E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası Başkanı Uysal, Jackson Hole’a gitmiyor---

Merkez Bankası Başkanı Uysal, Jackson Hole’a gitmiyor

Merkez Bankası Başkanı Uysal, Jackson Hole’a gitmiyor
22 Ağustos 2019 - 10:10 borsagundem.com

Dünya Merkez Bankası başkanlarının zirvesi olarak bilinen ABD'deki Jackson Hole toplantısına son yıllarda Türkiye'den de katılım oluyordu. Yeni görevlendirilen başkan Murat Uysal ise toplantıya katılmayacak.

Amerikan Merkez Bankası’nı (Fed) oluşturan önemli kurumlardan biri olan Kansas Fed’in ABD’nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole dağının eteklerinde düzenlediği Jackson Hole ekonomi zirvesi 40 yıldır dünya ekonomisinin sorunlarının konuşulduğu önemli bir platform. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanları da burada düzenlenen programlara katılıyor.

Merkez Bankası’nın bir önceki başkanı Erdem Başçı başkan yardımcılığı döneminden bu yana 5 kez bu toplantıya katılarak Türkiye’den en fazla katılım gösteren isim oldu.

Merkez Bankası başkanı Murat Çetinkaya göreve geldiği 2016 yılında Jackson Hole toplantısına katılmadı, geçen sene ise toplantıya katıldı. Murat Çetinkaya 2018 yılında yine toplantıya katılacaktı fakat Ağustos ayında patlak veren ekonomik kriz yüzünden toplantıya katılamadığı öğrenildi.

VİTRİN NİTELİĞİNDE BİR ORGANİZASYON
 
Jackson Hole dünya Merkez Bankası başkanlarının bir araya geldiği Türkiye için de vitrin görünümünde bir organizasyon Merkez Bankası'nın bağımsızlık tartışmalarının yüksek sesle dillendirildiği bir dönemde görevlendirilen yeni başkan Murat Uysal'ın toplantıya katılıp katılmayacağı merak ediliyordu.

İŞ YOĞUNLUĞU SEBEBİYLE KATILMIYOR

Murat Uysal, Jackson Hole toplantısına katılmayacak. Sozcu.com.tr'nin Merkez Bankası kaynaklarından aldığı bilgilere göre Murat Uysal 31 Temmuz'a kadar süren görev değişimi süreci ve iş yoğunluğu sebebiyle toplantıya katılmama kararı aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mesut23 Ağustos 2019 08:49

    Yerinde bir kara okyonusu aşacan benzin parası , uçak bileti masrafları otur evinde TV den izle internetten takip et.                                                                  ''Devletin kuruşunu israf eden vatan hainidir''.

  • Pardus22 Ağustos 2019 18:49

    Boş yere masraf yapmamış iyi olmuş

  • turabi22 Ağustos 2019 14:17

    İstanbul İngilizce iktisat bölümünden mezun olmuş ama İngilizce'si kötü olan  ilk TCMB başkanı Murat Uysal. Dil bilmeyince gidip napsın. Bi de tercüman lazım adama.

  • Stenia23 Ağustos 2019 10:22

    Galatasaray Lisesi mezunudur.. Dil bilemeyince?? Bilginiz var mı, yoksa salla gitsin mi??

  • AHMET22 Ağustos 2019 20:38

    öncekiler biliyorduda turkiye ekonomisinimi ucurdu.işi ekonomi.yeterki ekonomiyi iyi bilsin ve kendi devletinin cıkarlarına uyguna hareket etsin.gerisi hikaye.

  • Bika22 Ağustos 2019 18:24

    Galatasaray Lisesi'ni bitirdiğinden, Fransızcası çok iyidir ve iyi derecede ingilizce biliyordur.

  • recai22 Ağustos 2019 13:50

    takdir ettim başkanı, diğer kurum başkanları yurt dışı gezi oldu mu hiç affetmez ailecek (bazıları malum nedenler ile eşsiz) giderler, tüm masrafları devlete yıkarlardı

  • Ozan22 Ağustos 2019 13:38

    Bıyık yakışmış sayın " bağımsız başkan " ,kulağımızın arkasınıda sen doldur .

  • Bika22 Ağustos 2019 13:14

    İş yoğunluğunu bahane göstereceğine MAKUL bir neden bulsaymış.

  • tipitip22 Ağustos 2019 11:04

    bıyığıda bırakmış hemen

  • AhmetK22 Ağustos 2019 13:09

    Sozde demokratlar adamın bıyıgı sizin nerenize batıyor.sorsan hepınız demokratsınız ama milletin basortusu, bıyıgı sakalı size batıyor

  • Lale22 Ağustos 2019 10:47

    Ingilizcesi zayıf. Bosversin masrafa gerek yok

  • Lale22 Ağustos 2019 13:49

    AhmetK beni eleştirebilmek için en az benim kadar donanımlı olman lazım. Benim finans alanında doktoram var, senin lise diploman var mı?

  • AhmetK22 Ağustos 2019 13:10

    Senı alsın yanına, cevirmenlık yaparsın lale. Sen nerenın baskanısın muhtesem ingilizcen ile bi soylesene. Birilerini eleştirmek için en azından ondan donanımlı olman gerekir