E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası açıkladı: Piyasalar ters düz olabilir---

Merkez Bankası açıkladı: Piyasalar ters düz olabilir

Merkez Bankası açıkladı: Piyasalar ters düz olabilir
08 Ekim 2021 - 12:53 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası, piyasanın yeniden değerlendirmesi halinde varlık fiyatlarında keskin düzeltmeler yaşanabileceğini açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası ekim ayı toplantısına ilişkin politika özeti açıklamasında varlık fiyatlarının bazı alanlarda yüksek kalmaya devam  ettiğine dikkat çekti.

Kuruluşun değerlendirmesinde bazı piyasalarda risk alımlarının da  halen yüksek olduğuna vurgu yapılırken, "Varlık fiyatları örneğin  piyasalar büyüme görünümünü, enflasyonu ya da faizi yeniden  değerlendirmek isterse keskin düzeltmeler gösterebilir" denildi.

Raporda varlık fiyatlarında düzeltme halinde piyasa temelli finansman tarafında sonuçlar görülebileceği bunun da nihayetinde reel ekonomiye  yansımalarının olacağı belirtildi.

Banka, kaldıraçlı piyasalarda küresel ölçekte risklerin oluşmaya  devam ettiğini de altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zek11 Ekim 2021 19:56

    Yapamazlar üle biri doğmadı benice 😆

  • Reel borsa08 Ekim 2021 22:27

    Herşey 3 katı ama istboraasi ucuz ama yabancılar bu döviz saçmalığına vize gelmez tahminim 15 TL ilmadan dolar yabancı gelmez zaten çıkıp ekrana faiz dusrecez faiz dusrecez derken size değil sizi kime satacaklarina söylüyor ekranlardan işaret ettiği kişi siz değilsiniz yabancılar

  • Berber Bekri 08 Ekim 2021 15:36

    Tüm varlıklar uçmuş özelikle gayrimenkul fiyatları kiralar illa bir düzeltme şart adı ne olur bilmem kriz mi düzeltmemi düzmemi bilmem ama maliyetlerin çok üstünde fiyatlamalar mevcut böyle gitmez

  • EKO08 Ekim 2021 14:44

    VAYBE MERKEZ BANKADI BAŞKANI AÇIKLAMADA BULUNMUŞ GELDİĞİNDEN BERİ TEK YAPTIĞI 100 PUAN DÜŞÜRME OLDU BAŞKA GEREK YOK ESKİDEN MERKEZ BANKASI BAŞKANLARI KONUßTUĞUNDA İNSANLAR PÜR DİKKAT DİNLERDİ ŞİMDİ GEREK YOK GÜN GÜNE UYMUYOR VERI VE GELECEK TAHMİNİ YOK

  • Demi ya08 Ekim 2021 14:15

    Oluuuur niye olmasın bir ters bir düz olmaşı ki godomoilar para kaxansın

  • Mucise Reis ;)08 Ekim 2021 13:37

    bazı ulkelerd risk mevcut. bazı ulkelerde varlıklar, ülkedeki kişilerin yüzde 10 una gitti ağırlıklı. Bazı ulkelerde ise olaibldiğince yüzde 70 lere kadar varlıklar verildi. global faiz ortamında, para tek ellerde toplananlar bir terstüz olacak. ulkeler bu durumları zorunlu destek mudehalesi edebilecek durumd aolmalı. buna benzer okumuştum , Tabi Türkiyede okuyamıyoruz böyle makale :D yazan o kadar az, konuşan o kadar az ki. üniversitede iktisat dersi vermeyecek zırvalıklarla tv radyolara çağrılan insanları gorunce. Yazık bu ulkeye demeye başladım. Gerçekten yazık. biliyorsada, bildiğini söyleyemiyor. ekonomi hatali veri girdisini affetmez. o sokakda karnı aç insan varda, onda bile vebaliniz olur. neyse o kardeşim. herke sişini en iyi biçimde yaparsa ülke düze çıkart. Etiketin kalitelise, kaliteli anılırsın.