E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMecnur'a beş yıl hapis isteniyor---

Mecnur'a beş yıl hapis isteniyor

Mecnur'a beş yıl hapis isteniyor
24 Eylül 2011 - 02:06 borsagundem.com

Mecnur Çolak hakkında benzer suçlamayla farklı bir soruşturmanın daha yürütüldüğü ortaya çıktı.

Haziran ayında düzenlenen Borsa'da 100 milyon liralık vurgun operasyonunda tutuklanan eski futbolcu Mechur Çolak hakkında benzer suçlamayla farklı bir soruşturmanın daha yürütüldüğü ortaya çıktı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11 Mayıs'ta hazırlanan iddianamede Çolak'ın da aralarında olduğu 10 kişi için bazı hisse senetlerinde manipülasyon yaptıkları suçlamasıyla toplamda 50 yıla kadar hapis cezası istendi. Sermaye Piyasaları Kurulu'nun (SPK) müşteki olarak yer aldığı mayıs ayına ait soruşturmanın iddianamesinde 10 sanık hakkında suni piyasa oluşturarak SPK Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle her biri hakkında ayrı ayrı olmak üzere 2 yıldan 5 yıla kadar hapis, 5 bin günden 10 bin güne kadar adlî para cezası talep edildi. Şüpheliler Mechur Çolak, A.Ferda İlker, İbrahim Güven, Hasan Ütebay, Eyyüp Koca, Ahmet Yıldırım, M.Reşit Güçerdem, Fevzi Şahin, H.Hayri Şengür ve M.Zeki Erdem'in 27 Haziran ve 28 Ağustos 2007 tarihleri arasında Bisaş Tekstil'de yaptıkları işlemlerde yapay piyasa oluşmasına neden oldukları belirtildi. Manipülasyonun SPK raporunda da tespit edildiği kaydedilerek, şöyle denildi: "Söz konusu şirkete ait hisse senetlerinin belirlenen tarihler dışında normal bir seyirde izlediği, denetlemeye alınan tarihlerde ise ağırlıklı ortalama fiyatın endeksten bağımsız hareket etmeye başladığı, endeksin üzerinde yükseliş ve düşüşleri yaşadığı, işlem miktarının denetim belirlenen tarihler dışında normal seyrinde olduğu halde denetim tarihlerinde yükseliş ve düşüşlere maruz kalarak ağırlıklı ortalama fiyatının dışına çıktığı tespit edilmiştir."
ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)