E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Haberal yine üniversitesinde---

Mehmet Haberal yine üniversitesinde

Mehmet Haberal yine üniversitesinde
06 Ağustos 2013 - 15:18 borsagundem.com

Silivri Cezaevi'nden dün tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, ayağının tozuyla üniversiteye gitti

Silivri Cezaevi'nden dün tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, dün akşam ayağının tozuyla gittiği Başkent Üniversitesi Hastanesi'ni bugün bir kez daha ziyaret etti. Hukuk fakültesi öğrencileri için yapılan eğitim amaçlı duruşma salonunda çekilen bir kare dikkat çekti.
Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezası alan ve tahliye edilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, sabah saatlerinde gittiği Başkent Üniversitesi Kampüsü'nde öğretim üyeleri ve çalışanlarca çiçeklerle karşılandı.
Haberal, kampüste yetkililerden bilgi aldı. Hukuk fakültesi öğrencileri için yapılan duruşma salonunu gezen ve mini bir ders veren Haberal, buradaki eğitim amaçlı duruşma salonunun Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
Eğitimde pratiğin önemli olduğunu vurgulayan Haberal, hukuk fakültesi öğrencilerinin bu salonda uygulamalı eğitim alacaklarını belirtti.
HABERAL’A DARBEYE EKSİK TEŞEBBÜSTEN İNDİRİM YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Ergenekon davasında tahliye edilen CHP milletvekili Mehmet Haberal’a mahkeme tarafından önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiği, ardından darbeye eksik teşebbüsten indirim yapıldığı ortaya çıktı.
Ergenekon davasında kararını açıklayan mahkeme CHP Milletvekili Mehmet Haberal hakkında önce darbeye teşebbüs suçunun sabit olduğunu ifade ederek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Mahkeme, daha sonra Haberal’ın eyleminin eksik teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek cezada indirime gitti. Eksik teşebbüs nedeniyle cezayı 15 yıla indiren mahkeme, Haberal’ın yargılama sürecindeki mahkemeye karşı tutum ve davranışları nedeniyle de iyi hal indirimi yaparak cezayı 12 yıl 6 ay’a indirdi. Mahkeme yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunan Haberal’ın, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Haberal, mahkeme sürecinde sağlık gerekçesiyle yaklaşık 2 yıl hastanede kalmış ancak taburcu olabileceği yönündeki raporun mahkemeden gizlendiğinin ortaya çıkması üzerine cezaevine girmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASİL 06 Ağustos 2013 19:13

    burda yorum yazan veya okuyan CHPLİLER her işinize gelmeyen haberlere karşı yorum yazmaktansa ahada seçim geldi çattı aklınızı başınıza alın millettin dilinden konuşun çapulculardan uzak dursan iz halkdediğiniz olgu gerçeklerdir silivri degil.

  • Şenol 06 Ağustos 2013 18:38

    Mehmet haberal masondur Ecevit'e neler yapti CHP Ecevit'in yaptıgı hizmetleri unuttun karaoglan sayesinde ayakta kaldın CHP çabuk adam satar mehmethaberal başlınıza neler örecek bekleyin

  • asil06 Ağustos 2013 17:51

    CHP boş işlerle uğraşmaktan asıl işi olan yanlış giden işleri düzeltmek ona göre muhalefet etse ülkemiz fayda ğörmezmi?

  • tv06 Ağustos 2013 17:15

    ey chp ey kemal göz göre göre bunlara destek verdiğiniz gibi bataga gidiyorsunuz. bunları partiden temizleyin siyaseti adam gibi yapın bak o zaman oylar nasıl çogalıyor

  • asil06 Ağustos 2013 16:34

    bunu adam yerine koyan chp yazık kendini zor kur taran birrisi chp yi nasil kurtarır.

  • halkdan biri06 Ağustos 2013 16:15

    ne milletvekili kardeşim.

  • asil06 Ağustos 2013 15:44

    siyasetle ugraşmaktansa bilimle ugraş rahmetli ecevit hastanenden kaçarak zor canının kurtardı.

  • Hesabı sorulacak06 Ağustos 2013 15:42

    Halkımız her zaman senin yanında Sn Haberal...Senin gibi bir bilim adamına, sizlere yapılan zulmü, zorbalığı, Hukuksuzluğu Halkımız çok iyi biliyor. Yapanın yanına kar kalmaz, Halkımız bütün bunların hesabını hepsine tek tek sorucaktır.