E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMega Varlık’a ‘yatırım yapılabilir’ notu---

Mega Varlık’a ‘yatırım yapılabilir’ notu

Mega Varlık’a ‘yatırım yapılabilir’ notu
02 Mayıs 2016 - 15:40 borsagundem.com

JCR Eurasia Rating,
 Mega Varlık’ın ‘Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘BBB+/ Pozitif’,
Kısa Vadeli Ulusal Notu’nu ise ‘A-2 /Stabil’ olarak belirledi

Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating,
 Mega Varlık Yönetim A.Ş’nin planlanan ve tahvil ihraçlarını derecelendirerek ‘Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘BBB+/ Pozitif’,
Kısa Vadeli Ulusal Notu’nu ise ‘A-2 /Stabil’ olarak belirledi. Bu değerlendirmeye göre, Mega Varlık A.Ş, ulusal düzeyde yatırım yapılabilir kategorisine alınmış oldu.

Mart 2015’te, BDDK izni ile kurulan Mega Varlık Yönetim A.Ş, faaliyetlerini etkin bir biçimde sürdürüyor. Şirket, başta bankalar olmak üzere finansal kuruluşların tahsili gecikmiş alacaklarını satın alıyor. İlgili kuruluştan hasılat paylaşım esasına göre devralınan varlıkların tahsilatı, yeniden yapılandırılması ve danışmanlık dâhil bu varlıkların yönetimi alanında faaliyetlerini yoğunlaştırmış durumda.

ŞENDİL: ÖZ KAYNAK YAPISI GÜÇLÜ

Mega Varlık Yönetim A.Ş Genel Müdürü Çağlar Şendil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Daha yeni kurulmuş bir şirket olarak sayılabilecek Mega Varlık Yönetim’ in bu düzeyde bir not ile değerlendirilmesini biz şu hususlara bağlıyoruz:

-Güçlü öz kaynak yapısı,

-Hâkim hissedarının şirkete olan somut ve güçlü finansal desteği, bu desteği sürdürmek konusundaki finansal imkanları ile niyeti olduğu konusunda kanaate ulaşılması

-Şirketin iş modelinin kredi riskinin minimum düzeyde oluşmasına imkan verecek şekilde planlanması ve uygulanması

-Mevcut ve çeşitlendirilerek satın alınmış portföyün yüksek seviyede karlılık üretmek potansiyelinin olması

-Şirketin başta Yönetim Kurulu olmak üzere icranın içindeki tüm yöneticilerinin alanında oldukça deneyimli profesyonellerden oluşması…” şeklinde konuştu.

KURUMSAL AĞIRLIKLI ÇALIŞIYOR

Konu ile ilgili JCR Eurasia’dan yapılan yazılı  açıklamada ise  özetle şu noktalara vurgu yapıldı: “Uluslararası kredi piyasalarındaki sorunlar biliniyor. Bu durum, likidite koşulları ve yatırımcıların risk iştahındaki değişiklikleri de tetikliyor. Ancak tüm bunlara rağmen, varlık yönetim şirketlerinin kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin yönetmelik çalışmasının BDDK tarafından tamamlanması oldukça önemli. Makroekonomik gelişmelerin, sert kur hareketlerinin ve belirsizliklerin yüksek seyrettiği 2015 yılında reel sektörün finansal bünyesi üzerindeki aşındırıcı etkileri sektörün alacak tahsilâtı üzerinde baskı oluşturdu. ” Açıklamada Mega Varlık’ın portföyüne kattığı dosyaların kurumsal ağırlıklı olduğuna işaret edildi.

ETKİLİ DESTEK ALMAYA DEVAM EDER

JCR Eurasia’dan yapılan açıklamanın devamında ise ise “Ortaklık yapısında kontrolü elinde tutan Jacob Ortell Kingston’ın ihtiyaç halinde Mega Varlık Yönetim A.Ş.’ye finansal gücünün yeterliliğine bağlı olarak uzun vadeli likidite veya öz kaynak temin edebilecek yeterli arzuya ve ayrıca etkili operasyonel destek sunma deneyimine sahip olduğu bilgi ve kanaatine ulaşılmıştır” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)