E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel: Korona virüs salgını 2008 krizinden daha kötü---

Merkel: Korona virüs salgını 2008 krizinden daha kötü

Merkel: Korona virüs salgını 2008 krizinden daha kötü
27 Mart 2020 - 06:02 borsagundem.com

AB liderler zirvesine karantinada bulunduğu evinden telekonferansla katılan Almanya Başbakanı, basın toplantısı da düzenledi. Vatandaşlarını sabırlı olmaya davet eden Merkel, "Bu salgın 2008 banka ve finans krizinden daha kötü" dedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ülkeleri 2008'deki banka ve finans krizinden daha zor duruma soktuğunu belirtti.

Korona virüsten korunmak amacıyla evinde karantinada bulunan Başbakan Merkel, katıldığı görüntülü AB Zirvesi sonrası telekonferansla bir basın toplantısı düzenledi.

Merkel burada yaptığı açıklamada, ''Korona virüs salgının etkileri 2008 yılındaki banka ve finans krizden daha kötü'' dedi.

Merkel ayrıca korona virüse karşı mücadeleyi AB olarak birlikte ele almaya kararlı olduklarını belirtti.

Korona virüs nedeniyle ülkede alınan önlemleri hafifletmek için henüz bir neden görmediğini vurgulayan Merkel, vatandaşlarından sabırlı olmalarını istedi.

Merkel evde karantinada nasıl zaman geçirdiğinin sorulması üzerine, ''Çok sayıda görüntülü ve telefon görüşmesi yapıyorum. Bakanlar Kurulu toplantısına şahsen katılmayı ve yüz yüze görüşmeleri özledim'' ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomist/stratejist 27 Mart 2020 08:06

    MerkeL ill baştan beri doğruları söylüyor hiç çekinmiyor kutluyorum. Ben en iyi ekonomist/stratejist birisiyim bütün dediklerim doğru çıkar hiç şaşmaz çünkü analizlerim hep reeldir. Ben büyük resime bakar ona göre analiz yaparım. Küresel ekonomide çift daralma yani ikiz şok yaşanıyor. Hem üretim hem de tüketim daralıyor. Böylesine çift daralmalı sanayi krizi 1929'da yaşandı. 100 yılda bir dünyaya küresel ekonomik kriz yaşatılır yeni bir dünya yaratılıyor. Daha önceki 1987-2001-2008 finansal krizleri unutun çünkü 2020 küresel resesyon 1929 gibi sanayi krizidir. 2020 sanayi krizi finansal krizi de tetikler. Şu ana kadar bütün analizlerimi dünyanın en iyi ekonomik analiz kuruluşları ILO OECD MOODY'S IMF gibi kuruluşlar ispatladı Merkel gibi dünya liderleri de ispatladı.