E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMerinos Wal-Mart'la masaya oturdu---

Merinos Wal-Mart'la masaya oturdu

Merinos Wal-Mart'la masaya oturdu
02 Haziran 2014 - 05:29 borsagundem.com

Erdemoğlu Holding ihracatta yıldızını parlatıyor. Dünya perakende devi Wal-Mart ise Erdemoğlu Holding'le işbirliği görüşmesi için devreye girdi

Halı, mobilya, ev tekstili, iplik, inşaat, enerji ve lojistik sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Erdemoğlu Holding, amiral gemisi olan Gaziantep merkezli Merinos markasıyla halı ve kilim üreticiliğinde dünya lideri olmayı hedefliyor.

Halihazırda Ikea’nın en büyük halı tedarikçisi olan şirketin yeni hedefi ise Amerika’nın en büyük perakende zinciri Wal-Mart.
Erdemoğlu Holding’in bugün dünyanın en büyük parça halı üreticisi haline geldiğini belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Türkiye’nin en büyük halı ihracatçısı olduklarını söyleyerek, geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

300 milyon $ ihracat

72 ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Erdemoğlu, “Türkiye’nin her 1000 liralık ihracatının 1.5 lirasını biz yapıyoruz. Bunu bu yıl 1.75’e, 2 yıl içinde de 2 liraya çıkaracağız. Bu sene 280-300 milyon dolarlık bir ihracat geliri bekliyoruz” dedi.
Avrupa ve ABD’deki mağaza zincirleriyle çalıştıklarının altını çizen Erdemoğlu, “Ikea’nın en büyük halı tedarikçisi biziz. Mobilyada da onlarla ihracata başlıyoruz. Wal-Mart ile görüşmelerimiz devam ediyor. Avrupa’daki hemen, hemen bütün büyük mağazalar ile de işbirliği içindeyiz” diye konuştu.

Eğitime desteğe tam gaz devam

Erdemoğlu Holding’in 15 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temeli atıldı. Bugüne kadar eğitime yaklaşık 45 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten İbrahim Erdemoğlu, fakültenin 9 ay içinde açılacağını dile getirerek, “Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde ise 900 öğrenci kapasiteli Gaziantep Kız Meslek Lisesi’ni de eğitime kazandıracağız” dedi.

Besni’de fabrika

Adıyaman Besni’de yeni bir fabrika açma hazırlığında olan firma, 62 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek fabrikada Gaziantep’teki halı üretim tesisi için iplik üretecek. Aşağı yukarı aylık  1200 ton iplik üretmesi beklenen fabrikada, 300 ile 500 kişi arasında istihdam sağlanacak. Fabrikada üretimin önümüzdeki aylarda başlaması planlanıyor.

150 milyon dolar yatırım planlıyor

Bu yıl içinde grup olarak Türkiye’ye 150 milyon dolarlık yatırım planladıklarını söyleyen İbrahim Erdemoğlu, Franchising sistemi ile çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:
“6 binin üzerinde bayimiz var. Türkiye’de Merinos’un olmadığı il, ilçe yoktur. Gaziantep sadece halı ihracatında 2 milyar dolarlara yaklaştı. Bunun yanına ipliği de koyarsanız 3 milyar dolar ihracat yapıyor. Antep halıda dünya lideri olduğu için, dünyada üretilen parça halının yüzde 35’ini Gaziantep ürettiği için Merinos da dünya lideri konumunda.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)