E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMerkez Bankası 2021 PPK toplantı tarihleri---

Merkez Bankası 2021 PPK toplantı tarihleri

Merkez Bankası 2021 PPK toplantı tarihleri
16 Aralık 2020 - 14:53 borsagundem.com

TCMB ile Avrupa ve ABD Merkez bankalarının 2021 Para Politikası toplantılarının tarihleri

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021 Para ve Kur Politikası’nı açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, ilk iletişim sınavından başarılı şekilde çıktı. Ağbal, Merkez Bankası’nın her TL, döviz işlemini önceden bildireceğini ve yüzde 9.4 olan 2021 enflasyon hedefine ulaşmak için sıkı para politikasını sürdüreceğini vurguladı. 

Merkez Bankası Başkanı'nın sunumunun ardından 2021 yılında gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) tarihleri açıklandı. Son dönemde döviz cephesinde yaşanan hareketlerden dolayı yüksek faiz artırım kararı Merkaz Bankası toplantılarının önemini daha da artırdı. Merkez Bankası yılın son PPK toplantısını 24 Aralık tarihinde gerçekleştirecek. 2021 yılı ilk toplantısı ise 21 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek. Şubat ve Mart ayında ayın 18. günü PPK toplanacak. 15 Nisan'da yapılacak 4. toplantıdan sonra gerçekleştirelecek Mayıs ayı toplantısı ise ayın 6'sında gerçekleştirilecek. 17 Haziran, 14 Temmuz, 12 Ağustos, 23 Eylül, 21 Ekim, 18 Kasım ve 16 Aralık diğer toplantı tarihleri.

İşte TCMB, Avrupa Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası'nın yapacağı faiz toplantılarının tarihleri: 

Ağbal: Merkez Bankası döviz alım satımı yapmayacak

Bankalar için temettü yasağı kalktı

TCMB'den piyasaya 40 milyar TL

 

Ağbal: Enflasyonu düşürmekte kararlıyız

Merkez Bankası piyasayı 40 milyar TL fonladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)