E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemurlara eşit maaş gelecek---

Memurlara eşit maaş gelecek

Memurlara eşit maaş gelecek
24 Kasım 2015 - 07:34 borsagundem.com

Kamuda çalışan verimliliğini artırmayı hedefleyen hükümet, çalışma başlattı

Hükümet, kamuda iş verimliliğini artırmak ve performansı ölçümleyebilmek için çalışmaları hızlandırdı. 2010'dan beri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın organizasyonunda düzenlenen Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Artırılması Bölgesel Eğitim Programı'nı düzenleyen hükümet, şimdi de gelişmiş ülkelerdeki çalışan ölçümleme modellerini araştırıyor. Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, performans konusunda çalışmaları derinleştirdiklerini söyledi. Türkiye'nin çalışanını ölçümlemeyen tek ülke olduğunu belirten Kumbuzoğlu, "Bu konuda gelişmiş ülkeleri tarıyoruz. Şu anda kurumların bazıları bunu yapıyor, biz de onlara önderlik ediyoruz. Bize en uygun sistemi yürürlüğe koyduğumuzda çalışanımızı ölçme konusunda bir adım atmış olacağız" dedi. 

HEDEF İYİ YÖNETİCİ 

Kamuda verimliliğe büyük önem verdiklerini, bu nedenle 2010'dan beri Bölgesel Eğitim Programı'nı düzenlediklerini vurgulayan Kumbuzoğlu, "Doğu'yu Malatya ve Şanlıurfa'da, Akdeniz'i Antalya ve Adana'da, İç Anadolu'yu Bursa ve Nevşehir'de, Marmara'yı Tekirdağ'da bir araya getirdik. Hedefimiz üst düzey ve orta kademe yöneticileri geliştirmek, yetiştirmek" diye konuştu.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

Eşit işe eşit ücret uygulaması yaptıklarını anımsatan Kumbuzoğlu, "Valilerimiz 'her ili aynı kefeye koymayalım, ücret sistemini illere göre farklılaştırmanız lazım' diyor. Ağrı'da, Diyarbakır'da, Şırnak'ta ya da az gelişmiş yörelerde memuru aynı ücretle yönetemezsiniz, verim alamazsınız. İşte bu gibi durumları taşrayı gezerek öğreniyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • odp3424 Kasım 2015 09:58

    devlet üniversitelerinde durum feci. ben profesörüm deyip saat 10'da işe gelen, 16'da eve giden idareciler mi dersin, onlara bakıp onlardan daha beter olan memurlar mı dersin. bankamatiğin önüne her ay en önde atlayan bu insanların, önce işe zamanında gelip-gitmediği ölçülsün.

  • musa24 Kasım 2015 09:39

    eşit işe eşit ücret diyorsunuz da eşit iş konusunu nasıl belirleyeceksiniz? mesela sultanbeyli'de 60 kişilik sınıfta öğretmenlik yapan ile çankaya'da maksimum 30 kişilik sınıfta öğretmenlik yapan eşit mi? yada doğuda 10 kişilik, ahırdan bozma köy okulunda öğretmenlik yapan?

  • ismail24 Kasım 2015 09:20

    birisi şu devlet personel başkanına anlatsın yönetici yetişmiyor torpille işini halleden koltukları işgal ediyor...

  • katip24 Kasım 2015 09:13

    Diyarbakır'da memurum. eşit işe ücret verileceğini düşünmüyorum, verilse dahi bu miktarın ne kadar olduğu önemli, ilk fırsatta batıda bir il'e tayin isteyecem. Deniz kıyısında çalışma fırsatı varken, niye burada sürüneyim ki, ticaretle uğraşsam gitmekte zorlanırım, ama memur kaçar, hem burada çocuk yetiştirmek çok zor...