E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMelih Gökçek hakkında şok iddia---

Melih Gökçek hakkında şok iddia

Melih Gökçek hakkında şok iddia
15 Ocak 2015 - 23:08 borsagundem.com

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in rüşvet aldığını iddia etti

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 8 Aralık'tan bu yana, aralarında bazı belediye başkanlıklarının da bulunduğu 8 kurum hakkındaki rüşvet iddialarını dile getirdiklerini söyledi.

Uluslararası sözleşmeler gereğince adli soruşturmalara konu olan, ABD ve Almanya kaynaklı bu bulguların Türkiye için bağlayıcı olduğunu belirten Kart, "Bu bulgulara göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, 1998 yılında 250 otobüs alımında, otobüs başına 3 bin 315 Alman Markı rüşvet almıştır" iddiasında bulundu.

Kart, bu belgeler karşısında, 8 ayrı kuruma yönelik Başbakanlık düzeyinde idari ve adli soruşturmanın yapılması gerektiğine işaret ederek, "Bu bulgular ve belgeler, aralık 2012'de Adalet Bakanlığı'nın resmi kayıtlarına intikal etmesine rağmen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Uluslararası, resmi ve bağlayıcılığı olan bir belgeden söz ediyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)