E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMecliste çekiçle telefon kırdı---

Mecliste çekiçle telefon kırdı

Mecliste çekiçle telefon kırdı
13 Ekim 2022 - 09:19 borsagundem.com

CHP milletvekili Burak Erbay, TBMM'de cep telefonunu çekiçle kırdı.

TBMM Genel Kurulunda, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, sosyal medya kanun teklifine tepki amacıyla TBMM Genel Kurulunda çekiçle cep telefonunu kırdı.

''Tek özgürlüğünüz var, o da telefonlar''

Söz alan CHP'li Erbay, basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin özellikle gençleri ilgilendirdiğini belirterek, "Buradan 2023 yılında Türkiye'nin kaderini belirleyecek 18-19-20 yaşında ilk defa oy kullanacak kardeşlerime seslenmek istiyorum; istediğiniz yere tatile gidemiyor, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğiniz tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Bunun sebebi bu AKP iktidarı ve onun peşine takılan MHP'dir. Tek özgürlüğünüz var, o da cebinizdeki telefonlar. Eğer buradaki yasa Meclis'ten geçerse o telefonlarınızı bu şekilde kırıp atabilirsiniz." diyerek beraberinde getirdiği çekiçle cep telefonunu kırdı.

Tepki geldi

Erbay'ın bu davranışına AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan milletin kürsüsünde bu tür hareketlerin kabul edilemeyeceğini söyleyerek tepki geldi.

Yapılan davranışın bir yaptırıma tabi tutulmaması halinde ilerleyen süreçte başkaca kesici ve yaralayıcı materyallerin Genel Kurul Salonu'na sokulmasının mümkün olabileceğini dile getiren Akçay, TBMM Başkanvekili Haydar Akar'ın da duruma sessiz kalmasına tepki gösterdi. 

TBMM Başkanvekili Haydar Akar ise bu tür davranışların tekrarı halinde ilgili disiplin maddelerini uygulayacağını söyledi. 

Erdoğan: 2023 seçimleri kritik öneme sahip

 

Akşener: 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın seçilmesi imkansız

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önce 2023, sonra 2024

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ13 Ekim 2022 09:44

    Akp gerçek yüzünü nihayet gösterdi. Yasakçı ve sansürcülük. Ama bu tür düzenlemeler düzenleyenlere her zaman uzun vadede zarar verecektir.