E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMeclis'te Falcao hesabı: Maliyeti 412 milyon TL---

Meclis'te Falcao hesabı: Maliyeti 412 milyon TL

Meclis'te Falcao hesabı: Maliyeti 412 milyon TL
31 Mart 2022 - 16:04 borsagundem.com

Spor kulüpleri kanun teklifi Meclis Milli Eğitim, Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

Spor Yasası teklifi kabul edildi. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, son dönemde yaşanan bir transferi de anlatarak, "Galatasaray’ın Falcao transferinde maliyeti 25 milyon euro, 25 milyon euroyu bugün 16,5’la çarpın, kaç yüz milyon yapıyor’" dedi. Hesap 412.5 milyon lira çıktı.

'Spor kulüplerinin borçları 35 milyar liraya ulaştı'

Teklif sahibi MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, spor kulüplerinin borçlarının 35 milyar liraya ulaştığını belirterek, ‘'Galatasaray'ın Falcao transferinde maliyeti 25 milyon euro, 25 milyon euroyu bugün 16,5'la çarpın, kaç yüz milyon yapıyor'' dedi. Hesap 412.5 milyon lira çıktı. Eski milli futbolcu AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan da ‘'Spor kulüplerimizin toplam borcu 30 milyarı geçti. Kuralımız denk bütçedir'' ifadelerini kullandı.

'Bunun sürdürülebilir hâli yok'

Sancaklı, 31 Mayıs 2021'de 27 milyar lira olan borç yükünün ara transfer döneminde arttığını söyleyerek, “Bu yasayı çıkarmayalım, haziranda tekrar transfer başlayacak, borçlar 50 milyara ulaşacak. Kulüplerimiz şirket olsa, hepsi iflas etmişti. Konkordato ilan ederlerdi. Borcun sadece faizi yılda 8-10 milyar lira yapar. Bunun sürdürülebilir hâli yok” diye konuştu.

'Yabancı problemi var'

Yabancı transferi ile kulüp yöneticilerinin insanları kandırdığını savunan Sancaklı ‘'Yabancı problemi var. Her kulübün neredeyse 14-15 civarında oyuncusu var, 21 kulüp; PTT Ligi'nde de 8 var, orada da var 20, 21 kulüp; topladığınız zaman 500 civarında yabancı oluyor. Bir Galatasaray, Fener, Beşiktaş, Trabzon maçı seyrederken yüzde 80'i, yüzde 90'ı yabancı oyuncu… Bu açığın da en büyük sebebi, bu açığın en büyük sebebi, yabancı oyuncu transferi. Bunlar bizi kandırıyor. ‘Türk futbolunu kurtarıyoruz' diye 14 yabancı çıkardılar ve Türk futbolunun altına dinamit koydular” açıklamasını yaptı.

Falcao transferinin maliyeti 412.5 milyon TL

Sancaklı, yakın tarihte yaşanan ‘yabancı transferi skandalına' örnek olarak 2019-2020 sezonunda GS'de oynayan Kolombiyalı golcü Radamel Falcao'yu örnek gösterdi ve şöyle konuştu:

Galatasaray'ın Falcao transferinde Galatasaray'a maliyeti 25 milyon euro? 25 milyon euroyu bugün 16,5'la çarparsanız, vallahi, kaç yüz milyon yapıyor, bilmiyorum yani. (412.5 milyon lira.) Falcao'yu Galatasaray'ı Avrupa kupalarında bir yere götürsün diye aldılar. Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi'nde başarı için birkaç dünya çapında yıldız aldı. Aynı şey Fenerbahçe'de var. Fener 3 senede 60 oyuncu almış.

'Türk sporunu mahkeme kapılarına düşüreceksiniz'

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise yasa teklifini eleştirdi ve ‘'Türk sporunu mahkeme kapılarına düşüreceksiniz. Sporseverleri emniyetin kapısına düşüreceksiniz. Evlerde bile kavga çıkarır'' dedi.

Teklif, federasyon merkezlerinin Ankara dışında da kurulabilmesine imkan getiriyordu. Eleştiriler üzerine AKP'li milletvekilleri önerge verdi ve “Spor federasyonlarının merkezleri Ankara'dır” düzenlemesi eklendi.(Sözcü)

Torrent’i göndermek Galatasaray’a 28 milyona patlayacak

Galatasaray'da roller değişiyor: Terim aday olacak mı?

Galatasaray'da mali kriz: Kerem için karar verildi!

Galatasaray seçim tarihini duyurdu!

Galatasaray'da Torrent'le yollar ayrılıyor!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • spox31 Mart 2022 20:08

    Israrla teknik direktör (kadrosu ile birlikte)  akabinde futbolcular değiştirilerek her dönem milyarlar akıp gidiyor.  Utanmadan hala birbirlerini yiyor bu kulüp başkanları!  

  • ıtri31 Mart 2022 18:23

    şu futboldan iyi para söğüşlüyorlar. cahiller dekodere ayrı para veriyor, iddia kuponuna, maç biletine, formaya ayrı para ödüyor

  • iriltefutbol31 Mart 2022 23:09

    Futbol kulüplerinin sahipleri olmazsa gelip gidenler böyle söğüşlerler takımları menejere ayrı para dandik futbolcuya ayrı para komisyonlar havada uçuşuyor herkes yolunu buluyor 

  • Serjinyo31 Mart 2022 16:40

    Bu transferin içinde olan herkesle ilgili soruşturma açılmalı çünkü bu para özel bir bireyin cebinden değil halka açık ve büyük ortakları kamusal dernek olan tüzel kişiliğe haiz bir kurumun kasasından çıktı