E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'te 'nezaket' tartışması---

Meclis'te 'nezaket' tartışması

Meclis'te 'nezaket' tartışması
13 Aralık 2013 - 01:26 borsagundem.com

MHP'li Korkmaz, CHP'li Balbay'a söz hakkı verdiği için kendisini Twitter'dan eleştiren Ak Partili Uslu'yu nezaketsizlikle suçlayınca tartışma çıktı

 MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'ın, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'a yemin ettiği gün söz hakkını devretmesi, MHP'li ve AK Parti'li milletvekilleri arasında gerginliğe neden oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2014 bütçelerinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde grubu adına konuşmak üzere kürsüye gelen MHP'li Korkmaz, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun, söz hakkını Balbay'a devrettiği için kendisi hakkında "tweet" attığını söyledi.

BU NEZAKET DURUŞUDUR

MHP'nin, bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerin yapıldığı salı günü konuşmama kararı aldığını anlatan Korkmaz, "Ben de konuşmama kararına istinaden konuşmadım. Hakkımı 4 yıl 9 ay hukuksuz yere özgürlüğünden mahrum edilmiş Sayın Balbay'a devrettim. Devletin bütünlüğü, Cumhuriyet'in temel kazanımları ortak paydasında hangi partiden arkadaşımız olsa konuşma hakkımı devrederim. Bu nezaket duruşudur" dedi.

Uslu'nun TBMM İdare Amiri olduğunu anımsatan Korkmaz, "Sayın Uslu ile 'nezaket' kelimesini yan yana getiriyorum. Kendisi, Meclis'te seçilmiş bir milletvekiline saldırarak siyasi tarihe girmiş bir insandır. Sayın Uslu, sen kim, nezaket kim. Meclis'in mehabetine uygun idare amirlerine kavuşmamızı diliyorum" diye konuştu.

"SANA NE..."

Sataşma gerekçesiyle söz alan Uslu, Korkmaz'ın kendisine nezaket dersi vermeye kalktığını ifade ederek, "Değiş tokuş işini herhalde ülkücüler yemezler" dedi.

MHP'liler, Uslu'nun bu sözüne yüksek sesle tepki gösterirken, Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sana ne" ifadesini kullandı.

Balbay'ın Ergenekon Davası'nda yargılandığını anlatan Uslu, MHP'lilere "Yusufiyeli ülkücüler bütün bu olanı biteni değerlendiriyorlar. Siz kimsiniz ülkücülük kim" dedi.

MHP'li Korkmaz, sataşma gerekçesiyle tekrar söz isteyince, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Sayın Uslu'nun açıklama yapmasına fırsat vermediniz, hem üstüne söz istiyorsunuz. Ne söylediğini duymadım. O kadar çok gürültü oldu ki" diye konuştu.

"TEHDİT ETMEYİN" UYARISI

MHP Grup Başkanvekili Vural, "Ülkücüler üzerinden siyaset yapması hakarettir" diyerek, söz verilmesini istedi.

Tekrar kürsüye gelen Korkmaz, Uslu'ya, "Bana bunu söyleyen bir partinin, o gün çıkıp BDP'ye söz hakkını devretmiş olmasını da sizlerin takdirine sunuyorum. Sen de tweet at, 'Korkmaz böyle yaptı, biz de böyle yaptık' desene" diye seslendi.

Kimseden ülkücülük dersi almayacaklarını ifade eden Korkmaz, "Bundan sonra MHP'ye yönelik bu tür saldırılara misliyle karşılık verilecektir" deyince, Başkanvekili Bahçekapılı, "Kimseyi tehdit etmeyin" diye uyarıda bulundu.

İNCE'DEN KORKMAZ'A TEŞEKKÜR

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Uslu'nun Balbay'a sataşmada bulunduğu gerekçesiyle söz aldı. Korkmaz'a teşekkür eden İnce, 5 yıl hapis yatmış, bunun 2,5 yılını milletvekili olarak geçirmiş bir kişiye bu nezaketi göstermenin erdem ve vefa olduğunu söyledi.

İnce, "Ben de bir AKP'li olsa, MHP'li olsa, BDP'li olsa seve seve söz hakkımı verirdim. Bu adamlık işidir. Teşekkürler Korkmaz, teşekkürler MHP" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat ise Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'ın salı günü bütçenin tümü üzerinde konuşma hakkı aldığını ancak aleyhte söz hakkı dolduğu için HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel'in konuşması için söz hakkını çektiğini belirtti. MHP Grup Başkanvekili Vural'ın, bu uygulamanın bundan sonra sorunlara yol açabileceği yönünde uyarıda bulunduğunu anlatan Kubat, "Söz hakkının devredilmesini Sayın Vural istediği için bu uygulamayı yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Vural ise Kubat'ın ifadelerini kabul etmedi ve AK Parti'lilerin kendi iradeleriyle Tuncel'e söz hakkını verdiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)