E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek'ten TÜSİAD'a yanıt---

Mehmet Şimşek'ten TÜSİAD'a yanıt

Mehmet Şimşek'ten TÜSİAD'a yanıt
19 Kasım 2016 - 20:04 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye ekonomisine ilişkin iş dünyamız hiçbir zaman karamsarlığa kapılmasın ve karamsarlık da pompalanmasın." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA muhabirinin, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes'ın bugün bir toplantıda Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerini hatırlatması üzerine, ekonomiye ilişkin tespitlerde bulunulurken, gerek küresel gerek Türkiye özelindeki gelişmelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin olağanüstü iç ve dış tehditlerle mücadele ettiğini belirten Şimşek, ancak ülke ekonomisinin bütün olumsuz gelişmelere rağmen büyük bir direnç gösterdiğini vurguladı.

Diğer taraftan küresel ve jeopolitik sıkıntıların bulunduğuna ve bunların Türkiye ekonomisine yansımaları olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Ancak hükümetin attığı reform niteliğindeki adımları da görelim. Bardağın dolu tarafına da odaklanalım. Bu anlamda iş dünyasına da önemli görevler düşüyor." değerlendirmesinde bulundu.

TÜSİAD Başkanı Symes: Endişe duyuyoruz

 

Hükümetin reel sektörün ve iş dünyasının önünü açan, Ar-Ge'den, işgücü piyasasına, yatırım ortamından yargıya çok önemli reformları hayata geçirdiğini hatırlatan Şimşek, "İş dünyamız hiçbir zaman karamsarlığa kapılmasın ve karamsarlık da pompalanmasın. Ülkemizin geleceği parlak, tüm sorunları aşma kabiliyetine sahip güçlü bir Hükümetimiz var." ifadelerini kullandı.

Şimşek, küresel ölçekteki finansal gelişmelerin gerek Finansal İstikrar Komitesi, gerekse Ekonomik Koordinasyon Kurulunda çok yakından takip ve analiz edildiğini de belirterek, bu kapsamda endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekrem eren21 Kasım 2016 08:48

    Sikiyda kıyak emekliliği kaldır.luks araç alımını kısıtlama.sikayet etmek için değil iş için alıyorsunuz o milyonları

  • tarik20 Kasım 2016 11:59

    allaha sükürki eski türkiye gibi 70 cente muhtac degiliz.

  • Karaman20 Kasım 2016 10:56

    Şimdide bu mu herkese gider yapmaya başladı. Ülke gerceklerini görmüyormu. İşsizli aldı başını gidiyor

  • KILIÇ20 Kasım 2016 09:36

    BEN KARAMSARIM ÇÜNKÜ BESE YATIRIM YAPTIM EGERKİ DOLAR ALSAM KAT BE KAT KARLIYDIM SAYENİZDE HEPİMİZ DOLAR SEVDALISI OLDUK TL MİZ PUL OLDU KAZANCIMIZ ERİDİ.

  • pardus20 Kasım 2016 08:06

    tabi bunlar daha iyi gunler. asıl koyusu yakında gelecek. o zaman karamsarlık yaparsınız, sımdı polyannacılık zamanı

  • Lan oğlum19 Kasım 2016 23:47

    Direnç,mirenç kalmadı.Son 2 haftada özel sektör borcu 40 Milyar arttı Mehmet bey.İyimser olalımda nasıl

  • ak partili19 Kasım 2016 20:20

    esnaf yazar kasa atacak noktaya geldi....