E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel ve Macron'dan Erdoğan ve Putin'e Suriye çağrısı---

Merkel ve Macron'dan Erdoğan ve Putin'e Suriye çağrısı

Merkel ve Macron'dan Erdoğan ve Putin'e Suriye çağrısı
20 Şubat 2020 - 23:36 borsagundem.com

Merkel ve Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le Suriye konusunda görüşme yapmak istedikleri açıklandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le görüşerek Suriye'de devam eden soruna çözüm bulmak istedikleri duyuruldu.

Berlin'den yapılan açıklamada, iki liderin Suriye'de politik bir çözüm bulunması için taraflarla diyalog kurmak istedikleri kaydedildi.

Almanya'dan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rus mevkidaşları Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İki lider İdlib'de yaşanan insani felaket nedeniyle Putin'e endişelerini bildirdi. Açıklamada ayrıca Fransız ve Alman liderlerin Suriye'de devam eden krize çözüm bulmak için Erdoğan ve Putin'le bir araya gelmek istediklerini vurguladı.

Suriye'nin İdlib kentinde muhaliflerin başlattığı operasyonun ardından düzenlenen hava saldırısında 2 Türk askeri hayatını kaybederken 5'i de yaralandı. Son saldırı Türkiye ile Rusya arasında tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Hulusi Akar: ABD'den Patriot desteği olabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 21 Şubat 2020 09:45

    Abdülhamit taktiği, Bi ruslar öpecek bir amerikalı. Tarihi kitaplardan değil takunyalılar dan öğrendiğini sanırsam aynı hataya düşersin. Kıbrıs da ingilizi ne işi olduğunu öğren. Kıbrıs'ı İngilize kim niye verdi.

  • Vatansever 21 Şubat 2020 00:31

    Resmen Rusya dost diyu yaklaşılan Rusya hava saldırısı ile Ülkemize savaş açtı...tarihte bizim için ne zaman güvenilir oldu ki rusya(ve arablar)