa sürede sonuçlanmazsa MERVAK'tan emekli aylığı alan eski Merkez Bankası çalışanlarına ödeme yapılamayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yıldıray Gürlek27 Haziran 2022 14:14

    Bitti mi cicim ballı börek dönemi ne yani merkez bankası dışında çalışan yurdum insanı zencimi herkes yerini bilecek yoksa Reis böyle ümügunüzü sıkar

  • efe05 Mart 2012 17:07

    sosyal uçuruma neden olan bu vakfı birilerinin durdurması güzel bir gelişme...

  • İlker08 Mart 2011 20:28

    Kimsenin haksız yere maaş aldığı yok.İnsanlar bir pantolonu 4 yıl giyerek boğazlarından keserek yıllarca yaptıkları birikimleri hazine bonosunda değerlendirdiler.Bu kadar körlük bu kadar cahillik olmaz.Hastane masraflarını karşılayamayan, çocuklarının okul masraflarını karşılayamayan merkez bankası emeklileri oluştu.MB emeklileri ayrıca aldıkları maaş üzerinden gelir vergisini de devlete her ay ödediler.Biz sürünüyoruz onlarda sürünsün mantığı sizinki. Cemaatin parası bitti heralde yandaş medya organları "ballı emeklilik" gibi saçma sapan başlıklar atmışlar çünkü..

  • gülsen03 Ocak 2011 21:49

    yeter artık senelerdir haksız maaş aldılar birisi durdursun