E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeksika sınırına 1 milyar dolar harcanacak---

Meksika sınırına 1 milyar dolar harcanacak

Meksika sınırına 1 milyar dolar harcanacak
26 Mart 2019 - 11:14 borsagundem.com

ABD Savunma Bakan Vekili ABD-Meksika sınır duvarı için Pentagon bütçesinden 1 milyar dolar harcanacağını bildirdi.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD Meksika sınırına örülmesi planlanan duvarın inşaatı için Savunma Bakanlığı (Pentagon) bütçesinden 1 milyar dolar kullanılacağını açıkladı. Pentagon geçen hafta Kongre'ye 12.8 milyar dolarlık inşaat projelerinden oluşan bir liste sunarak, bu listedeki projeler için ayrılan fonların ABD-Meksika sınırındaki duvarın inşaatı için yönlendirilebileceğini belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'nin onayını almadan Meksika sınırına inşa etmek istediği duvara gerekli finansmanı sağlayabilmek için geçen ay ulusal çapta acil durum ilan etmişti.

Shanahan, İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen'e yazdığı bir yazıda, Savunma Bakanlığı'nın uluslararası sınırlara yakın noktalardaki uyuşturucu karşıtı faaliyetleri destekleme yetkisine sahip olduğunu bildirdi. Shanahan, ABD-Meksika sınırının Yuma ve El Paso kısımlarında inşa edeceği 57 mil uzunluğunda yaklaşık 5.5 metre yüksekliğindeki demir parmaklıklar için ve bu bölgedeki yolların inşası, geliştirilmesi ve ışıklandırılmasını kapsayacak projenin planlamasına başlaması ve yürütmesi için ABD Kara Kuvvetleri İstihkam Komutanlığını yetkilendirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.26 Mart 2019 18:01

    DEMİRPERDE ÜLKELERİ ÖZGÜRLEŞİRKEN abd demirperde/duvar ülkesine dönüştü ÖZGÜRLÜK HEYKELİ ABD'DEN ALINIP RUSYA'YA DİKİLMELİDİR