E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMehmet Ağar özür diledi---

Mehmet Ağar özür diledi

Mehmet Ağar özür diledi
13 Mayıs 2021 - 13:09 borsagundem.com

Mehmet Ağar, Süleyman Soylu'nun "Dil sürçmesidir diye hala tekzibini bekliyorum" sözlerinin ardından "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" ifadeleri nedeniyle özür diledi.

Mehmet Ağar devamında, "Özellikle Sayın içişleri Bakanı gerçekten çok takdirle kendisini takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede gerekse teşkilata verdiği güven dolayısıyla fevkalade başarılı görev sürecini devam ettiriyor. Allah da uzun yıllar devam ettirsin. Devlet her konuda terör, organize suçlar konusunda olsun her yerde vaziyete hakim. Mutlak şekilde adalet ve hukukun tesisi yönünde son derece gayretli. O bir kızgınlıkla herhalde ağzımızdan çıkan bir söz oldu. Ertesi gün gazetede çıktıktan sonra rahatsız oldum. Saygı Beyi de aradım. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum. Bir haber namusu, kalem namusu olan bir gazeteci. Bu konuyu da fevkalade uygun bir şekilde aktardı. Ama buradaki kusur benim. Dolayısıyla bütün meslektaşlarımdan özür diliyorum. Sayın Bakan'ın liderliğinde Emniyet Genel Müdürü'yle, en küçük polis memuruna kadar cansiperane bir mücadele sergiliyorlar. Bu emeği görmezden gelmek hele benim için asla söz konusu olamaz. Dolayısıyla insan işte ne kadar tecrübeli de olsa sinirle hata yapıyor. Hatamı kabul ediyorum" diye konuştu.

Ağar, iş insanı Mübariz Mansimov'u tehdit ederek Yalıkavak Marina'yı aldığı iddiasıyla olarak dün Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulunmuştu. Ağar Öztürk’e verdiği röportajda, “Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de, millet de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse şikayetçi olmaz. Ama son dönemlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK siteleri marina ve benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Şimdi farklı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bugün Sedat Peker'in hakkındaki iddialarına karşın yaptığı açıklamada, Ağar'ın Yalıkavak Marina için kullandığı “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" ifadesine tepki göstermiş; "İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır. Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil" demişti.

Ağar'dan Yalıkavak Marina'nın yönetimine ilişkin açıklama

Sözcü TV’den Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlayan Ağar, yine marina konusundaki, "Bir devlet başkanı rica etti ben de bu görevi kabul ettim" açıklamasına ilişkin olarak da, "Öyle değil orada bir yanlış anlaşılma olmuş Saygı Bey'i tenzih ederim. Şimdi mesele şudur, Ben 25 sene olmuş devletten ayrılalı. 15 sene siyasette, bazı büyük holdingler yönetim kurulu üyelikleri hep teklif ettiler. hiç birini kabul etmedim etmem de. Ancak burada benim söylediğim şu, iki devlet başkanımız Cumhurbaşkanımız ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı arasında kardeşliğe yakın bir ilişki var. Zaten merhum Aliyev'den bu yana iki millet iki devlet bir millet anlayışı var. Dolayısıyla son Karabağ olayı çıktığı gibi kardeşlik olağanüstü gelişti. Bunun öncesinde Türk-Azerbaycan kardeşliğini sarsmaz bir biçimde güçlendirecek şekilde Marina sahiplerinin ricası üzerine ben bu görevi kabul ettim. Türk özel sektöründe hiçbir görevi kabul etmedim. Bunu kabul etmemin sebebi, Türkiye ile Azerbaycan var olan kardeşliğinin pekişmesi amacıyla kabul ettim" ifadelerini kullandı.

Mansimov'un sorgu kaydında yer alan ifadeleri üzerine de açıklamalarda bulunan Ağar, “Pensilvanya’ya Mansimovla birkaç kere gittik. Devletin bilgisi vardı” dedi.

Bakan Soylu'dan Sedat Peker açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ertuğrul 14 Mayıs 2021 02:16

    Ülkede hukuk hiç bu kadar aciz kalmadı! Emir komuta dışında hiç bir şey yapmamayan edilgen bir hukuk! Hukul hiç bir gerceğe dokunamaya cesaret edemiyor! Adalet bitmiş! Ülke adaletsizlikten hersey dip yapmış! Sonuç mafyavari ilişkileri olanlar malı götürüyor ve ülkenin en itibarlı en zengin muktedirleri olmuş ve palazlanmaya devam,! diğer taraftan ekonomik paylsşımda sosyal adaletsizlik yoksullaşma almış başını gidiyor! Atı alan üsküdarı gecer felsefesi ile bu ülke nereye gider!

  • Yavuz14 Mayıs 2021 02:09

    Milli, yerli, milliyetçi, islam naraları eşliğinde mallı götüren götürene! Bu ülkenin düze çıkması vatandaşlarıyla bşr bütünlük içinde kalkınması için temiz eller operasyonu şart! Devletin içinde iyi yerlerde görev almış ve ülkenin iyi brükrotlarından olan Mehmet bey gibi insanların konuşması gerek artık! Devletçilik kavramıyla örtülmemeli! Bu kirli işler devlete ait değil, kişilerin hırsları ve çıkarları sadece! Ve devlet ile vatandaşların çok zararına! Bu kirli işler ülkeyi boğuyor, gelişmedimi engelliyor! Devlet gücünü kullanan birileri hiç bir şey üretmedenülkenin en zenginleri olurken, vatandaşlar sürekli yoksullaşıyor! Ülkede sürekli karanlık artıyor, aşınma artıyor!

  • ahlak13 Mayıs 2021 21:54

    Imamoglunun eli arkada diye soruşturma açan ahlakli savcılar bekleniyor.

  • Bir yorum14 Mayıs 2021 08:40

    Hiç türbeye o şekilde giren birini görmemiştim!  Turistler bile ondan daha fazla saygılı!  Bu ne çeşit bir model?  Hala çözemedim!   

  • artik13 Mayıs 2021 21:21

    Yazik memleket artıkları konuşuyor.

  • Gercekler 13 Mayıs 2021 20:19

    Sayın ağar Devletin çnemli brokratlarondan! Bu bütün kirli işleri enniyi gözlemleyenlerden biridir! Kınuşmalı ve temiz eller operasyonu tapılmalı! Yapılan bu işler hep ülkeye büyük zararlar vermiş, büyük aşınmalar getşrmiş.... Bütün kirli işler bireysel çıkarlar, bireysel hırslae “devlet” kullanılarak devletçilik milliyetçilik kavramı ile yapılıyor. millilik yerlilik naraları atılarak malı götüren götürene ve millet yoksulsştıkça yoksulaşıyor.. Bu “ derin devlet” kapssmına alınarak yapılan işler devlete topluma hiç hizmet etmemiş, ülkenin toplumun zararına işleyen işler ülkeyi aşındıran toplumu yoksullaştıran işler! Artık bunlara “ yola devam” denmemeli. Atı her alan üsküdarı gecmemeli!

  • Sosyolog13 Mayıs 2021 20:12

    Sayın mehmet ağarın çok bildikleri var, anlatırsa oryaılk karılır sanırım. Ağarın mafyavari işlere ortaklıklar kurmuş olabileceğini vwya direk illegal politik infazlara karıştığına inanmıyorum. Ama çok şeye şahit olmuş ve bilmezden gelmek zorunda kalmış gibi geliyor. Muktedir güçler arasında suskun kalmak durumunda. Aslında bunları tapanlar “ devlet” “ derin devlet” kavramı içşne sokulup örtülü devletin kutsanmasıyla illegal eylemlerde dolaylı legalize edilip kutsanıyor. Bunlar devletin işlerş değil, Bu işler devletin varanın toplumun yararına değil, ülkenin ekonomik sosyal demokratik gelişimine zarar veren işler... devleti kullanarak yönetenlerin kendi faydalarına yaptığı işler! yönetenlerin kendi bireysel ve ideolojşk çıkarkarı için yaptığı illegal işler diye tanımlanmalı!

  • Davut13 Mayıs 2021 17:41

    Hadi meclis araştırmasına, yürek varmı yürek

  • astor13 Mayıs 2021 16:58

    yapılan kanunsuzlukları özür ile kapatılamaz. allah bizi affetsin deyipte kapatılamaz herkes yaptıklarının cezasını cekecek adalet bu dur.

  • Berber Bekri 13 Mayıs 2021 16:27

    Değirmenin suyu ....karamanın koyunu......

  • KARA BORSA13 Mayıs 2021 16:11

    TBBM de konunun gündeme getirilip,adı geçen ,suçlayan, suçlanan kim varsa ,soruşturulup,suçlu olanlar  yargılanmalı

  • Analiz13 Mayıs 2021 15:52

    Pasif durumda olduğu bilinen Sedat Peker in bu hükümet ile  organik  bağı olmuş olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı!  Birileri  zıtların kardeşliği ilkesinden hareket ederek bulanık suda balık avlamaya çalışıyor.  Yok onu dövdürdüm falan da filan da bunlar kuru laflardır.  Bunlardan bir şey çıkarmaya çalışmak milletin  aklı ile alay etmektir.  Derin devletin pis temiz demeden her işine  90 lı yıllarda bulaşmışsın!  Bulaştıranlar belli! Asıl bunlara bakın derim!

  • İnsan olmak onu idrakla mümkündür 13 Mayıs 2021 15:33

    Devletin anayasası hukuki yasaları vardır ve devlettin kolluk kuvvetleri bu yasalardan aldığı yetki ile devletin güvenliğini sağlar dolayısıyla bu durum kişilerin insiyatifinde değildir hiç kimsenin ben vatanı daha çok seviyorum diyerek yasa dışı işler yapma lüksü yoktur devlet herkese eşit sartlarda yaşam hakkı sağlar ve kurallara uymayıp bu düzeni bozanında cezasını verir devlet budur ama bizde olduğu gibi kişileri yasaların üzerinde tutar onlara hukuku mahkemeleri tanımama cesareti ve hakkı verirsen devlet çöker derebeylik düzenine geçilir

  • Veysi13 Mayıs 2021 15:30

    Nerde yaşanıyor bunlar 130 bin caminin oldugu muslüman. Ülkesinde

  • İnanmak nedir13 Mayıs 2021 23:54

    Kimsenin inancını yargılamak gibi bir hakkım olamaz ama benim gördüğüm türkiye kendisine müslüman diyen insanlar topluluğudur oysa ki inançlı insan oranı belkide yüzde beşi geçmez çünkü inanç bilinç ve yüksek farkındalık sonucu varlık gerçeğini idrak edebilmekle olur buda özveri sabır ve kendinden fedakarlıkla mümkündür şuan toplumda yaşanan gelenek görenek müslümanlığıdır ve insan bencilliğine kılıf uydurmak üzerine kuruludur

  • murat13 Mayıs 2021 19:33

    Mafya da Gladyo da katolik hristiyanların kalbi romanın ve 100 bin kilise'nin olduğu italya'da çıktı.....sen süper analiz kasan bu küçük beyin ile buraları haketmiyorsun

  • Fatih selçuk13 Mayıs 2021 15:22

    İtiraf gibi açıklama ülke ne hallere kaldı.

  • Cego13 Mayıs 2021 15:17

    Hepiniz kirlisiniz sizin gibiler yüzünden Sedat Peker bile sempatik oldu milletin gözünde

  • Nedim13 Mayıs 2021 14:52

    Kör kuyuya taş atan trol bozuntuları sağdan soldan siyasetin geçmişteki  ezikleri   bir kuyruk acısı var ki  ite köpeğe malzeme olmakta sakınca görmüyor!  Geçmişi kurcalamayın deyip kendi pisliklerini  kapattıran zevatlar başka yerlerden  gedik açmaya çalışıyor.  Bunları acımadan yargılasaydın  şimdi süt dökmüş kuzu olurdu!  Merhametli davranınca   diş gösteriyor.  

  • Şekerli13 Mayıs 2021 18:35

    Nedime bir çay benden pek uğraşmış bu yorumu uydurana kadar.

  • Türkoğlutürk 13 Mayıs 2021 16:27

    Yargıla saydın, elini tutanmı var. Neden görevden aldığın eski belediye başkanını hakkında savcılığa verilmiş dilekçeler olduğu halde koruyorsun.

  • Serd13 Mayıs 2021 14:48

    Herkes en en yerli naralarıyla ülke kaynaklarını sömürüyor. Son 29 yılda Çok azınlık ülkenin en zengini oldu, hemde ülkede hiç bir üretimleri olmadan! büyük çoğunluk vatandaşlarda sürünüyor!

  • Bağımsız Düşünce13 Mayıs 2021 13:52

    Bunlar daha ne ki ? Gerçekler gün yüzüne çıksa var ya bu ülkede vatan ,millet diye geçinenlerin cepleri , kasaları tıka basa dolu olduğu görülürdü ! Bu dünyada savunulacak tek şey ADALET tir ! Gerisi teferruattır !

  • Korhan Albay 13 Mayıs 2021 13:47

    Alaaddin Çakıcı ile Sedat Peker arasında ne fark var acaba? Çakıcı muteber, Peker tu kaka...

  • Ucello13 Mayıs 2021 13:34

    yav mafya ve tarikatlar hala devletten güçlü görünüyor. Sanki devlet adamlarını tarikatlar ve mafya bir yerden biryere getiriyormuş gibi. Yüzüncü yıla böyle girilmez.

  • emre13 Mayıs 2021 13:16

    memleket kimlere kalmış ya vay halimize vay....