E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez Bankaları risk iştahını baskılıyor---

Merkez Bankaları risk iştahını baskılıyor

Merkez Bankaları risk iştahını baskılıyor
16 Temmuz 2021 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB çarşamba günkü toplantısında beklentilere paralel faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, karar metninde para politikası ile ilgili mesajlar da korundu. Başta ABD olmak üzere küresel çapta artış kaydeden enflasyon ve salgın kaynaklı endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Fed Başkanı Powell bu haftaki sunumunda enflasyonun geçici olduğu görüşünü savunurken, enflasyon gelişmeleri ve merkez bankalarının yönlendirmeleri gündemdeki yerini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek

15:30 ABD – Perakende Satışlar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta artış kaydeden enflasyon ve merkez bankalarının erken bir adım atabileceğine yönelik endişeler risk iştahını baskılarken, hisse piyasaları dün zayıf bir görünüm ortaya koydu. Çarşamba gününü pozitif bir ayrışmayla %1,52’lik yükselişle 1.367,25 puandan tamamlayan BIST-100 Endeksi dün ise 15 Temmuz nedeniyle işlem görmedi. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Çarşamba günü endeks kapanışında 8,59 – 8,60 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,56’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Haftanın ilk iki günü gerçekleşen satışların ardından çarşamba günü takas avantajının pozitife dönmesinin de etkisi ile alımlar hız kazandı ve buna bağlı olarak endekste önceki iki günde oluşan kayıpların bir kısmı geri alındı. 200 günlük üssel ortalamanın bulunduğu 1.373 seviyesi kısa vadede izlediğimiz ilk güçlü direnç seviyesi olmaya devam ediyor. Burası aşılacak olur ise 200 günlük basit ortalamanın da bulunduğu 1.400 civarı gündeme gelebilir. Kısa vade için 1.373 seviyesinin altında kalındığı sürece teknik baskının devam edeceğini düşünüyoruz. Bu durumda aşağıda 1.350 ve hemen altında 1.341 önemli destekler olmaya devam edecektir. Bu seviyelerin altında teknik baskı çok daha şiddetlenebilir.

Günün önemli şirket haberleri 16/07/2021

Demisaş Döküm ve Hatek sorusu

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)