E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMecnur’un Türkiye uzantıları birbirine girdi---

Mecnur’un Türkiye uzantıları birbirine girdi

Mecnur’un Türkiye uzantıları birbirine girdi
20 Haziran 2022 - 10:35 borsagundem.com

Kovid nedeniyle hayatını kaybeden borsacı Mecnur Çolak’ın geride bıraktığı para ve hesaplarla ilgili kavga büyüyor.

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Manipülasyon nedeniyle hakkında hapis kararı olan ve bu yüzden doğduğu ülke Bulgaristan’a kaçan Mecnur Çolak’ın vefatının ardından mirasçılardan sonra borsacılar birbirine girdi. Mecnur Çolak’ın Türkiye’deki operasyonlarında kullandığı isimler olduğu iddia edilen Mehmet Akdere ve Haluk Bahadır arasında başlayan kavganın giderek büyüdüğü öne sürülüyor. Mecnur Çolak hayattayken yılın önemli bir bölümünü onun yanında geçiren Mehmet Akdere'nin, bir anda büyük bir servet sahibi olduğu ileri sürüldü. Mecnur’un Türkiye uzantısı olduğu yıllardır borsa kulislerinde dile getirilen Haluk Bahadır ise herkesin hedefi konumuna geldi. Akdere ve Bahadır birbirlerine girerken yine Mecnur Çolak’ın kasalarından biri olarak bilinen Ahmet Can Teoman ismi yeniden öne çıkmaya başladı. Mecnur Çolak’ın Flap Kongre ve Beyaz Filo başta olmak üzere kullandığı isimlerden biri olarak bilinen Ahmet Can Teoman’ın Mehmet Akdere ile birlikte hareket etmeye başladığı borsa kulislerinde konuşuluyor. Bir dönem manipülatörlerle Beyaz Filo arasındaki bağlantıyı kurduğu iddia edilen Bilal Yurtdaş’ı şirketten kovduktan sonra operasyonları aktif olarak yönetmeye başlayan Ahmet Can Teoman hakkında çok sayıda ceza ve tedbir kararı bulunuyor.

AHMET CAN TEOMAN’IN ‘BEYAZ’ BAĞIMLILIĞI

Beyaz Filo sonrası büyük servet yapan ve ‘beyaz’ bağımlılığı arttığı söylenen Ahmet Can Toeman’ın hesaplarını Mehmet Akdere’nin yönettiği operasyonlara yönlendirdiği söyleniyor.

Bu arada, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Bekir Sani Karayal ile operasyon yaparken darbe aldığı söylenen Mehmet Akdere’nin, Ahmet Can Teoman sayesinde büyük hacimli işlemler yapmaya başladığı iddia ediliyor.

Bekir Sani Karayal’ın 3 lira seviyesinden aldığı İş GYO hisselerini 14 lira seviyesinden Akdere’ye satarak büyük para kazandığı bir süredir borsa kulislerinde konuşuluyordu. Yeni söylentilere göre kısa bir süre araları açılan Akdere ve Karayal yeniden bir araya gelmiş. İki ismi de yakından tanıyan borsacılar, “Akdere,  kaptırdığı parayı son kuruşuna kadar Bekir’den alır üstüne de borçlandırır” şeklinde tespitte bulunuyorlar.

Akdere’nin büyük oyuncu imajı vermek için Sabancı Holding ve TSKB gibi büyük tahtalarda işlem yaptığı söyleniyor. İş GYO’da ağır darbe alan Akdere’nin bir süre önce bazı gayrimenkullerini satarak nakde geçtiği ve borsadaki operasyonlarını bu kaynakla desteklediği dile getiriliyor. TSKB, İŞ GYO ve Net Holding ile ismi anılan Akdere’nin Mecnur Çolak sonrası bir anda artan servetini katlamak için büyük tahtalara girdiği ancak her seferinde büyük darbeler aldığı söyleniyor.

Mehmet Akdere İş GMYO’da köşeye sıkıştı

Akdere’yi çarpan Bekir Sani Karayal TSKB ile anılıyor

Metemtur'da Haluk Bahadır'ın satışı devam ediyor

Ahmet Can Teoman İttifak Holding hissesi satıyor

Mecnur Çolak vefat etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süre doluyor..kay kay kayıkçı09 Temmuz 2022 09:00

    Kayıkçı metin süren dolmak üzere. Belgeler geliyor belgeler:)

  • Sıra sıra sorular Kayıkçı metin 05 Temmuz 2022 17:20

    1. Bulgaristana ne sıklıkla giderdin? Yol giderlerini, biletlerini kim alırdı? Rahmetlinin senin masraflarını ödediği oldu mu? Rahmetli ile eğlenmeye gittin mi? Gittiysen hangi şirketler için görüşmeye gittin? Rahmetlinin sana para desteği oldu mu? Şimdi sana 1 hafta zaman. Bunları cevapla, cevaplarına istinaden bilgi ve belge paylaşımı ile piyasayı bilgilendireceğim. Sıkı dur kayıkçı metin. Öpmen gereken eli gelip öpeceksin.

  • Kayıkçının küreği..04 Temmuz 2022 17:48

    Kayıkçı sabır. Herşeyin vakti var. Biz senin gibi dedikodu yapamayız. Yaparız dediysek koyarız belgeyi görürüz etkiyi. Senin iddian varsa burada değil adliyede yapacaksın. Korkak kayıkçı. Sen anca bel altı çalışırsın, karekterin bunu emrediyor sana. Arkadaşımın adını ağzına dahi alamazsın sen onun bk olamazsın.

  • Sıkı durun beyler. 04 Temmuz 2022 09:22

    Bu piyasada saksı ya da kayıkçı metin olarak bilinen adamın 1 aya bomba haberleri patlayacak. Sizlere twitter adresini yazacağım. Oradan takip edin. Özellikle batırdığı şirketlerde yediği naneler, yurt dışı ziyaretleri, saklı şekilde verdiği danışmanlıklar. Sizlerde bu bilgi ve belgeleri spk ya taşıyabilirsiniz. Binlerce insanı ataçta, mangoda batırmak neymiş görsün. Saksı metin patlamak üzere. Sulayın gitsin bunu:)

  • Mekanın hikaye ismie yanıt. 04 Temmuz 2022 16:20

    :))) senin yazdığın yorumu emin ol spk hemen okumuştur:) Sen bu hikâyeni hemen spk ya bildir. Kişileri vs hepsini araştırsın. Mahsuru yok. Ama dikkat et kayıkçı metine onun lafıyla kuyuya inen olmaz. Beceriksiz herifin başardığı tek iş yok. Şuan kuduruyor, kuduruk:) Siz 1 ay bekleyin, tüm twitter alemi nasıl bir kişilik olduğunu görecek. Öyle yok alış yapmış satış yapmış falan filan fistan değil. Zaten kendi adına hisse dahi alamaz. İtibarı yok, muteber değil. Temizlen gel kayıkçı, senin tezgahına tezgahla değil gerçek bilgilerle, getçek hesapla geleceğim. Titree. Ben özürde kabul etmiyorum:))

  • MEKANIN GERCEK SAHIBI04 Temmuz 2022 15:55

    BIR DE LUTFEN MANGO VE ATAS ICIN BIR ARASTIRMA YAPIN YAPILSIN BAKALIM NE CIKACAK.... BOSSSS ISLER MUDURLERI SIZI ADNAN COLAK MAFYACILIGA SOYUNMUS AMA ONUN VE SAZ HEYETININ YASI YETMEZ BU RACONLARA..:..

  • MEKANIN GERCEK SAHIBI04 Temmuz 2022 11:00

    Boyle ipe sapa gelmez yorumlar yazacagına keske daha elle tutulur seyler yazabılseydın.... (sıkı durun beyler lakaplı C:G ve T:B:K) SIMDI SPK YA BIR RICADIR VE GOREVE DAVETTIR; 2017 EKIM AYINDAN SONRA BEYAZ FILO VE FLAP HISSELERINDEKI TUM OYUNCULARIN LISTELENEREK ALIS SATSLARININ CIKARILMASI; AYRICABURALARDAN EDINILEN KAZANIMLARIN HANGI HESAPLARA AKTARILDIGINI YADA KIM TARAFINDAN HESAPLARDAN CEKILDIGINE BAKILMASINI ONEMLE RICA EDIYORUZZ....  SPK  MALI SUBE MASAK    BAK GORDUNMU SANA SOMUT SEYLER GOSTERIYORUZ.... SENIN GIBI BIR AY SONRA DEGIL HEMEN!!!!!!!!!!

  • Komedi dükkanı30 Haziran 2022 20:50

    Ekmeğini yedikleri daha doğrusu tırtıkladıkları adamın oğlu hakkında atıp tutan, dedikodu çıkaran, iftira atan adam piyasada beceriksiz lakabıyla ünlenen, başarılı şekilde bitirdiği tek projesi olmayan ama ne hikmetse kendisini danışman adıyla piyasa yaptırmaya çalışan, osuruk gibi gazetelerde ısmarlama haber yaptıran kişinin ta kendisidir Metin. Yeni lakabı ise kayıkçı metindir. Deve boylu, al yazmalı, kayıkçı. Kayıkçının küreği, hop hop Metin

  • YORUMCU29 Haziran 2022 10:42

    ADNAN COLAK UVEY ANNESI ILE NE KADAR UGRASTI.... HALBUKI KADINCAGIZ ONU BABASI ILE KAFE KOSELERINDE BULUSMAKTAN KURTARMISTI.... BILENLER COK IYI BILIR... DEMEK KI NEYMIS HIC BIR IYILIK KARSILIKSIZ KALMIYORMUS!!!!!

  • Kayıkçı metin29 Haziran 2022 22:37

    Kayıkçı metin, tırtık yapamıyorsun sanırım. Sen önce pasaportunu ortaya çıkart. Bulgaristan ziyaretlerini neden yapıyordun? Tırtıkçı. Musluklar kesilince hayat zor oluyor tabi. İnsan nereye saracağını şaşırıyor. Şimdi adnan sonra başkasına saracaksın. Sendeki kuyruk acısı bitmez, arkada kalma önüme geç, boyunda uzun önümde eğil. Biraz daha eğil, şimdi tamam. Yanlış anlama kayığı birazda ben çekeyim. Danışmanmış, danışmaya geleceğim. Çok az kaldı. Hazır mısın uzun. Kafana düşecek meteorun olacağım ve seni inim inim inim.

  • BORSALARIN KARAKUTUSU29 Haziran 2022 11:44

    NE KADAR HAKLISIN ..... ISTE ADNAN COLAGIN BABASINA OLAN DUSMANLIGI BU KAFE KOSELERINDE BULSUP FATURALARINI ODEYEMEDIGI ZAMAN DAYANIYOR..... DAHASIDA VAR

  • bişey olmaz22 Haziran 2022 10:18

    yazganın sönmez de ki vurgunu ve feto ilişkileri yumağı da araştırılsın özellikle bandırma merkezli hesaplar ve şirketler 2016 da kaldırılan paralarla neleri finanse ettiler

  • karadeniz fırtınası22 Haziran 2022 09:06

    BU BILGLER TOPLANIP HABER YAPILSIN BORSA GUNDEM.... BIR BIZE TUM ACIKLIGI ILE ITTIFAK HOLDING TE NELER OLDU VE OUYOR ANLATSIN.... SPK MASAK MAŞI SUBE YARDIMMM....

  • Kamil21 Haziran 2022 21:58

    Ha bir de ekleme yapalım: İTTİFAK Grubunun önce rahmetliye oradan oğluna geçmesine, Tayfun KUMRU’nun İTTİFAKta hep yerini korumasını sağlayan tam yetkili başkan olmasına önayak olan kişi de rahmetlinin sağlığında Türkiyedeki işlerini koordine eden borsa camiasının yakından tanıdığı uzun boylu MY rumuzlu danışman arkadaş.E onu da eski arşivleri karıştırıp siz bulun artık.

  • İlipsi 29 Haziran 2022 19:09

    Saksı metin. Kuduruyor metin. Kudur kudur. Sen kendi adınla çıkıp piyasada iş dahi yapamıyorsun. Ismarlama haberle kendi reklamını yapmaya çalışan ve acınacak hale düşen saksı. Devedede boy var, sen danışmanlık verdiğin şirketkeri yazsana. Yazamazsın senin ismin bitik. Şimdi uza saksı. Yoksa sularım seni.

  • MEKANIN GERCEK SAHIBI29 Haziran 2022 11:57

    METIN YUKSEL E SALLAYACAGINA KENDI DUSTUGUN DURUMU BIR KEZ DAHA DEGERLENDIR TAYFUN BORA KUMRU.... 

  • MEKANIN GERCEK SAHIBI29 Haziran 2022 11:03

    SEVGILI UZUN SAKSI MEYDANI BOS BULDUN SALLIYORSUN SEN KIMSIN KREDI KART BORCU YUZUNDEN KOSEBUCAK SAKLANAN BORC DILENEN ZAVALLI.... EVININ CATISI AKTIGINDA SENI OTEE KI YERLESTIRDI....SENNI SPK YA BE SIKAYET EDICEMMMMMMMMM HEM DE NASILLLL

  • uzun saksı 29 Haziran 2022 07:24

    ne güldüm ama :)) sağlığında d.t korkusuna saklanan insanlar şimdi danışmanıydı diyor. Saksı metin neye danışmanlık vermiş peki? yakalaması bulunan bir manipülatöre mi:)) bu danışman sık sık gidermiydi bulgara?

  • Metin ol yavrum 25 Haziran 2022 23:06

    Bence metin yüksel global piyasaların oluşmasını sağlayan, bisti kuran, hatta spk mevzuatını yazan ender bilgilere sahip muhteşem bilge bir insan!!! Metin, metin ol yavrum. Fazla sallama, lakin senin ne boş adam olduğunu ankara biliyor, Kayseri biliyor. İsmin o kadar zararlı ki açıkça danışmanlık bile veremiyorsun. Korkak herif. İşin gücün bel altı sallamak. Danışmanım ayağı çekiyorsun seni artık spk ya şikayet zamanı geldi. Biraz araştırsınlar seni metin. Metin metin ol hiç acımayacak. Selvi boylu al yazmalı metin. Kırmızı kamyona yazacaklar metin ol metin diye.

  • Mazi metin. 25 Haziran 2022 23:00

    Kamil, metin yüksel reklamı yapıyorsun herhalde. Metin ne zaman danışman olmuş? Metin'in batırdığı şirketler ortada. Ataç inşaat ortada. Mango gıda ortada. Dahası var ama uzatmaya gerek yok kamilll. Sen metine selam söyle, çok hoplayıp zıplamasın. Yoksa ankara ünide sevdikleri gibi severler onu

  • Kamil21 Haziran 2022 21:54

    Çatışmalar Şirket gizli olarak rahmetliye geçtiğinde başlamıştı zaten. Peki onca tantanaya rağmen yerini koruyan Tayfun KUMRU kim? MMCASın da bir zamanlar Yönetim kurulu başkanı, MMCAS’ı borçlandıran, batıran neredeyse kottan atılmasına sebep olabilecek kişi. E, şimdi MMCAS’ın içini boşaltan zat İTTİFAK grubunun içini daha da büyük bir iştahla boşaltmasın mı? Nasrettin Hoca’nın dediği gibi “Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun?” İTTİFAK gerçekten öldüğünde mi inanacaksın.?

  • Kamil21 Haziran 2022 21:51

    Konya’nın gözbebeği İTTİFAK Holdingin tek hakim ortağı Mechur ÇOLAK’ın oğlu Adnan ÇOLAK. Merak edenler sicil kaydına bakabilir (İstanbul Tic. Sicil.-244787 no.) . Yani Konya’nın gözbebeği, gurbetçinin alınteriyle kurulan İTTİFAK’ın asıl sahibi demek ki rahmetli topçu-borsacı Mecnur ÇOLAK’tı şimdi ondan oğluna geçti. Peki hem rahmetlinin sağlığında hem de şimdi Yönetim Kurulu başkanı kim? Tayfun BORA KUMRU. Şirketin rahmetliye geçtiği zaman yönetim kurulu nasıl ilk nasıl oluşuyor ona bakalım. Şimdi araları bozulan Mehmet AKDERE, Ahmet Can TEOMAN, Tayfun KUMRU, İbrahim HASELÇİN, Özer KARALAR (15/5/2019 tarihli KAP ). Sonra Ahmet Can TEOMAN çıkıyor ama diğerleri devam ediyor ( 15710/2019 KAP). Aslında kavga taa o zamandan başlıyor. Sonra, çok geçmeden Mehmet AKDERE de saf dışı kalıyor ama her nasılsa Tayfun KUMRU devam ediyor .(8/1/2020 KAP). Aslında kavganın kökeni çok daha eski,yenibirşey değil?

  • karadeniz fırtınası21 Haziran 2022 11:18

    SPK MALISUBE ADNAN COLAK ICIN ACIL SORUSTURMA BASLATMANIZI RICA EDIYORUZ. NIBAS ADESE ITTTIFAK HOLDING SELVA GIDA VE IMAJ MAKINANIN IMTIYAZLARI ELINDE VE BU BUYUK COGUNLUGU HALKA ARZ EDILMIS SIRKETLERIN ICINI BOSALTIYORLAR. COKKKK YAKINDA BU SIRKETLER ADNAN COLAGIN ISBIRLIGI ICINNDE ODUGU MAFYA BOZUNTUSUNA SATILACAK.....SPK IS BASINA

  • bişey olmaz21 Haziran 2022 09:21

    sönmez de yazganın son vurgununa bakın ne ararsanız var feto meto borsa operasyonu piyasa dolandırıcılığı manuplasyon ama gelin görün adamlar jeeplerden inmiyor neden otorite yok

  • izzet baş24 Ağustos 2022 11:42

    yazgann yasefle iş yapıyorrrrrrrrrr spk nerede gezinomii alooo

  • bişey olmaz21 Haziran 2022 07:49

    bu ülkede gözümün önünde kaç operasyon çekildi borsa da alayı parayı götürdü ve hiiiiiç birşey olmadı adamlar krallar gibi yaşıyor. o yüzden haber değeri bile yok bence. götüren götürdüğünle kalır burada bi nane de olmaz

  • Ali bey21 Haziran 2022 00:54

    2019 yılı ozgyo operasyonu da arastirilsin. Ozderici gayrimenkul da 2019 yılı operasyon yedi. Suçlular cezalandırılsin. Ozgyo şirket sahip ve yöneticileri dahil

  • Ali bey21 Haziran 2022 00:52

    Noldu la hirkizlar. Birbirinize mi girdiniz? Hırsızlar payalsirken düşer birbirine. İnsallah beter olursunuz

  • Anonymous 20 Haziran 2022 22:46

    Öyle kıymetli ki o İMTİYAZLAR ama alan devretmiş,KIVRAKTAN başlamış AKDERE,CAN TEOMAN,FİLİZ KUMRU,HALİL İBRAHİM birbirlwerine devretmiş,sonunda da Halil İbrahimin kaynı ADNAN ÇOLAK’TA kalmış,KONYA’da bir şirket piyasa dolandırıcılarının iştahını kabartmışta arkadaşlar almış vermiş.Hepsi de ortak hareketleri nedeni ‘’piyasa dolandırıcılıgı’’nedeni ile kankiler.

  • Fulan Ak20 Haziran 2022 22:45

    KIVRAK’tan KUMRULARA AKDERELERE TEOMANLARA nasıl alındı nasıl satıldı yönetimdekiler kim.bunlar nasıl bu işleri gözgöre göre yaptı vesssalam muamma

  • Sinan Vanov20 Haziran 2022 22:43

    İttifak holding nasıl piyasa dolandırıcılarının eline gecti.Nasıl onların emanetçileri bu şirketi yönetti,yönetiyor. Aslında kim bunlar,fazla yorulmayın,hepsi kamuyoyuna açıklanmmışta,kimseler farketmemiş.

  • Ali Kamil20 Haziran 2022 21:10

    MMCAS'ı batıran Tayfun Bora Kumru şimdi el birliği ile Adnan Çolak ile beraber ittifak holding ve iştiraklerin içini boşaltıyor. Tayfun Bora kumru'nun kendisinin ve eşinin Adnan Çolak ve Mecnun Çolak bağlantılı birçok hissede manipülasyondan dolayı Mehmet Akdere ile birlikte yüklü para cezası aldığını hepimiz biliyoruz, davalarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama buna rağmen el birliği ile koskoca holding'i yönetiyor ve içini boşaltıyorlar SPK'nın eski yönetiminin �ttifak holding ve iştiraklerine kıyakları araştırılmalı ve kesinlikle gün ışığına çıkarılmalı.

  • Nurullah Avsar20 Haziran 2022 19:43

    Adnan Colak a yurtdisi cikis yasagi ACIL konmali! (Adrian Martinov Ilyanov).

  • Bir dost20 Haziran 2022 19:03

    Sirasi gelenler ölene kadar hirsla bu islete devam , herkes helal yiyorum diyor acaba kimler haram yiyor bu dunyada , kontrolsuz guc .

  • SABRİ KARAKOCAN20 Haziran 2022 18:14

    BU ARADA ADNAN COLAK BULGAR PASAPORTU IE HESAP ACTIGINDAN,ADRİAN MARTINOV ILYANOV DIYE KONTROL EDILSIN......spk 

  • nurullah aydın20 Haziran 2022 19:26

    adnan cok fena cıktı babasınna hıc benemıyor cok acımasız....

  • SABRİ KARAKOCAN20 Haziran 2022 17:50

    ADNAN COLAK IN YURTDISI HESAPLARI (ISVICRE VE DUBAI VE BULGARISTAN)KONTROL EDILSIN HALIL IBRAHIM BALKANLI VE FULYA COLAK ADINA ACILAN HESAPLAR DA KONTROL EDILSIN MASAK  MALI SUBE SPK İSBASINA

  • ÖMER ALİ KALASOF20 Haziran 2022 17:01

    ADNAN COLAK BUYUK BIR SUC MAKINASI.... TAYFUN BORA KUMRUYA S 500 SATIN ALDI... TAYFUN BORA KUMRU HAVASINI ATAT ATA DOLASIYOR BU SAYEDE ITTIFAK HOLDING IN ICINI BOSALTIYOR. SPK BUNA NEDEN IZIN VERIYOR??????????????? AYRICA SORU ŞU BU ADNAN COLAK NEDEN ALACAKLILARINA MAFYA GONDERIYOR????????

  • pala20 Haziran 2022 17:10

    bahşişi önden vermişler

  • RAMO CANCAN20 Haziran 2022 16:08

    İhlas grubu hisselerin içini kim boşattı arkadaşlar.

  • Ali taskebap20 Haziran 2022 13:37

    Adnan colak ve tayfun bora kumru ittifak holdingin içini bosaltıyor @spk @tayfunborakumru

  • Apollo20 Haziran 2022 11:12

    Sonuç ölüm tabiki dünyalık lazım bir ev bir araba sağlıklı bir yaşam gerisi sadece rakamlar ve daha çok rakamlar