E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel: Korona aşısı için 8 milyar euro gerekiyor---

Merkel: Korona aşısı için 8 milyar euro gerekiyor

Merkel: Korona aşısı için 8 milyar euro gerekiyor
02 Mayıs 2020 - 16:22 borsagundem.com

Merkel, yeni tip korona virüse karşı aşı geliştirilmesi için yaklaşık 8 milyar euro toplanması gerektiğini söyledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, haftalık video mesajında, herkese Kovid-19 bulaşabileceğini, bu yüzden dünya genelinde birlikte hareket etmeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Avrupa Birliği'nin (AB) 4 Mayıs’ta virüsle mücadele için donörler konferansı düzenleyeceğine işaret eden Merkel, "Almanya da önemli finansal katkı yapacak. Bugün bunu duyurmak istemiyorum ancak daha sonraki gelişmeleri aktif izleyeceğimizi söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19'a karşı ilaç ve aşının bulunması için uluslararası iş birliği çağrısı yapan Merkel, "Aşının geliştirilmesi için tahminen 8 milyar euro gerekli" ifadesini kullandı.

Merkel, aşı bulunduktan sonra bundan herkesin yararlanmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Kovid-19 salgınının ekonomik, sosyal ve toplumsal hayatta ağır zararlara yol açtığını belirten Merkel, "Bundan dolayı bir aşı geliştirerek bu virüsü durdurmak ve ardından mağlup etmek için yüksek tempoda ve büyük konsantrasyonla çalışmak zorundayız. Bu, dünyada milyonlarca hayatı kurtarmak için en onurlu görevlerden biridir” diye konuştu.

Almanya Başbakanı, bu konuda anahtar rol oynayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile yakın iş birliği içinde olunacağını da vurguladı.

DSÖ'nün geçen hafta, “Kovid-19 temel sağlık teknolojilerin geliştirilmesi, üretimi ve küresel erişimin eşitlikçi hızlandırılması” konulu etkinliğine çok sayıda lider ve küresel aktör katılmıştı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus burada yaptığı konuşmada, AB’nin 4 Mayıs’ta virüsle mücadele için düzenleyeceği donörler konferansının, Kovid-19 için aşıların, diyagnostiklerin (tanı araçları) ve terapötiklerin (tedavi edicilerin) geliştirilmesi, üretimi ve eşit dağılımını hızlandırmak için önemli bir iş birliği olacağını belirtmişti.

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen de 4 Mayıs’da 7,5 milyar avro toplamayı hedeflediklerini aktararak, "Ancak daha da fazlasını yapmamız gerekiyor. Kovid-19’u yenmek için birçok cephede hareket etmemiz lazım" ifadesini kullanmıştı.

Dünya genelinde vaka sayısı 3.5 milyona yaklaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd03 Mayıs 2020 00:44

    ne yapılması gerekiyorsa yapmanı beklemekteyiz,miktar senin için sorun olmamalı..bizim verecek halimiz yok ya....

  • TT02 Mayıs 2020 19:21

    Korona için 600 milyar euro kaynak ayırdınız, 8 milyar sizin için para mı?

  • mustafa02 Mayıs 2020 18:56

    ıban ver sende sana da para gelsin fitre zekat ne varsa toplayalım nasılsa buradaki dilencilere alışığız biz....

  • emekci02 Mayıs 2020 16:50

    Merkel dünya için bir şans. Kadın mütevazilik, devlet adamlığı, kavgaya başvurmadan diyalog geliştirme ve saat dakikliğinde organizasyon başarısı ile tam bir dünya lideri.

  • Zevrek gevrek02 Mayıs 2020 18:39

    Zeyrek örnekleri genişlet istersen yandaş. Adaletli olmaya çalış. Senin yandaş olduğun tarafta daha çok örnek var. Hatta bu kavga, şiddet dilini ilk sizinkiler başlattı

  • ZEYREK ZEMHERİ02 Mayıs 2020 17:47

    Birde bizim siyasetciler bunlardan bu etik kuralları öğrenebilseler.nerede ise ana avrad küferler edecekler.bugün yargıçları hedef gösterenler , kızılay da bile yüreyemezler diye tehdit dahi etmedilermi.

  • Bika02 Mayıs 2020 16:45

    Covid-19, sağlık teknolojilerinin geliştirilmesine neden olabilir. İkinci dünya savaşı öncesi atom parçalanamaz diye okullarda öğretilirken, savaşı kazanma azminden dolayı savaş  teknolojisindeki çalışmalar insanlığa atomu bile parçalatmıştır.