E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası, bu defa faizi artıracak mı?---

Merkez Bankası, bu defa faizi artıracak mı?

Merkez Bankası, bu defa faizi artıracak mı?
13 Ağustos 2022 - 08:43 borsagundem.com

Doların Türk Lirası karşısındaki yükselişi ve enflasyonla mücadele konuları bakımından büyük önem arz eden TCMB Para Politikası Kurulu'nun vereceği faiz kararı, 18 Ağustos’ta netleşecekken toplantıdan faiz artışı beklenmiyor.

Küresel faiz artışları ve temmuz ayında yüzde 80'e dayanan enflasyona rağmen Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek hafta yapacağı toplantısında politika faizini art arda sekizinci kez sabit tutarak yüzde 14 seviyesinde bırakması bekleniyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Rusya Merkez Bankası: 2008'e benzer bir küresel kriz gelebilir

Merkez Bankası rezervleri 98,3 milyar dolar oldu

Fed'den 50 baz puan faiz artırımı beklentisi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali15 Ağustos 2022 06:46

    Zaten 14 değil şimdi yüzde 17 faiz var. 3 ouan artmasını bekliyorum.

  • xyz14 Ağustos 2022 21:55

    Bunlar malum yere sormadan hiç bir şey olmaz. Aldıkları karar MB' nin deĝil, malum yerin kararı olur. Bunlar devletten boşuna maaş alan insanlar.

  • Gerçek14 Ağustos 2022 21:41

    Artırmayacak

  • borsacı14 Ağustos 2022 17:32

    devletinş  görevi faili muçhulu bulup adalet önüne çıkartmak olmalı faille işbirligi olmamalı malesef piyasalrda istkrar kalmamış istikrarı bozanlarda belli olmasına ragmen mücadele etmemiş şimdi tl erimiş bitmiş enflasyon almış başını gidiyor sen bekle enflasyon dememli.faiz azcık  azcık artırmalı.

  • Kamil çok uzman14 Ağustos 2022 17:17

    Kesinlikle artıracak moddys cuma kapanışı uyarısı a rtirmazsa piyasaları asla tutamazlar ,

  • Mucise Reis : )14 Ağustos 2022 13:10

    İşin özeti... merkez bankası neye göre para basıyor ?. Ben bazı verileri okudum, izledim aklıma bu soru geldi.  yıl 2022, yeni ekonomi model sistem. Şimdi Merkez bankası amacı ne ? PARA BASMAK... Merkez parayı neye göre basıyor ? Kasasındaki ALTIN karşılımı, yoksa ülkeye soktuğu DÖVİZ karşılığı mı ? . Olması gereken merkez ekonomil dengeyi sağlamak ve reel ekonomiyi ayakta tutmak. Ama görevi para basarak, parasal gneişleme yapmak oldu. parasal genişlemede DOLAR girdisi kadar PARA BASMAK oldu. TL bollaştı. Komşu devletler TL bir dolar, euro gibi rezerv para ve talep olmadığı için istemiyor. İş piyasada TL istemiyor. YÜKSEK FAİZ İLE  TL piyasadna azaltılma çalışılıyor. İç piyasa TL İSTEMEM, değersiz işime yaramaz dediğinde, dövize ve altına kaçan oluyor. ev arsa vb artış gösteriyor(doviz bazında) enflasyon ücretliyi eziyor. Ürün fiyatı artıyor. Merkez kararı kimse tınlamıyor. parasal genişleme amacı var her fırsatta.

  • Mucise Reis : )15 Ağustos 2022 00:11

    T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Darphane ve Damga Matbaasında basılırken Türk lirası banknotlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına bağlı Banknot Matbaasında basılır...Ülkemizde banknot basma ve ihraç yetkisine sahip olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu yetkiyi tek elden ve süresiz olarak Merkez Bankasına devretmiştir. Türkiye'de banknotların tasarım ve basım işlemi, Merkez Bankası bünyesindeki Banknot Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilir....

  • yorum 14 Ağustos 2022 16:07

    parayı M.bankası basmıyor darphane basıyor :D  :D seni gidi politikacı seci

  • baran14 Ağustos 2022 11:42

    Bankaların kazancı iyi demek ki yükseliyor.  Faiz artınca döviz düşer denklemi cahil takımının ağzına pelesenk etmişler ki 90 lardan beri aynı tezgahı kurup devleti sövüşlemişler!  Fazi artırıp fazla tl. verince olacak olan şey bellidir!  Tekrar gidip dövize yatırmak sendikasyon kredisi adı altında yüksek faizle tl. karşılığı Mb da olmak üzere tekrar borçlanmak!  Ne limit ne de ayaralrı kaldı yeter ki devlet yüksek faiz versin devlete Mb ortak olalım mantığı.  Tabi bu arada MB da bağımsız olsun ki bol bol faiz versin. İşte bu ahmak ayak  takımına bu söyletiliyor ki kendileri de kıs kıs gülüyorlar!  Nerede hangi MB bağımsızmış ki asla değil. İşte bu anguslara çaka çaka bunu anlatsan bazıalrı susar ama bir kaçı da ısrar ile Berberi şebeği gibi aynı oyunları tekrarlar. İsterseniz FED in ortakalrını bir kez daha sayayım bilinen 13 wall strret bankeri ve bankaları.  Tabi hiç mi hiç işine gelmez bazı malların.  

  • xyz15 Ağustos 2022 12:30

    Ben çocukken senin gibi adamların şehir efsanesi olduğunu düşünürdüm. Akp sağ olsun, gerçek olduğunuzu gösterdi.  :D

  • xyz15 Ağustos 2022 12:29

    Konu hakkında bir fikrin yok, sağdan soldan duyduklarını biraraya getirip anlatıyorsun. Ekonominin dengesi bozulmasın diye faiz indirilir ya da arttırılır. Bunun gerekliliğini de sen ya da bakanlar değil MB belirler. Artık denge bozuldu, çünkü bu adamları dinlemediler. Bak bütçe 64M açık vermiş. Nasıl oldu biliyor musun? Senin gibiler koşulsuz destek verdiği için.

  • baran15 Ağustos 2022 11:21

    Savunmuyoruz ama yüksek faiz gerekiyor demek  ve böyle eğitimsiz cahiller için bilinç altı şartlandırmadır!  Anladın mı ahmak?  Mecbur diye bir şey yok.  Sadece senin gibi ahmakların şartlandırılması var!  

  • baran15 Ağustos 2022 10:40

    Allah ın aptalı  kaçtır faiz  artırımını es geçtiler ne oldu?  Yolda yürümesini bilmeyen tiplerin ahkam kesmesi kendisi için kara bir dram bizim için tam bir komedi oluyor. Yahu sen ne aptal şeysin!  Her geçen günde de ilaveler yaparak ahmaklıkta zirve yapıyorsun ibrikçibaşı.  Devlet bu bankalara paraya ihtiyacı olduğu için faiz arttırır baktılar ki Tl. iyi kazandırıyor ihaleler boş geçmiyor!  Sen anladın mı ibrikçibaşı?

  • xyz15 Ağustos 2022 08:44

    Konuyu bilmediğin ortada, bir de cahil-ayak takımı felan yazmışsın. Kimsenin faizi savunduğu yok, mecburen faiz arttırıyorsun. Yapmazsan paran değer kaybediyor ve enflasyon %100 oluyor. Anladın?

  • Ali14 Ağustos 2022 07:43

    1100 puan artırması lazım

  • Artur14 Ağustos 2022 04:29

    Tembel lükse düşkün bir halkın varsa, doğalkaynaktan başka çaren yoktur. Ülkemiz insanı ya çalışmaz yada çalışıp lükse harcar.

  • 0614 Ağustos 2022 00:17

    Eninde sonunda artıracak

  • BİRİSİ13 Ağustos 2022 22:54

    Fakirden alıp zengine vermeye devam ediyorlar. Halkın bankalardaki parası kuşa döndü. O paraları şirketlere kredi olarak veriyorlar. Bankada para tutmak enayilik haline geldi. Kur korumalı mevduata yüksek faiz ödüyorlar. Bu da tam bir komedi. Seçime yakın faizleri yükseltecekler, çünkü döviz artışını engelleyemiyorlar. Enflasyon halkı fakirleştirdi, alım gücü düştü. Zenginin malının değeri daha da arttı. Durum budur. 

  • Mucise Reis : )13 Ağustos 2022 22:22

    Artık etkisi yok. Bakanda yok. Önemseyende yok. plan programına sokanda yok ... boş.

  • Numan13 Ağustos 2022 18:21

    Sabit kalir secim den sonra asil aci recete

  • Kafkas13 Ağustos 2022 12:14

    Devletin zaten kendi alacağı ödemelerinde bile gecikme faiz 24 çıkardı politika faiz 14 tutmak mantıksız boş yere piyasayı geriyorsunuz herkes biliyor faizler yüksek hükumet anca kendi alt oy tabanına rol yapsın safları sıkı tutmak için ekonomi berbat etsin

  • vedat13 Ağustos 2022 12:09

    bankalar cuma günü düşüşe geçtiğine göre faiz artacak

  • Merkez çay kurabiye toplantısı :)13 Ağustos 2022 09:11

    Bu yüksek enflasyonda düşürsede yükseltsede bi işe yaramaz, para nakitte hertürlü eriyor.. Kredi veren de olmaz heralde.. Yatırım tavsiyesi değildir.