E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMelek yatırımın geri dönüş süresi 2-3 yıl---

Melek yatırımın geri dönüş süresi 2-3 yıl

Melek yatırımın geri dönüş süresi 2-3 yıl
09 Haziran 2014 - 12:12 borsagundem.com

Dünya Bankası Danışmanı Ünsal: Türkiye'de 20 bin - 200 bin TL melek yatırım için en ideal aralık

Dünya Bankası adına melek yatırımcılık eğitimi veren Oltaç Ünsal, Türkiye için ideal melek yatırım miktarının 20 bin ile 200 bin TL aralığında olduğunu belirterek, ABD'de 5 sene olan yatırımın geri 
dönüş süresinin ise Türkiye için ise 2-3 yıl olduğunu söyledi. 
   
Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) Dünya Bankası kuruluşu olan International Finance Corporation'ın (IFC) İstanbul'daki merkezinde düzenlediği "Melek Yatırımcı Atölyesi"ne katılan Dünya Bankası Danışmanı Oltaç Ünsal, Türkiye'nin genç yönetici ve girişimcilerine melek yatırım alanındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi. 
   
Türkiye'de şahsi melek yatırımcılar için 20 bin TL - 200 bin TL aralığının makul olduğunu söyleyen Ünsal, yatırımların geri dönüşüyle ilgili ABD ve Türkiye'deki beklentiler hakkında ise şu bilgileri 
verdi: 
"ABD'de genellikle geri dönüşler şirket satışı veya halka arzdan oluyor. Bunların da süresi en az 5 yıl diye düşünmek lazım. Türkiye gibi yeni gelişen ekosistemlerde bazı anlaşmalara kar paylaşımı veya geri ödeme türevi maddeler de girebiliyor. O zaman karlılık ile birlikte 2-3 senelik bir sürede geri dönüş beklenebilir." 
   
Türkiye'nin melek yatırım alanında aynı grupta yer aldığı gelişen ülkelere göre çok daha ileride olduğunu vurgulayan Oltaç Ünsal, buna karşın benzer yapısal sorunların yaşandığını söyledi. Ünsal, bugüne kadar 25'in üzerinde projeye yatırım yaptığını ifade ederek, "neye" girişildiğinden önce "niye" girişildiğinin çok iyi anlaşılmasının gerektiğinin altını çizdi. 
 
GYİAD BAŞKANI AKDARI TOPRAK: ÜYELERİMİZE ÖNEMLİ BİR AÇILIM SUNDU

GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak ise GYİAD üyelerine yönelik gerçekleştirilen  "Melek Yatırımcı Atölyesi"nin, yatırımcıları desteklemeyi, karşılaşabilecekleri sorulara cevap vermeyi ve iyi uygulama örneklerini paylaşmayı amaçladığını söyledi. 
   
Dünya Bankası sponsorluğunda Amerika'dan Afrika'ya kadar birçok ülkede verilen bu eğitimle, melek yatırımcılığın farkındalığının artması ve iyi ülke örneklerinin çıkartılmasının hedeflendiğini 
anlatan Akdarı Toprak, yapılan atölyenin GYİAD üyeleri için önemli bir açılım sunduğunu kaydetti. Burcu Akdarı Toprak, "Gyiad için melek yatırımcılık önemli bir gündem. Çok sayıda melek yatırımcı üyemiz var. Bugünkü etkinliği de organize eden Girişimcilik  Komitemiz özellikle bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni bir kavram olan melek yatırım gelişmeye son derece açık. 

Bugün Türkiye'de ilk kez melek yatırım yapmak isteyen, yenilikçi, farklı alternatifleri yatırım alanında değerlendirmeye açık, vizyoner bireyleri girişimlerle bir araya getirmeyi amaçlayan bir platform 
oluşturuldu.  Bugün, dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler ve günden güne artan yeni buluşlar artık ekonominin ve küresel rekabetin en önemli unsuru haline geldi. Bu son derece önemli. Çünkü ülkeler bu süreçte adeta bir yarış havası içinde ilerlerken, teknolojik gelişmelerin ve buluşların arkasında bireysel girişimcilerin olduğunu görüyoruz" dedi. 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)