E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivMercedes-Benz'de varlık devri---

Mercedes-Benz'de varlık devri

Mercedes-Benz'de varlık devri
26 Ekim 2022 - 10:59 borsagundem.com

Mercedes-Benz, Rusya'daki tüm varlıklarını devretti.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Alman şirketi Mercedes-Benz'in Rusya'daki tüm varlıklarını Avtodom adlı Rus şirketine devrettiğini duyurdu.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mercedes-Benz ile şirketin Rusya'daki tüm varlıklarının Avtodom'a devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.

Merkezi Rusya'da bulunan Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB) verilerine göre, ülkede Mercedes marka otomobil satışları eylülde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 72,8 azaldı.

Kayıp 700 milyon euro

Mercedes-Benz Group’un Rusya’daki faaliyetlerine son vermesiyle 2022’nin ilk yarısında kayıplarının 700 milyon euroyu geçtiği belirtilmişti.

Şirketin bu yılın ilk altı ayına ilişkin mali sonuçlarını paylaştığı raporunda yer alan açıklamada, “Rusya’daki ticari faaliyetin sonlandırılmasından kaynaklanan zarar, raporlama dönemi içinde 709 milyon euroya ulaşmış, binek araç segmentinde gerçekleşen zarar 658 milyon euro, hafif ticari araç ve kamyon segmentinde ise 51 milyon euroya ulaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

Mercedes-Benz’in yılın ilk yarısındaki net karının bir önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse 1,3 milyar euro daha düşük olduğu belirtilirken, toplamda 6,6 milyar euroya ulaştı.

Rusya'da, daha önce de Renault ve Nissan şirketlerinin varlıkları Rus hükümetine devredilmişti.

Mercedes, Çin'den 10 bin aracını geri çağırdı

 

Mercedes Benz, 800 binden fazla aracı geri çağırdı

 

Çin'de Mercedes'e ırkçılık suçlaması

 

Mercedes marka araçlarda büyük hata!

 

Mercedes, ürettiği solunum cihazının tasarımını ücretsiz dağıtacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala26 Ekim 2022 16:03

    Ruslar şapa oturdu iyice

  • Bik26 Ekim 2022 12:49

    Ruslar, yerli ve milli otomobili Lada'ya binsinler.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ26 Ekim 2022 11:16

    BUNLAR TAM SALAK BENCE ABD NİN GAZINA GELDİ HEPSİ FABRİKALARI RUSLARA DEVİR ETTİLER BÜYÜK DE BİR PAZARI KAYIP ETTİLER.ASLINDA TÜRKİYE GÜÇLÜ OLUP ÇİN İLE İŞBİRLİĞİNE GİRERLER İSE BÜYÜK BİR PAZAR BİZİ BEKLEMEKTEDİR.

  • Recai26 Ekim 2022 16:05

    Almanya rusyaya yenilginin bedelini ödedi ve bir daha Rusya'nın yayılmacı davranışlarına tahammül etmeyeceğini belli ediyor. Biz ise Osmanlıya atılan rus samarini çoktan unutmuş, suriyede katledilen askerlerimizi bile ihanet ederek alkış tutuyoruz