E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Cengiz millete değil başkalarına koyacakmış---

Mehmet Cengiz millete değil başkalarına koyacakmış

Mehmet Cengiz millete değil başkalarına koyacakmış
16 Şubat 2014 - 08:35 borsagundem.com

İşadamı Mehmet Cengiz'in "Milletin a.... koyacağız" sözleri büyük yankı uyandırmıştı

Son dönemde ihale üstüne ihale alan işadamı Mehmet Cengiz’in teknik takipten yansıyan telefon konuşmasındaki sözleri herkesin dilinde.

Mehmet Cengiz son dönemde adı en çok duyulan, ihale üstüne ihale alan işadamı. Teknik takipte elde edilen, tape’lere yansıyan telefon konuşmasında sarfettiği sözler herkesin dilinde. 

Bir başka işadamı olan Celal Koloğlu ile konuşuyor ve o konuşmada ortaya çıkan, “Milletin a.... koyacağız” sözleri çok tartışılıyor.

Muhalefet partilerinin yöneticileri Başbakan Erdoğan’ı yıpratmak için bu sözlerin özellikle üzerine gidiyorlar. Üzerine basa basa, “Bakın işte bu dönemde ortaya çıkan işadamları böyle konuşuyor, sizin a...za koymak istiyorlar” diyerek küfürlü sözlerin geniş halk kitlelerine edildiği izlenimi yaratmaya çalışıyorlar.

Önceki gün TÜSİAD’ın toplantısında bir grup işadamı aralarında ayaküstü sohbet ediyorlar.

O ifadenin, Cengiz’in rakiplerine yönelik sarfettiği bir cümle olduğunu biliyorlar.

TÜSİAD camiasında önde gelen duayen bir patronun tape’lere ve Cengiz’in o sözlerine yönelik yorumu çok ilginç: 

“Ben de geçmişte katıldığımız bir ihaleyi hatırlıyorum. O ihaleye girmeden önce fizibilite çalışması yapan arkadaşlarıma ‘Ben bu ihaleyi mutlaka ama mutlaka istiyorum. Çok fazla karlı olması gerekmiyor. Zarar etmeyelim yeter. Bana öyle bir çalışma yapın ki, vereceğimiz teklif bize zarar ettirmesin. Ancak ihaleye giren hiçbir rakibimiz de o rakamın yanına bile yaklaşamasın. Hepsini bayıltalım. O ihaleye girdiklerine, bizimle rakip olduklarına bin pişman edelim’ demiştim. Ben Cengiz’in de bu sözlerle aslında benim farklı tarzda ifade ettiğim bir ihale sürecini kastettiğini görüyorum.”

Tanınmış işadamı bunları söyledikten sonra bir dipnot olarak ve gülerek devam etti:

“Biraz küfürlü de konuşmuş olabilirim. Tamamen profesyonellerimi motive etmek amaçlı. Demek dinlemeye takılsam çok farklı algılanabilirdi.”

Şu bir gerçek ki bazen konuşmaların anlamını iyi analiz edebilmek için cümlenin önüne arkasına bakmak gerekiyor.

Zaten Savcılık dosyasına giren Mehmet Cengiz’e ait tape’lerde o bölüm için “Rakip firmaları kastettiği değerlendirilmektedir” şeklinde bir ifade de var.

Ancak Mehmet Cengiz, adı son dönemde ve özellikle Ak Parti döneminde yıldızı parlayan bir işadamı olunca o ifadeyi es geçmek mümkün olabiliyor. 

Cengiz’in son 10 yıl içinde ihale üstüne ihale aldığı, üstlendiği kamu ihalelerinin toplam tutarının 50 milyar doları geçtiği kesin. 

O sözlerden bugüne kadar pek çok ihale alan Mehmet Cengiz’in yeni ihalelerin hayalini kurduğu da tartışmasız bir gerçek. 

Ancak en azından iş dünyası o sözlerin kıyasıya rekabetin yaşandığı ihalelerle ilgili olarak muhtemel rakiplere edildiğini biliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali16 Şubat 2014 23:57

    bizim millet üzerine silindikten sonra tepki verir

  • HÜR DÜŞÜNCE 16 Şubat 2014 23:32

    milletin adini kullanarak kufur eden mehmet cengız ın millet olarak cevabımdır mehmet cengızin a koyayım ona iş verenin a koyayım ona bir bardak su verenin a koyayım onun aılesinin a koyayım ben mılletim kendımı savundum arti ona ıhale vereninde a koyayım diye düşünüyorum

  • mehmet ali16 Şubat 2014 23:03

    muhittini tebrik ediyorum ben de açık yüreklilikle cengize sahip çıkmış ne diyelim :):):) kendi seçimi saygı duymak lazım sewmiş cengizi

  • Sadık Yar16 Şubat 2014 22:56

    Ticaret hayatında "Rizeli"nin ne olduğu çok iyi bilinir. Artık kim ne anlarsa...

  • hallacı mansur16 Şubat 2014 21:36

    bir gün gelir milletde ona koyar

  • TREND16 Şubat 2014 19:55

    Sessizliğimiz asaletimizdendir Her lafa verecek cevabımız var Lakin önce lafa bakarız laf mı diye ? Sonra da söyleyene bakarız adam mı diye

  • doğa16 Şubat 2014 17:51

    ey millet onuruna sahip çık

  • doğa16 Şubat 2014 17:48

    yeter bee adam aleni bu milletin diyor birde aklamaya kalkıp milleti aptal yerine koyuyorsunuz kim bu adamı aklamaya kalkarsa yazıklar olsun

  • dikici16 Şubat 2014 17:31

    muttin arkadaş Mehmet cengiz i tebrik ediyor..a...na koyması hoşuna gitmiş..yahu arkadaş ondan sonra gelde Aziz Nesini rahmetle anma...

  • muttin16 Şubat 2014 16:49

    adam delikanlı adammış.tebrik ederim.

  • ergun16 Şubat 2014 15:23

    Lafı gevelemeyin,adam basmış küfürü.Küfür etmeye değmez,adamın tipi zaten tipi kayık...İade etsek aynı küfürü yeter...

  • bır sayfa yazı16 Şubat 2014 14:27

    ve içi boş aklamaya çalışmayın veya kanıt gmsterın adam alenı kufur edıyor

  • HOPE16 Şubat 2014 13:55

    lafontaineden masallar anlatmayın demek istediği millet imanını gevredeceğim soyup soğan çevireceğim onlarda hiçbirsey yapamayacak birde böbürleniyor allahsız herif ama 30 marttan sonra görecek anyayı konyayı

  • Ali Aga16 Şubat 2014 13:14

    Bu küfrün aynısını, bu şahsı koruyup kollayanların tümüne Türk miileti adına hediye ediyoruz...Alsınlar bu küfrü tepe tepe kullansınlar...

  • Hakan16 Şubat 2014 13:13

    Adam milletin a koydukça prim yapacağını görmüş olmalı.

  • hacı16 Şubat 2014 12:23

    bu adamı araştırdım rizeliymiş, akp rizeye kısmende trabzonlu işadamlarına çalışıyor. yahu bu ülkede 80 den fazla vilayet var, bu ülkenin insanında akıl yok mu hala bu rizeli siyasilere oy veriyor. mesud yılmazdan ders çıkarmadınız mı?

  • kundera16 Şubat 2014 12:02

    50 milyar dolar ihale alan adamın ne o kadar işi yapacak ekipmanı vardır ne kadrosu ne deneyimi bunlar komisyoncu olmuş alıp taşeron adı altında başkasına satıyorlar kağıt üstünde tabelada bunların görünüyor iş

  • Millet16 Şubat 2014 11:51

    Türk milleti size aynısını yaparsa ne yapacaksınız altında ezilirsiniz

  • Ayla Akcan16 Şubat 2014 10:30

    Hayatımda gördüğüm en iğrenç insan. Açıkça millet demiş. Siz kimi kandırıyorsunuz.

  • vatandaş16 Şubat 2014 10:26

    Bu küfür bu adama ihale veren tüm AKP'lilerin. Onlara çok yakıştı.

  • dlbyz16 Şubat 2014 09:21

    bu millet bu adamın anasına kkkkkkkkkkkkkkkkkkk maz mı acaba bu hükümetle olmaz ama gibi yorumluyor millet