E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel Türkiye'yi AB'de istemiyor---

Merkel Türkiye'yi AB'de istemiyor

Merkel Türkiye'yi AB'de istemiyor
08 Ekim 2015 - 12:14 borsagundem.com

Almanya Başkanı Merkel, "Türkiye'nin AB üyeliğine karşıyım, Cumhurbaşkanı Erdoğan da biliyor" dedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye yardımın Avrupa'ya göçmen akınının önüne geçmek için gerekli olduğunu, fakat bu durumun Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmemesi yönündeki görüşünü değiştirmediğini söyledi.

Alman devlet televizyonu ARD'ye konuşan Merkel, "Türkiye'nin AB üyeliğine her zaman karşıydım. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu biliyor. Hâlâ karşıyım" ifadelerini kullandı.

Merkel, "En çok mülteci şu an Türkiye üzerinden geliyor. Türkiye NATO üyesi ve AB'ye aday üye... Ayrıca ben devamlı Türkiye'nin tam üyeliğine karşı çıkmış birisiyim. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da biliyor. Ben halen karşıyım. Selefim Schröder üyelik müzakerelerini başlattı. Biz bunu devam ettiriyoruz, ucu açık. Ama ben her zaman söyledim, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğine karşı olduğumu. Fakat bu bizim ortak sorunlarımız olan, NATO'da farklı misyonlarda birlikte çalıştığımız bir ülkeyle görüşmememiz anlamına gelmez...” dedi.

REUTERS: SON YILLARDA DİLE GETİRMİYORDU

Almanya Başbakanı'nın açıklamalarını aktaran uluslararası haber ajansı Reuters, Merkel'in iktidara geldiği 2005 yılından önce de Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı durduğunu, onun yerine "imtiyazlı ortaklık"tan yana olduğunu hatırlattı. Ajans, "Ancak Merkel, son yıllarda bu tutumunu yüksek sesle dile getirmiyordu" diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TURAN08 Ekim 2015 15:42

    SON SURİYE OLAYLARI DA GÖSTERİYOR Kİ BİZİ NE DOĞU NEDE BATI İSTİYOR. İKİSİ DE AYAK YAPIYOR. SADECE TÜRKİYE Yİ KULLANIYORLAR. BİZİM TEK YAPACAĞIMIZ DÜNYADAKİ BÜTÜN TÜRK DEVLETLERİYLE BİR OLUP ORTAK ORDU KURMAK ORTAK ÇALIŞMAK ORTAK HAREKET ETMEK BAŞKA ÇAREMİZ YOK. BUNU HANGİ LİDER YAPARSA ÇOK DUA ALIR ATATÜRK YAPTI YILLARCA RAHAT YAŞADIK LAKİN DÜŞMANLAR YENİDEN CANLANDI VE SALDIRMAYA BAŞLADI.

  • levent08 Ekim 2015 15:23

    Yalancı AKP ile AB olmaz ki zaten. cemaat ile bir olup generalleri hapse at, sonra da beni kandırdılar de. AB de kandırmış galiba AKP'yi :)

  • kısas08 Ekim 2015 15:18

    nasıl ki sen ülkende Suriyelilere tahammül edemiyorsun, onlar da seni o profilde görüyor.. Hatta ahlaken daha da çökmüş bir halde görüyor..

  • karaçarşaf08 Ekim 2015 14:20

    geçen gün gazetenin birisinde karaçarşaflı merkel vardı bayağı yakışmıştı hani karaçarşafın ilk defa böyle bir bayana yakıştığını gördüm ya

  • ÇAKTIRMA08 Ekim 2015 14:13

    Çaktırmayın biz girmeye can atar gibi görünelim ama bu arada her alanda bilim,teknoloji,ilimde hızlı bir ilerleme kaydedelim.avrupalıların seviyesine gelince bu sefer biz isteksiz olalım bak bakalım o zaman onlar bizim peşimizden koşuyor mu koşmuyor mu.o zamanda biz ayak direyelim sizin birliğinize girsekmi acaba diyerek ne kazancı olabilir sizin birliğinizin diyelim.

  • Cüneyt08 Ekim 2015 14:03

    Merkel doğru yapmış. AKP maalesef AB yolunda imiş gibi kandırmaca yapıp Türk Halkı'nı uyuttu. AB'nin şartlarını bırakın yerine getirmeyi, Gezi parkı olaylarında bide kafa tuttu AB'ye. Almanya işini bilir. AKP sadece uyutma politikası yapar.

  • KONYALI08 Ekim 2015 13:43

    AB yerine sovyet rusya ile ortak olsaydık şuan daha garantide olurduk hatta rusya ortaklarını sonuna kadar savunuyor ab gibi satmıyor işte örnek suriye

  • doğru söyle08 Ekim 2015 13:40

    sen aç karnına salatalık yemişin galiba ki midene dokunmuş ne konuştuğunu bilmiyorsun. Hasta adam avrupa kim kimi istemiyor yakın zamanda belli olacak

  • Vatansever08 Ekim 2015 13:25

    Av rupa birligi hicbirzaman TC yi tam uyelik vermeyiyecek ki,TC kendikendine avutuyor ,POlitikacilarin gunu kurtarma politikalari buda avrubirliginin cok isine geliyor ,Halk zatan uyuyor .......

  • Vatansever08 Ekim 2015 13:19

    Tek kelimeyle yazik Avrupabirliginin kapisinda bekliyoruz niye?TC nin bir an once bundan vazgecip kendi benligine donup ve idami getirmesi gerek ,..Kendi yolunu kendisi belirlemesi gerek ...

  • nur çel08 Ekim 2015 12:47

    Türkiyenin uyduruk dış politikasına net cevap siz Almaya'yı cami cemaatı mi sanıyorsunuz

  • b.kemancı08 Ekim 2015 12:36

    bizdeki bütün göçmenleri gemilerle trenlerle uçaklarla ab ülkelerine taşıyalım 7günde 2milyon kişi sonra bida görüşelim .

  • ALİ08 Ekim 2015 12:32

    Gazetecilerin hapiste yattığı, dövüldüğü, yargı ve polis teşkilatının taraflı olduğu bir Türkiye'yi AB'de istememekte kesinlikle haklı Sn Merkel