E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemur-Sen'den 3600 ek gösterge ve maaşlara düzeltme açıklaması---

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge ve maaşlara düzeltme açıklaması

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge ve maaşlara düzeltme açıklaması
06 Aralık 2021 - 14:55 borsagundem.com

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ocakta ayında kamu çalışanlarının maaşlarına düzeltme yapılacağını söyleyerek, "Ocakta maaşlara yansıyacak şekilde ek protokol yapılacak" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balanlığı'ndan memur ve memur emeklilerini için Son Dakika Zam açıklaması geldi.

Bakanlık'tan yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleşmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuştur. Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez.

Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.

SADACE DOKTORLAR DEĞİL BÜTÜN SAĞLIK PERSONELİNİ KAPSAYACAK

Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir."

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge ve maaşlara düzeltme açıklaması

 

Memur-Sen: Açlık sınırı 3 bin 107, yoksulluk sınırı 8 bin 823

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Durmuş Uysal07 Aralık 2021 14:38

    Yeter artık memur emeklilerinin duyguları ile oynamayın. Hep yalan dolanlarla halkı memur ve memur emeklilerine düşman ediyorsunuz. Altı ay önce imzalanan fiyasko sözleşmeleri izi çok büyük bir başarı imiş gibi ısıtıp ısıtıp halkın önüne sürüyorsunuz. Ondan sonra da bizlerin omuzuna basarak makamlara koltuklara konuyorsunuz. Ayıptır günahtır sanki yeni bir şeyler yapmış memur ve emeklilerin duygularını sömürmekten vaz geçin

  • Türkoğlutúrk07 Aralık 2021 07:02

    Enflasyonu n nedeni lüks yaşam harvurup harman savurma.ikiser ikişer verilen lojmanlar.eslerin altına çekilen lüks makam araçları.vatandasa geldi mi porsiyonu küçült.

  • Zam orani kaç acaba06 Aralık 2021 23:26

    Kimin ne dediği belli değil. Daha Aralik ayi enflasyon rakamları gelmedi ki. Neyi neye göre hesaplıyor lar anlamadım. Herkes bir açıklama yapiyor, herkes memuru enflasyona ezdirmicez diyor. Iyi de enflasyon Haziran dan bu yana % kaç oraninda arttı bilen varmı. 3600 deniyor, başka şeyler deniyor. Memura Ocakta net % ..kaç oraninda zam yapılacak, net bir şekilde söyleyen yok. Bu haberler herkesin kafasini iyice karıştırdı. Benim bildiğim %5 zam birde ustune enflasyon farkı var. Başka birşey eklenmeyecekse milletin kafasını karıştırmayın lütfen.

  • azılı solcu06 Aralık 2021 23:15

    memur ve memur emeklilelerine enflasyon üzerinde zam yapılmasına karşıyım zira bu enflasyonu azdırır  bu da bütçenin açık vermesi demektir.o yüzden her zaman olduğu gibi memur ve emekliye %3 ve %5  zam vererek durum idare edilmelidir.

  • Aktrol06 Aralık 2021 18:53

    nas nediyor ? emekçi hakları için. Ayasofya imamı ne diyecek ? işçi hakları için neler diyor NAS ayasıfya imamı kılıç  kalkan kuşanıp neler söyleyecek ? Atıyorum cuma günü 10 kasım tarihi olsa konuşur ama, Merkez bankası bağımsız diyemıyoruzda, Diyanet temi yoksa bağımsız diyemediklerimizden oldu ?. Keşke herkes TUİK gibi bağımsız olabilse :D 

  • Bay Kus06 Aralık 2021 16:24

    Ali Yalçın aman sen uzak dur.hicbirseye karışma.eminim biz memurlar açısından daha makbule geçer.

  • süslü sülü06 Aralık 2021 15:55

    zaten enflasyon farkı ödenecek ne var bunda? %8in üzerindeki her enflasyon oranında enflasyon farkı hesaplanıyor zaten

  • Gulli06 Aralık 2021 15:49

    Eyt hakları helal degil anlaşılan cıkarım zor dostum zorrr

  • Mucise Reis ;)06 Aralık 2021 15:40

    normal maaşları alsalar 3600 pek demezlerdı. alım gucu gidince haklarını ıstıyorlar :D ... daha yuksek sesle hemde... şirket batarken alacaklarını kontrol eder 50 tl nın peşine düşer. buyurken umursamaz bir kaç yıl geçer gider... o misal...