E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel: İdlib'ten kaçanlar için maddi katkıya hazırız---

Merkel: İdlib'ten kaçanlar için maddi katkıya hazırız

Merkel: İdlib'ten kaçanlar için maddi katkıya hazırız
24 Ocak 2020 - 17:09 borsagundem.com

Erdoğan ve Merkel İstanbul'da ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Merkel, İdlib'den kaçanlar için maddi katkıya hazır olduklarını belirtti

Düzenlenen Ortak basın toplantısında Erdoğan, "Köklü dostluk ilişkilerinin sürdürülmesinin, Türkiye ve Almanya'nın yanı sıra bölgemizin de menfaatine olduğu noktasında hemfikiriz." dedi.

Erdoğan, "(Almanya ile) Ekonomi, ticaret, yatırım, enerji ve turizm alanlarında mevcut iş birliğimizi daha da ileri taşımakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

"AB'nin Suriyelilere daha fazla yardım yapmaları insani bir sorumluluktur"

Erdoğan, "AB ve Avrupa ülkelerinin Suriyelilere daha fazla ve hızlı yardım yapmaları her şeyden önce insani bir sorumluluktur." diye konuştu. 

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Geçtiğimiz aylarda Barış Pınarı Harekatımızı bahane eden terör örgütü yandaşları, Almanya'da Türklere yönelik saldırılar düzenlediler. Büyükelçiliğimizin hizmet aracı örgüt mensupları tarafından ateşe verildi. Bu saldırıları bir kez daha lanetliyor, kınıyorum."

"Libyalı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız"

"Libyalı kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmamakta kararlıyız. Ulusal Mutabakat Hükümetine destek vermek, BMGK'nin 2259 sayılı kararı gereğince bir tercih değil yükümlülüktür. Türkiye ve Almanya olarak sorunların diyalog yoluyla çözümüne öncülük veriyor, taraflara sağduyu ve aklıselim çağrısında bulunuyoruz. Bölgesel konularda Almanya ile diyaloğumuzu güçlendirerek devam ettireceğiz. İran ve Irak'ta da son dönemde gerilimin arttığını görüyoruz. Irak'ın yeni bir kaos ve kargaşa iklimine sürüklenmesine izin verilmemelidir." 

"İdlib'ten kaçanlar için maddi katkıya hazırız"

Almanya Başbakanı Merkel ise, "(Erdoğan'la görüşmede) İdlib'den kaçanların insani durumunu düzeltmek için maddi katkıya hazır olduğumuzu söyledik. Libya'da kırılgan ateşkesin sağlam bir ateşkese dönüşmesi için çaba harcanması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim24 Ocak 2020 21:13

    Tam da yorum yazarken Elazığ da 6.8 büyüklüğünde deprem olmuş!  Büyük geçmiş olsun!  İnşaAllah can kaybı yoktur.

  • Ryu ken 24 Ocak 2020 19:56

    Büyük ortadoğu projesi der ki; ortadoğu halkları Türkiye çatısı altında toplansın, zaten karışık olan türk toplumu, diğer milletleri de içine alarak iyice karıştırılsın. Vatan ve yurttaşlık bilinci, hayat koşulları vs. zafiyete uğratılarak iç yapı çöküntüye uğratılmalı. Sonrasında ayrışma kolaylaşır ve masada haritalar yeniden çizilir. Plan bu ancak bizimkilere anlatılan farklı...

  • Tam komedi24 Ocak 2020 21:33

    Ryu ken bravo 

  • Ozan24 Ocak 2020 19:33

    Sende be Arap sevdalısı çıktın yaaa,kimle konuşsak sizden nefret ediyorlar,Arap kardeşlerinizden önce siz gideceksiniz iktidardan.

  • Haaa24 Ocak 2020 18:35

    Hepsi yalan Erdoğan'ın bu Suriyeli hastalindan vazgeçmicik Türkiye milleti daha çok acı çekicek anlayana.

  • Ali24 Ocak 2020 18:06

    Hadi sözünü tut Merkel, Parayı ver,

  • Tam komedi 24 Ocak 2020 17:48

    Ah Türkiyem ah , Bize dilencilik revamı oldu ? Bu suriye sevdası vatanın kökünü kazıyacak !!!