E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMega projeye 2 milyon ton çelik---

Mega projeye 2 milyon ton çelik

Mega projeye 2 milyon ton çelik
13 Şubat 2020 - 09:01 borsagundem.com

İngiltere hızlı tren projesi için 2 milyon ton çelik kullanacak

HS2 demiryolu projesinin gerçekleştirilmesinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde 2 milyon ton çelik kullanılacağı ve Birleşik Krallık çelik üreticilerinin yeni yollar, ray stoku, tüneller, köprüler ve çok daha fazlası için gereken çeliği sunmaya hazır oldukları öngörülmektedir. HS2 projesinde Birleşik Krallık üretimi çeliğin kullanılması 2.000’in üzerinde işi destekleyecek ve ülke ekonomisine 1,5 milyar İngiliz sterlini katkı yaparak projenin yararlarının yalnızca demiryolu hattı boyunca değil tüm Birleşik Krallık genelindeki çelik üretimi topluluklarında da hissedilmesini sağlayacaktır.” yorumunda bulundu.

Avam Kamarası’nda konuşan Başbakan Boris Johnson, “İnceleme, yüksek hızlı tren hattının kesin olarak gerçekleştirilmesinden şüphe duymuyor. Eğer projenin, bugünün fiyatlarıyla 35 milyar ile 45 milyar İngiliz sterlini arasında değişen maliyetiyle 1. aşaması şimdi başlarsa 10 yılın sonunda hat hizmet vermeye başlayabilir. Yerel ulaşımdaki dramatik gelişmeler ve HS2 projesine devam etme kararı, bu ülkenin yoğunluğunu başkentten uzaklaştıracak ve kasabalarımız ile kentlerimiz arasındaki bağlantıyı değiştirecektir.” açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan13 Şubat 2020 13:00

    Para daha çok istimlake gider bence, İngiltere eski bir ülke ve toprakların sahipleri vardır. Daha önce mevcur yolu iyileştirmeye çalıştılar ama yaramadı, eski yol çok virajlı, yatar vagonlu trenler de çözüm olmadı. Şehirlere yaklaşmada hat satısı sorunu var, banliyö ve dieğer bölhesel trenlerden hızlı trene frekans kalmıyor, 2 hızlı tren arasında da çok mesafe koymak gerekiyor. Tünel viyadük ve çok iş çıkabilir.