E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMedipol Başakşehir: 1 - Beşiktaş: 0---

Medipol Başakşehir: 1 - Beşiktaş: 0

Medipol Başakşehir: 1  - Beşiktaş: 0
18 Mart 2018 - 18:58 borsagundem.com

Zirve yarışında Başakşehir evinde Beşiktaş'ı tek golle devirdi.

Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir evinde Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışında kritik bir galibiyet elde etti. Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir puanını 53'e yükseltip 54 puanı bulunan lider Galatasaray ile puan farkını 1'e indirirken, Beşiktaş 50 puanda ve üçüncü sırada kaldı.
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçta Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golü 28. dakikada Elia kaydetti. Medipol Başakşehir'de 62. dakikada Junior Caiçara kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Müsabaka konuk ekip Beşiktaş'ın vuruşu ile başlıyor.

4. dakika Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Edin Visca ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Manuel Da Costa kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

6. dakika Ceza yayı sol tarafında topla buluşan Gael Clichy yerden şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

10. dakika kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jeremain Lens ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Volkan Babacan çıkıyor ve meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor.

14. dakika Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

20. dakika Ev  sahibi ekip gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan gelişen atakta Junior Caiçara ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Emmanuel Adebayor kafa vuruşunu yapıyor. Savunmadan seken top yakın direğe doğru açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Edin Visca kayarak vuruşunu yapıyor ancak savunmada Dusko Tosic meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkartıyor.

23. dakika Junior Caiçara'nın havadan uzun pası ile sağ çaprazda topla buluşan Edin Visca topu rakibinin üzerinden aşırtarak ceza sahasına giriyor ve vuruşunu gerçekleştiriyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden az farkla dışarı gidiyor.

28. dakika GOOOLL!! Medipol Başakşehir, Eljero Elia ile öne geçiyor! Orta alanın sağ tarafında topu rakibinden çalan Edin Visca bekletmeden pasını Emmanuel Adebayor'a gönderiyor. Emmanuel Adebayor sağ çaprazdan ceza sahasına sokularak tekrar ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Edin Visca'yı görüyor. Edin Visca topu kontrol ederek pasını penaltı noktasının sağ arka çaprazına koşan Eljero Elia'a gönderiyor. Eljero Elia bekletmeden sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

33. dakika Ceza yayı sol tarafından ceza sahasına topsuz koşu yapan Anderson Talisca rakibi Junior Caiçara tarafından faul ile durduruluyor. Pozisyon sonrasında Junior Caiçara sarı kart ile cezalandırılıyor. Kullanılan serbest vuruşta Anderson Talisca doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

36. dakika Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jeremain Lens ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Volkan Babacan çıkıyor ve meşin yuvarlağa sahip oluyor.

40. dakika Babel çok uzak mesafeden kaleyi düşünüyor ancak bu top doğrudan kaleci Volkan Babacan'ın üzerine gidiyor.

45. dakika Sol kanattan gelişen atakta Adriano Correia ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak Alvaro Negredo'dan önce savunmada Joseph Attamah son anda araya girerek topun dışarı çıkmasını sağlıyor.

45+4. dakika Hakem Halil Umut Meler'in düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

46. dakika Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Medipol Başakşehir'in vuruşu ile başlıyor.

49. dakika Ceza yayı sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Anderson Talisca doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Volkan Babacan sağ köşeye yönelerek meşin yuvarlağı kontrol ediyor.

52. dakika Tolgay Arslan'ın pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Anderson Talisca yerden şansını deniyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

57. dakika Sağ çaprazda topla buluşan Tolgay Arslan bekletmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Alvaro Negredo kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden az farkla dışarı gidiyor.

60. dakika Kara kartallarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tolgay Arslan oyundan alınırken yerine Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oluyor.xx

62. dakika Medipol Başakşehir'de Junior Caiçara rakibi Adriano Correia'ya arkadan yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan ihraç ediliyor.

66. dakika Gökhan Gönül'ün pası ile sağ kanatta topla buluşan Jeremain Lens bekletmeden yerden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak Alvaro Negredo bu topa yetişemiyor.

70. dakika Emmanuel Adebayor sağ kanattan topla birlikte son çizgiye inerek ceza sahasına girmek istiyor ancak Adriano Correia'nın müdahalesi ile yerde kalıyor. Adriano Correia pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

73. dakika Babel'in pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Atiba Hutchinson doğrudan kaleyi düşünerek sağ ayağı ile sert vuruyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

77. dakika Mahmut Tekdemir'in pası ile Emmanuel Adebayor sağ kanatta topla buluşuyor ancak yan hakem bayrağını golcü oyuncu için kaldırıyor.

85. dakika Sağ çaprazda topla buluşan Ryan Babel ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

88. dakika Adriano Correia sol kanattan ceza sahasına doğru ortalıyor. Savunmadan seken top ceza yayı içerisinde Anderson Talisca'nın önünde kalıyor. Golcü oyuncu yerden sert vuruyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

90+2. dakika Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner Erkin ortasını yakın direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Joseph Attamah meşin yuvarlağı kafa ile karşılıyor.

90+4. dakika Hakem Halil Umut Meler müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

İŞTE 11'LER

Başakşehir: Volkan, Clichy, Da Costa, Attamah, Caiçara, Mahmut, İrfan Can, Mossoro, Elia, Visca, Adebayor

Beşiktaş: Fabri, Adriano, Gökhan, Medel, Tosic, Atiba, Tolgay, Talisca, Babel, Lens, Negredo

MAÇTAN NOTLAR

ARDA TURAN BU HAFTA DA YOK 
Medipol Başakşehir'in devre arasında Barcelona'dan transfer ettiği Arda Turan, Beşiktaş maçının kadrosunda da yer almadı. Sakatlığı süren Arda, Gençlerbirliği, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarının ardından Beşiktaş mücadelesinde de takımını yalnız bıraktı. 

EMRE BELÖZOĞLU BİR ÖNEMLİ MAÇI DAHA KAÇIRDI 
Medipol Başakşehir'de kart cezalısı Emre Belözoğlu, ligin ilk yarısındaki Galatasaray ve ikinci devresindeki Fenerbahçe maçından sonra Beşiktaş karşılaşmasında da forma giyemedi. Turuncu-lacivertli takımın 5-1 kazandığı Galatasaray mücadelesinde sakatlığı, 2-0 kaybettiği Fenerbahçe maçında da cezası nedeniyle forma giyemeyen Emre, Beşiktaş karşısında da cezası sebebiyle takımındaki yerini alamadı.

PEPE KADRODA YOK
Şenol Güneş, Fenerbahçe ile oynanan kupa mücadelesinde ayak parmağı kırılan Pepe'yi ise riske etmedi. Hafta ortasında sakatlığının kısmen geçtiği ve özel bir ayakkabıyla oynayabileceği düşülen Pepe, Medipol Başakşehir karşılaşmasında maç kadrosuna dahil edilmedi.

BAŞAKŞEHİR TRİBÜNÜNDE ÇANAKKALE KOREOGRAFİSİ
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde oynanan karşılaşmada Başakşehir tribünlerinde koreografi yapıldı. Türkiye haritası şeklinde açılan Türk Bayrağı'nın üzerine Medipol Başakşehirli oyuncuların asker selamı verdiği koreografide Seyit Onbaşı'nın mermisini kaldırdığı an simgelenirken, koreografinin diğer kısmında ise Çanakkale'de küçük yaşta şehit olmuş askerlere yer verildi. Bu arada, iki takım da sahaya çıktıkları sırada oyuncularla birlikte olan çocuklar, askeri üniforma ile sahaya çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)