E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Şimşek ikna olmadı---

Mehmet Şimşek ikna olmadı

Mehmet Şimşek ikna olmadı
28 Haziran 2019 - 15:52 borsagundem.com

İstanbul seçiminde alınan yenilginin ardından parti içinde “değişim” taleplerinin yükseldiği AK Parti’de, seçim sonrası hareketlenen Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu etrafında gelişen yeni oluşum çalışmaları dikkatle izleniyor.

Parti yöneticileri her ne kadar “parti kursalar da başarılı olamazlar” dese de özellikle Babacan’ın kuracağı partinin AK Parti’ye etkisinin olup olmayacağı kestirilmeye çalışılıyor. Baş başa yaptığı görüşmede partide kalması için Babacan’ı ikna edemeyen Erdoğan’ın bu ekibe yakın duran eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in aracılarla nabzını yokladığı, ancak bir sonuç alamadığı öğrenildi.

AK Parti’de 23 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı gezisinin ardından daha kapsamlı biçimde sürmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim sonrasında “sırtlarından hançerlemekle” suçladığı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ekibinin çalışmaları da yakından takip ediliyor.

Abdullah Gül’ün desteğiyle parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan’ın Erdoğan’la baş başa yaptığı görüşmede parti kuruculuğundan ayrılmak istediğini bildirmesi, parti kulislerinde, “Babacan, partiden de ayrılacağını söylediğine göre resmi olarak çalışmaları başlatmış görünüyor” biçiminde yorumlandı. Böyle bir partinin partiye ne kadar zarar verebileceği, etkisinin ne olacağı, milletvekili koparıp koparamayacağına ilişkin değerlendirmeler yapılırken, parti yönetiminde daha çok “Parti kursalar da başarılı olamazlar” söylemi hâkim olmasına karşın 23 Haziran’da seçmenin verdiği mesaj da dikkate alınarak çok da hafife alınmaması gerektiği dile getiriliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu görüşmede önceki yıllarda yeni parti kuranların olduğu, ancak başarılı olamadıklarını anımsatarak Babacan’dan partide kalmasını istemesi, olası yeni bir partinin ciddiye alındığı, “partide kal” uyarısıyla da gelecekte tabanda oluşabilecek sıkıntılara karşı “Partide kalmaları için çaba gösterdik” denilerek genel merkezin suçlanmasına karşı önlem olarak nitelendiriliyor.

Babacan’ın parti kurması durumunda AK Parti’den milletvekili geçişi olmayacağı savunulurken, Babacan kanadında ise grup sayısına ulaşılabileceği yönünde görüş dile getiriliyor. Yeni oluşumlarla ilgili hareketlilik sürerken, parti içinde yeni sistemdeki aksaklıkların giderilmesiyle ilgili çalışmaların fırsata çevirilmesi, bir şekilde kırılan ya da küstürülen eski bakan ve yöneticilere iktidarda görev verilmesi yönünde değerlendirmeler yapılıyor. Bazı parti yöneticileri, “dışarıdan bakan” modelinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle olası bir kabine revizyonunda milletvekillerinin bakan yapılması yerine deneyimli eski isimlere yer verilebileceğini belirterek Ali Babacan ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i örnek gösteriyor.


Ancak partinin kapıları açılsa bile bu isimlerin artık verilecek görevleri kabul etmeyeceği görüşü de dile getiriliyor.

Davutoğlu süreci bekliyor

Ramazan ayı boyunca iftar programlarıyla parti politikalarıyla ilgili eleştiri ve önerilerini dile getiren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da çalışmalarını sürdürüyor. Davutoğlu’nun bayramda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bayramlaşmak için aradığı belirtilirken, görüşmede karşılıklı bazı eleştirilerin dile getirilmesi üzerine Davutoğlu’nun bayramdan sonra etraflıca görüşme önerisinde bulunarak açık kapı bıraktığı, ancak Erdoğan’dan bugüne kadar herhangi bir talep gelmediği kaydediliyor. Davutoğlu’na yakın kaynaklar, partideki sistemsel sorunların çözülmediği sürece bir sonuç alınamayacağını belirterek, “Sayın Davutoğlu partinin daha iyi olması için uyarılarını sürdürüyor. Yaptığı çalışmalar bir partileşme sürecine gider mi, bunun takvimi nasıl olur, bunlar hep partide bir değişim olup olmayacağına bağlı” görüşünü dile getiriyor. Davutoğlu’nun, AK Parti’de beklediği değişimlerle ilgili ümidini kesmesi durumunda sonbaharda yeni bir durum değerlendirmesi yaparak yol haritasını belirlemesi bekleniyor. (Emine Kaplan/Cumhuriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zannit 29 Haziran 2019 09:09

    Kaynak cumhuriyet gazatesi...bence hikaye zaten

  • Ahmet Öncü29 Haziran 2019 00:29

    Yani ak partinin işi çok zor.Çok yüksek faiz uygulanıyor.merkez bankası ekonomiden uzaklaştırılmalı.Cumhurbaşkanımız haklı bu kadar yüksek faiz olunca enflasyon hortladı 1 kilo peynir olmuş 20-25 tl.Merkezin yaptığı en büyük hata doları düşürmek için ha bire faiz artırdılar.Faizi o kadar yükselttilerki inadına doların fiatıda yükseldi.Biraz sabırlı olsalardı kur da düşecekti faiz de , ekonomi kanallarındaki uydurma ekonomistler de faiz artırımak için tellal görevi gördüler.Yani ekonomi öyle acemi insanlara teslim edilmez.Bakın gelişmiş ülkelerde faiz neredeyse sıfır.

  • Halden29 Haziran 2019 12:27

    Sen dalga mı geçiyorsun... Gerçekten ciddiysen durum vahim; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir, hangi bölümü bitirdin?.. Merkez Bankası bağımsız olmalıdır, dolar faiz arttığı için artmadı, tersine dolar gittiği için Merkez Bankası faiz arttırmak zorunda kaldı, hatta geç kaldı hamle yapmakta, çünkü bağımsız değil... Elbette yüksek faiz ülke için zararlı fakat sözle veya talimatla faiz düşürülemez, biraz gerçekçi olun lütfen.

  • Dondiye öz turk28 Haziran 2019 23:07

    Ak partiyi atmakla hata yaptılar sonucunu sonra girersiniz

  • Volkan28 Haziran 2019 21:13

    Ekonomi ve Hazine bakanlıklarına kişisel hayatında tasarrufa önem veren israftan hoşlanmayan ve ekmeğini taştan veya en azında çöpten çıkarabilen bir adam gelmeli. Fazla eli sıkı olur ise elinden para zorla alınır zaten, hepden savurgan olur ise dağ kadar altın yetmeyebilir.  Naci Ağbal da fena değil aslında.

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU28 Haziran 2019 20:57

    Ak parti yi daha önce ak ppartili olan milletvekili ve eski belediye başkanları ak parti sayesinde köşelik oldular daha sonrada dönüp RTE arkasından vurdular.yoksa ak parti asla kayıp etmemişti.RTE nında kaprisleri tek adamlılıkları, kabadayılıkları, her şeyi benden iyi bilen yoktur yanlışlıkları ak partinin ayağına kurşun sıktırmıştır.şimdi gelelim kuru fasulyenin faydalarına.chp iktira gelsin bir sene sonra ekonomik kriz çıkar ve devlet memur ve işcilerinin dahi maaşlarını ödeyemezler denemesi bedaya.

  • Vatandaş29 Haziran 2019 07:19

    Müftüoğlu , Sen hiç CHP iktidarı gördün mü?

  • Doğrucu Davut28 Haziran 2019 23:21

    Reis ne kaprisi yapmış??  Dua edin ki  Adam ;  ülkeyi düzeltmeye çalışıp kendini o kadar yıpratırken,     "size de iyilik yaramıyor, ne haliniz varsa görün"  deyip  bırakıp gitmiyor ALLAH'tan.   chp nin  bu ülkeye, bu millete, dinimize sürekli ihanet etmiştir. Dolayısıyla chp demek pkk demektir yani  Vatana ihanet demektir.   Boşa konulmuyoruz, Geçmişini araştırın,  ne yanlışlar ne  ihanetler yaptığını göreceksiniz.  ETRAFINIZDAKİLERDEN DUYDUKLARINIZLA HAREKET EDİP  FANATİKÇE SAVUNMAYIN.  KENDİNİZ ARAŞTIRIN, GÖRECEKSİNİZ.

  • bilader28 Haziran 2019 22:07

    dostum seni bos beyinle konusturunca ne cikiyorsa, CHP de bos kasayi devralinca aynisi cikar. Bence baska seyler hakkinda konusmaliyiz.

  • Broker28 Haziran 2019 20:14

    AKP ye hiç oy vermemiş birisi olarak, kafası çalışan, çok iyi eğitim almış, ekonomiyi bilen yegane taktir ettiğim kişilerden biriydi Sn. Şimşek. Sonrada zaten meydan kaldı eş, dost, akrabaya, cahil cüheylaya, bu durumda da AKP de rampa aşağı gidiş tam gaz.

  • Dondiye o trk28 Haziran 2019 23:03

    Aynen çok dogru soz acl doyurmak zordur

  • Murat28 Haziran 2019 19:57

    Davutoğlu tavşan, Babacan'ın önünü görmesi için çalışıyor. Akp'e tek alternatif olursan insanlar siyasi söylemi önde tutar. 2 alternatif olursa akpden kopuş başlar çünkü millet alternatif seçeneklerin fazla olmasını sever.Gerçek yarış başlayınca davutoğlu çekilir veya babacanla ittifağa girer. Akp çoktan bitti, uzatmaları oynuyor.

  • mehmet yılmaz28 Haziran 2019 18:21

    cumhuriyet döneminde en büyük emekli düşmanı şimşekten hayır gelmez.

  • Yusuf28 Haziran 2019 23:53

    Emekli maaşı bin lira

  • Nihat28 Haziran 2019 18:15

    Şimdi anlaşılıyor ki seçimi chp kazanmadı!  Ak partiye içeriden kaybettirildi.   Tayyip Erdoğan kesin kararlı olup bu gelenekçi görünümlü karl marks hayranı ne idüğü belirsiz kompleksli tiplerden kurtulmalı. Bunları kazanmaya çalışmanın bir anlamı yok.  Emin olun bu tiplerin ne zaman vuracağı hiç belli olmaz!  Bu yüzden arkayı kollamaktansa   boşaltırsın!  Ehil kişi elbet bulunur.

  • Mehmet28 Haziran 2019 17:40

    Akparti yüksek performans sergiler ve kendine çekiduzen verip ilk kez iktidar oluyormuş gibi heyecanlı ise başlarsa kim nereye gitmiş ne yazar..

  • Maarif28 Haziran 2019 17:10

    Asparagas haber, şimşek siyasetçi biri değil, ekonomi teknokrati idi. Damat varken görev alamaz, mahallesinde aday olsa muhtar bile olamaz

  • ben28 Haziran 2019 16:48

    Reis ekonomiyi bu hale getirmiş adamı tekrar getirmez;Bilmiyosanız tanımıyorsunuz demektir

  • Keklik28 Haziran 2019 16:34

    Mehmet şimşek emekli oldu çoktan. Bir tek davutoğlu önemli adam olma sevdasında, muhaliflerin nabzını yokluyor

  • secret28 Haziran 2019 16:04

    mehmet şimşek kaç yıldır ingiliz vatandaşı. 1987 den beri. ne işi var başını ağrıtacak işlerle. sıkıştımı basar gider england vatanına.

  • Veri28 Haziran 2019 16:34

    Bu ülkeyi ençok vatan millet sakarya diyenler soydu,önemli olan dürüstlüktür...

  • Aydın 28 Haziran 2019 16:31

    Aydınlattın beni sağol gardaş