E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemura bayram piyangosu!---

Memura bayram piyangosu!

Memura bayram piyangosu!
09 Ağustos 2013 - 08:35 borsagundem.com

Hükümet memurların sosyal haklarını iyileştirdi. Bayramda çalışanlara ise büyük müjde var!

Hükümetle memur sendikaları arasında imzalanan anlaşmadan özlük ve sosyal haklarda iyileşme de çıktı. Buna göre, bayramda çalışan doktor, hemşire, sağlık personeli daha fazla nöbet ücreti alacak. Geçici personele aile, 170 bin sözleşmeliye yiyecek yardımı yapılacak. Emekli memurun tazminatı artacak. İşte memurun hayatını değiştirecek yeni düzenlemeler: 
EMEKLİ ÜCRETİ: Emeklilere ödenen tazminat gösterge rakamı artırıldı. Böylece emekli olurken verilen tazminat da artacak. 
ÖĞRENCİYE YARDIM: Burs alan veya devletçe okutulan üniversiteli çocuklar için aile yardımı ödeneği verilecek. 
BAYRAM MESAİSİ: Dini bayram günlerinde ödenen fazla çalışma ücreti artırıldı. Dini bayramlarda yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servislerde çalışanların nöbet ücretleri yüzde 50 fazla ödenecek. Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nde görev yapan personelin ek ödeme oranı artırılacak. 
POSTACIYA MÜJDE: PTT'de görevli dağıtıcılar ile araç kullanarak bu işi yapanlara verilen ilave 20 liralık ücret 50'ye çıkarıldı. 
İKRAMİYEYE ZAM: Üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi 45 liradan 60'a çıktı. KİT'lerde kıdem ücretinin, ay hesabı üzerinden yapılması sağlanacak. Ücret göstergesindeki artışla yönetici maaşları yükseltildi. 
GİŞE MEMURU: Gişe memurlarına aylık ilave 50 lira ücret verilecek. TRT lojmanlarındaki personel, Maliye'nin belirlediği kira birim bedellerinin yüzde 85'ini ödeyecek. 
TAZMİNAT: İcra memurlarının derecelerine göre tazminat oranı 5 puan yükseltildi. 
ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK PARASI 850 TL'YE ÇIKTI 
2013'te 740 lira olan öğretim yılına hazırlık ödeneği 2014'te 850 lira, 2015'te ise 950 lira olacak. Tarım ve ormancılık alanında zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda çalışan personele, koruyucu gıda yardımı verilecek. Sözleşmeli Kur'an kursu öğreticileri de yeni öğretim yılında hazırlık ödeneği alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sx13 Ağustos 2013 10:57

    Polis vatandaşa gaz sıkıp,coplamaktan başka ne yapıyor da çok bile o maaş size

  • halil12 Ağustos 2013 13:11

    polis asker köle demi? yıllık izini bile kullanamıyoruz yazıklar olsun. oyumu akp ye verirsem adiyim her defasında bundan daha iyisi yok ne yapalım die veriyordum ama şimdi aslaaaa vermem.....

  • ali09 Ağustos 2013 21:18

    polis asker zaten hiç çalışmıyor.ne gerek var fazla mesaiye.sandık zammı aspirin olarak hükümet verir. bizde sandıkta veririzzamın karşılıgını.?...

  • ASMALI MECİT.09 Ağustos 2013 17:04

    Eneklilere gene bir bok uok.neyse seçimlertede az kaldı hesabınıda orada soracağız.sizlere yalakalık yapanlar oylarını vecektir partiye başvurupta adamı olanların birçoğu emeklimaaşlarının yetmediğini ve bunların düeltilmesi gerektiğini en düşük 685 tl emekli maaşı alanları şu anda 1380 tlye yükseltilmesi onları çok mutlu etmiş banaa söyleyen kişi şimdi çok pişmanım dedi neden dedim bunları söyleriğimde millet bana vede alanlara hem küfürler yağdırıyor hemde BEDDUA ediyorlar.küfürlere birşey diyemiyeceğim ama beddualar beni mahf ediyor dedi bende gülü seven dikenine katlanacaktır.ama yapmışolduğunuz çok ama çok yalnış neden başkalarının hakkına sahip çıkıyorsunuz tabiki bu millet hem beddua eder hemde lanetler okuyup hakkımız HARAM OLSUN derler.zaten kıyamet günü bunlar meydana çıkacak yapanlar düşünsün benim hiçdeğilse öyle bir derdim yok.

  • OKAN09 Ağustos 2013 16:49

    ASKERLER BU RİSKLERİN HİÇ BİRİNİ TAŞIMIYOR VE HİÇ NÖBET TUTMUYOR ALDIĞIMIZ PARADA ZATEN ÇOK FAZLA NET 125 TL LİK PARAYIDA İSTEMİYORUM

  • HASAN09 Ağustos 2013 16:05

    Açlık sopasıyla memur da hizaya getirildi.