E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkel'den Yunanistan açıklaması---

Merkel'den Yunanistan açıklaması

Merkel'den Yunanistan açıklaması
29 Haziran 2015 - 22:18 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'daki mali krize ilişkin referandum sonrası da yeni müzakerelere açık olduklarını söyledi.

Başbakanlıkta koalisyon ortakları ve muhalefet parti liderleriyle bir araya gelen Merkel ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, düzenlenen ortak basın toplantısında Yunanistan mali krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Almanya Şansölyesi, Yunanistan'ın AB'nin yaptığı teklifle ilgili yapılacak referandumun meşru olduğunu belirterek, "Ancak diğer 18 avro bölgesi üyesi ülkelerin tutum belirlemek için bir araya gelmesi de aynı şekilde meşrudur" dedi.

Yunanistan'da yaşanan mali krize ilişkin Brüksel'de yeni bir olağanüstü toplantı için şu anda bir zemin olmadığını belirten Merkel, "Ancak yeni müzakerelere kapılarımızı kapatmıyoruz. Referandumun ardından buna açık olacağız" ifadelerini kullandı.

Angela Merkel bir soru üzerine de Yunanistan'a gitme planı olmadığını vurguladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı isim vermeden eleştiren Merkel, ''Bizim AB içerisinde güven anlamına gelen prensip ve temel ilkelerimiz var. Sorumluluk ve dayanışma birbirinden ayrılmaz kavramlar. Avrupa uzlaşma yeteneğiyle yönetilebilir. Kimse yüzde 100 beklediğini bulamaz'' diye konuştu.

Merkel ayrıca Avro'da başarısız olunması durumunda Avrupa'nın başarısız olacağına işaret etti.

Angela Merkel, Yunanistan'ın avrodan çıkması durumunda milyarlarca avroluk bir kayıp olacağı konusunda spekülasyonların yersiz olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ise Yunanistan hükümetinin koşulları kabul etmediğine işaret ederek, ''Referandum başarısız olursa, yani Yunan halkı 'hayır' derse bunun avro için bir 'hayır' anlamına geldiğinden kimsenin şüphesi olmaması lazım'' değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'da çarşamba günü Federal Meclis'te yapılacak oturumda Yunanistan konusu görüşülecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)