E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel’den darbecilere çok sert tepki---

Merkel’den darbecilere çok sert tepki

Merkel’den darbecilere çok sert tepki
16 Temmuz 2016 - 19:19 borsagundem.com

Darbe girişimine en sert tepkilerden biri Almanya Başbakanı Angela Merkel'den geldi.

Türkiye'yi ayağa kaldıran geceye uluslararası toplum ve dünya liderlerinden tepki yağdı. En sert tepkilerden biri Almanya Başbakanı Angela Merkel'den geldi. Merkel, "Tüm Alman hükümeti adına, Türk askeri birliklerin, ülkelerinin seçilmiş hükümetini ve seçilmiş Cumhurbaşkan'ını zor kullanarak devirme girişimlerini en sert bir şekilde kınıyorum" dedi.
Merkel, Moğolistan'dan döner dönmez Türkiye'deki gelişmeler üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Merkel başbakanlıkta yaptığı basın toplantısında Türkiye'deki darbe girişimini sert bir dille kınadığını vurguladı ve şöyle dedi:
"Birçok insanın bu darbe girişiminde hayatını kaybetmiş olması çok acı verici. Türkiye'de akan kan artık durmalı. Almanya, Türkiye'de demokrasi ve hukuk devletini savunanların yanındadır.  Kimin ülkeyi yöneteceğine karar verecek olan halkın özgür seçimlerdeki iradesidir. Siyasi değişimlerin siyasi kurumlar çerçevesinde demokratik kurallar içinde yapılması gerekir. Caddelerde askeri tanklar ve kendi halkına karşı hava saldırıları haksızlıktır. Bu tavrımızı bugün sabah Avrupalı partnerler ve kurumlarımızın temsilcileriyle Moğolistan zirvesinde dile getirdik. Türkiye'den gelen ilk haberlerden itibaren federal hükümetin temsilcileriyle devamlı bağlantı içinde oldum. Öncelikle Dışişleri Bakanı Steinmeier, Başbakan Yardımcısı Gabriel ve Başbakanlık Müsteşarı Altmaier ile sürekli bağlantıda kaldım. Kriz masamız Türkiye'deki temsilciliklerimizle gelişmeleri sürekli değerlendiriyor."
Türkiye'deki Almanları Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat uyarılarını takip etmeye çağıran Merkel, İncirlik'te konuşlu Alman askerlerle de Savunma Bakanlığı'nın devamlı bağlantıda olduğunu vurguladı. Merkel, "Tüm Türklere bir an evvel iç huzura kavuşmalarını diliyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)