E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMenba Holding zararda patronlar kârda---

Menba Holding zararda patronlar kârda

Menba Holding zararda patronlar kârda
17 Mart 2015 - 16:05 borsagundem.com

Menba Holding, sermayenin yarısından fazlasının karşılıksız kalmasını Genel Kurul'da detaylı olarak açıklayacak

Borsa İstanbul'a Tepa Tıbbi Ürünler adıyla açılan ve daha sonra adını Menba Holding A.Ş. olarak değiştiren Şirket, açıklamalarıyla yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam ediyor. 02/03/2015 tarihinde duyurulan satın almaya ilişkin olarak, patronlara ait Re Teks şirketinin yüzde 52'sinin satın alma işleminin tamamlandığını duyuran Menba Holding, sermayenin yarısından fazlasının karşılıksız kalması durumunu da Genel Kurul'da detaylı olarak açıklayacağını bildirdi.

Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem gören Menba Holding'in KAP açıklaması şöyle:

''TTK 376. Madde kapsamında açıklama:
Sermaye Piyasası Kurulu 10.04.2014 tarih ve 11/352 sayılı Kararı'nda TTK 376/1 maddesi uyarınca sermayenin yarısından fazlasının karşılıksız kalması durumuna istinaden; 2014 mali yılı sonuçlarının görüşüleceği 2015 nisan ayı içinde yapılması planlanan olan genel kurulumuzda, gündem maddeleri kapsamında, zararın sebebi ve mali iyileştirme konusunda atılacak adımlar hususunda bir faaliyet raporu dahilinde detaylı açıklama yapılacak olup ayrıca bu kapsamda 02.03.2015 tarihinde kamuoyuna duyurulan yönetim kurulumuz kararı doğrultusunda Re Teks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %52 oranındaki hissesi Şirketimizin  öz kaynaklarının, mali ve operasyonel yapısının güçlendirilmesi amacıyla şirketimize konsolide olacak şekilde nominal değer üzerinden devralınması işlemi tamamlanmıştır. ''

Herhangi bir web sitesi bulunmayan Menba Holding'in logosuna ait bir bilgi de bulunmuyor. Şirket, 02/03/2015 tarihli KAP açıklamasına göre ''Şirketin ana hissedarları ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı konumunda olan Evren Karaca ve Reşat Korkmaz, sahibi oldukları halka açık olmayan Re Teks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 52'sinin 5.200.000 TL bedelle Menba Holding tarafından alınmasına karar verdiğini'' duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nevin bulut06 Ekim 2017 03:48

    Benimdehissem vardi zararim kim karsilayacak

  • Serkan 26 Aralık 2018 17:39

    Bendede menba vardı kottan çokatıldı ne olacagını bende bilmiyorum

  • mm20 Mart 2015 17:51

    ne zaman yayınlarsınız satın aldıgı sırketın verılerini bılmek hakkımız deilmi

  • mm18 Mart 2015 10:51

    satın aldıgı sirketi bı inceleyıp o sirketin ederi denir menbaya zararmı getırecek yoksa faydamı saglayacak onuda bir arastırıp yayınlarsanız daha guzel olmazmı

  • Borsa17 Mart 2015 17:04

    Biz finans merkezi olacak mı sız? Ha ha ha. Siz bu haksızlıkları Amerika da yapın da görelim bakalım şirketinizin ortasına incir ağacı dikmiyor lar mı?

  • Koray17 Mart 2015 16:57

    Buna benzer işler KErvansaray dadaoldu. Şirketin okadar finans borcu varken nakite ihtiyacı varken elindeki çok kısıtlı nakitle şişirilmiş fiatlardan yöneticilere ait hantal şirkete hiç bir artı değer almayacak gayrmenkul aldılar. ne kadar rezalet durumlar! ve buna benzer binbir oyun yaptılar. ama devlet bir çağrı bile yaptıramayacak kadar aciz veya umarsız.

  • Yatırımcı17 Mart 2015 16:38

    bizim kafamız karışmaz... Çünkü biz borsayı kumarhane değil yatırım ortamı olarak görürüz. Ama kumar severler böyle haberlerden rahatsız olur. Çünkü onlar al sat peşinde biz ise küçük yatırımlarla uzun vade peşindeyiz...