E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez bankaları piyasaların gidişatını belirliyor---

Merkez bankaları piyasaların gidişatını belirliyor

Merkez bankaları piyasaların gidişatını belirliyor
13 Ağustos 2021 - 09:28 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

TCMB dünkü toplantısında beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Karar metninde sıkı duruş ifadelerinin korunduğu görülürken, karar sonrasında TL varlıklarda pozitif fiyatlama devam etti. ABD’de ÜFE rakamı beklentilerin üzerinde gelirken, işsizlik başvurularında ise düşüş devam etti. Enflasyon gelişmeleri, merkez bankalarının izleyeceği yol haritası ve salgın kaynaklı gelişmeler ana gündemi oluşturmaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek 

17:00 ABD – Michigan Tüketici Güveni Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’deki TÜFE rakamı sonrasında erken sıkılaşma endişelerinin bir miktar yatıştığı ve risk iştahının güç kazandığı görülürken, dün açıklanan ÜFE verisi beklentilerin üzerinde bir artış kaydetti. Küresel hisse piyasaları dün dalgalı bir seyir izledi. TCMB kararından destek bulan BIST-100 Endeksi dün günü %2,38’lik güçlü bir yükselişle 1.444,46 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,57 – 8,58 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,57’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB PPK toplantısına yönelik beklentiler son iki günde endeksteki volatiliteyi önemli ölçüde artırdı. Önceki gün sert düşüşlerin görüldüğü endekste dün geri dönüş çok daha sert oldu ve önceki gün 1410 civarından kapanan endeks dün 1.445 civarından günü tamamladı. Hatırlanacak olursa dünkü yorumumuzda endekste hafta başında görülen en yüksek seviye olan 1.443’ün yakın vade için çok güçlü direnç oluşturacağını ve bu seviye aşılmadan yapılacak alımların riskinin yüksek olacağını belirtmiştik. Endekste kapanış bu seviyenin hemen üzerinde olurken, bugün gerçekleşecek kapanış gelecek haftaya yönelik algıyı desteleyecektir. Bu nedenle bugün de bu seviyeyi referans olarak izleyeceğiz. Buranın üzerinde 1.462 civarı hedefken altında yeniden 1.410 civarı gündeme gelebilir.

İlk 7 ayda yabancılar 1.8 milyarlık hisse sattı

Kurlar, dünkü düşüş sonrası hafif yukarı yönlü

Bakır fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)