E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'te 'beyaz tülbent' tartışması---

Meclis'te 'beyaz tülbent' tartışması

Meclis'te 'beyaz tülbent' tartışması
10 Aralık 2022 - 18:02 borsagundem.com

TBMM Genel Kurulu 5. tur bütçe görüşmelerine İçişleri Bakanı Soylu ile HDP milletvekilleri arasındaki sert tartışmalar yaşandı. PKK ile HDP arasındaki ilişkiyi vurgulayan Soylu, HDP kanadına, 'Hepiniz Kürt düşmanısınız' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının 2023 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Bütçe görüşmelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP milletvekilleri arasındaki PKK tartışmaları damgasını vurdu. 

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu 5. tur bütçe görüşmelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının yanı sıra Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 2023 bütçeleri ele alındı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye'de "totaliter, otoriter bir rejimin iş başında" olduğunu iddia ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin OHAL döneminde yürürlüğe konduğunu söyledi.

Soylu: Akşam söyleyeceklerimi teker teker not alın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmalar üzerine söz alarak İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nu dinlediğini ve tavsiyelerini aldığını söyledi.

Soylu, "Konuşma metnini hem devlete hem bizlere tamamen iftiraya, hakarete ve maalesef Türkiye Cumhuriyeti'ni suçlayıcı bir anlayışa döndürüp, Türkiye'nin şanlı terörle mücadelesine bir cümle bile ayırmamasını esefle değerlendiriyorum" dedi.

Dervişoğlu'na akşam söyleyeceklerini dinlemesini tavsiye eden Soylu, "Aynı zamanda söyleyeceklerimi teker teker not almanızı ve kendi içinizde bir muhasebe yapmanızı da ben size tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Süleyman Soylu'ya Meclis kürsüsünden açıklama yapmaya çağırdı.

'10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP"

Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde sataşmadan söz aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kürt düşmanının "10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP" olduğunu söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın, HDP'li belediyelere atanan kayyumların, "Kürt düşmanlığı ve halk iradesinin gasbı" olduğunu öne sürmesi üzerine ayağa kalkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beştaş'a, "Kürt düşmanı sizsiniz. Hepiniz Kürt düşmanısınız, siz insanlık düşmanısınız. PKK'nın çocukları." karşılığını verdi.

Soylu, PKK'lı bir teröristle fotoğrafları basına yansıyan ve dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, tanınmamak için peruk ve gözlük taktığına atıf yaparak, "Peruksuz gelmişsiniz bugün, peruklarınızı takın. PKK'nın çocuklarısınız" ifadesini kullandı.

Tartışma sırasında HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç'un ayağa kalkması üzerine Soylu, "Otur aşağıya, terörist bozuntusu" diye bağırdı.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, karşılıklı laf atmalar üzerine birleşime ara verdi.

Aradan sonra söz alan İçişleri Bakanı Soylu, kendisini Kürt düşmanlığıyla suçlayan HDP'li Beştaş'ın, "ne dediğini bilmediğini; konuşmasının terör örgütü PKK tarafından tasvip edilebileceği düşüncesiyle hareket ettiğini" söyledi.

"Daha sıkıntılı sözler söylemem lazım ama kendimi tutuyorum. Bir hakaret ve iftira silsilesiyle karşı karşıya kaldık" diyen Soylu, "Kürt düşmanı, 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDPdir" ifadesini kullandı.

Soylu, Beştaş'a, "Hiç masum gibi bakma. Kimin kaçırdığını, kimin dağa gönderdiğini, annelerin sana nasıl bela okuduğunu ve nefret ettiğini herkes biliyor." dedi.

"Burada tülbent atan Remziye Tosun, PKK'nın kadro elemanıdır"

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un, Milli Savunma Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçe görüşmeleri sırasında "barış talebiyle beyaz tülbentini yere attığını" hatırlatan Soylu, "Burada tülbent atan Remziye Tosun, PKK'nın kadro elemanıdır; devletin bütün kayıtlarında da böyledir" diye konuştu.

Son 5 yılda 1230'un üzerinde PKK'lı teröristin teslim olduğunu belirten Soylu, "Geldiler ve 'Bizi HDP dağa gönderdi' dediler. Esas hesabı siz vereceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, beyaz tülbentin atılmasının savaşı sonlandırmak için bir ritüel olduğunu belirterek, atacak tülbentleri olduğunu ifade etti.

Soylu, HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan'ın "Bizi siz yönetiyorsunuz. Bunun hesabını sizden soruyoruz" ifadelerini kullanması üzerine, "PKK ile olan ilişkiniz. Edebiyat yapmayın" dedi.

Turan, İçişleri Bakanı’nın kendilerine Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nda sarf ettiği sözleri anlatacağını söyleyince, Soylu, "İstihbarat Komisyonu’ndaki bilgiler gizlidir. Açıklayamazsın. Hain, casus, ajan" diye konuştu.

Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç oturuma ara verdi. Aradan sonra da Bilgiç, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’ndaki bilgi ve belgelerin gizli olduğunu hatırlattı.

MSB: 11 terörist etkisiz hale getirildi

 

Jandarma'dan teröre darbe!

 

PKK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz11 Aralık 2022 17:35

    Ben yapışık FETÖ'nun siyam ikizi baran'ı unutmuşum. Ben kime dedim ses veren baran oldu. Bunlar gerçekten iftiracı, komplocu ve sahtekar. Sizler tam döneksiniz. Sisi dün darbeci ve eli kanlıydı. Bugün muteber oluyor. Deyiver bana çakma bamsı. insan biraz utanır. Ama sizden ahirette davacı olacam. Hayatımda FETÖ cü insan müsvetteleriyle işim olmadı. Onlarla şimdi sizin gibi çakma dönek sözde dinci ve milliyetçilerle mücadele ettiğim gibi mücadele ettim. Hainsiniz ve korkaksınız.

  • baran11 Aralık 2022 22:48

    Mücadele etmişmiş!   ...tir oradan!   Çakma K ne diyor Kamudan atılıp hapse atılan fetocuları görevlerine iade edeceğim. diyor.  Sen ise onları hapse atanı yargılamaya kalkıyorsun onun bunun soytarısı!  O pis yalanlarını yedirrler  sana!  Dahası her platformda pkk nın adını anmamaya özen gösterip  terörür kınıyoruz deyip geçiştirecek kadar aşşağılık tipler (sonra başka mecralara saptıracak Amerikan abilerinin talimatına göre)  Vatandaş sen gibi yalancı aşşağılık itlerin yalanlarına karnı tok. IQ su gelişmemiş zavallı!  Ciğersiz soytarı kim hain kim korkak  yakında çok iyi bileceksin  Allah münafıkları sorgusuz sualsız cehenneme atacaktır bunu bil. Bilinen klişe iftiraların sahibine ancak geri döüşü olacaktır.  Bedel ödemeye hazırlan!  Sakın yanına kalacağını sanma.

  • Baran11 Aralık 2022 22:38

    Fetoşçu dengesiz ne kadar aşağılık ve korkaksın ki bütün aşşağılık fetoşçu itlerin yaptığı gibi hemen karşı iftira ile paçayı yırtabileceğini sanıyorsun o sivri aklınla!  Bak çember daralıyor..  Bak o koca kafana vura vura hatırlatacağım!  İbrikçibaşı seni.  Size öyle af maf çıkmayacak sakın bunu aklından geçirip pkk yardakçısı cenabet hödüklere bel bağlama!  Boşuna da ağlama.

  • xyz11 Aralık 2022 12:06

    AHMET ÖZBILEN sen bana iftira atacağına dediklerim yalan mı? Ona cevap ver. FETÖ cu ve vatan hainini görmek istiyorsan aynaya bak. Ve o aynaya tukür. Belki utanırsın. Tabi utanma gibi insani bir duygu kalmışsa. Komplocu, tuzakcı, yalancı ve düzenbazlar. Çakma vatansever. Sözde dinci ve milliyetci.

  • baran11 Aralık 2022 13:41

    Bak ben sana Münafık diyorum!  Ki öylesin o aptal aklınla çok somut gerçekleri bile saptırmaya gizlemeye örtmeye kalkışmandan da aşşşğılık fetpşçu olduğun belli.  Bak Peygamberimizin(S.A.V.) hadisine göre iki kişi birbirini Münafıklık ile suçluyor ise birisi muhakkak münafıktır. Karaktersiz sen kimsin insanların vatan sevgisine şerh koyıp çamur atıyorsun?  15 temmuz da sen ne haltlar karıştırıyordun!  Ellerini oğuşturuyordun tabi ki. Bak nasıl belanı buldun?

  • baran11 Aralık 2022 12:49

    Aynaya sen bak ibrikçibaşı ahlaksız.  Herihçioğlu danışmanları zaten pkk lı olduğunu ilan ediyor!  Ahlaksız yalancı sen neyi gizlemeye çalışıyorsun?  D...ün sıkıştı mı Atatürk heykelinin arkasına kaç!  Seni soytarı seni.  

  • xyz11 Aralık 2022 11:31

    APO'nun mektubunu okutan bunlar değilmiydi, APO'nun kardeşini TRT ekranlarìna çıkaran bunlar değilmiydi, Teröristden itirafcı yapıp askerlerimizi içeri tıkan bunlar değilmiydi, Oslo da PKK ile masaya oturan bunlar değilmiydi, Çadır mahkemeleri kuran bunlar değilmiydi, YPG nin başı Salih Müslim'e Ankarada resmi tören yapan bunlar değilmiydi, Kobaniye gitmek gelen PKK teröristlerine sınırımızı açan ve etliekmek yediren bunlar degilmiydi utanmazsanız daha sayayım mı? Şimdi kalkmışlar bize milliyetçilik, vatanseverlik ve terörle mücadele nutukları atìp ayar veriyorlar. Şaka gibi.

  • AHMET ÖZBİLEN11 Aralık 2022 11:50

    sana teröristleri savunanlar ve onlarlar işbirliği yapanlan batmıyor bunlar ile mücadele edip vatanını böldürmemek için canı ile malı ile savaşanlar batıyor.sen ya fetöcü ya da pkk lısın.tüm yorumların ülkeye hainlik yapmak üzerine kurulu.

  • Mucise Reis : )11 Aralık 2022 08:15

    Bu mevlis, bu milletin dönemsel ve kemikleşmiş sorununu çözsün diye var... Bu ülkede her din mensubu hür ve özgür biçimde anayasal hakları ile yaşıyor... asli sorunlar EYT...Asgari ücret....Eğitim sorunları.... insanların borç batağında bankalara kilitlenmesi... dengesiz beslenme... çoluk çocuk hak ettiği biçimde  yaşayabilmeli.. onlarca yazarım sığmaz... İnsanların birliğini kırmak, insanları ayrıştırıp körü körüne oy alırım diye yaptıkları ayrıştırma çalışması bunlar... Konuşanların geçmişlerini youtubede zaten görebiliyoruz :D herkeslerin referansı google ile ortaya çıkıyor... o bakımdan birlik beraberlikten korkanlar, dinie, Atatürk'e, anayasaya, futbola, abul subuk olayları dallı budaklı çoğaltıp karşınıza çıkartacaklar... Hayatımızda değişim yapayamacakların gündemi değiştirme gayreti. Sorunsuz olaylarımızı, sorun gibi gösterme çabaları... :D paralı trolleride başlar

  • AHMET ÖZBİLEN10 Aralık 2022 18:37

    BENİM ANLAMADIĞIM BU CHP NASIL OLURDA BU PARTİLER İLE İTTİFAK YAPAR.PARTİ GENEL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİ VİZYONLU VE PROJE SAHİBİ OLSA CHP TEK BAŞINA %70 İLE TEK BAŞINA İKTİDARA GELİR İDİ .BU KAFA İLE SİDDİRSENE OLSA İKTİDARA GELEMEZ.

  • astor11 Aralık 2022 19:44

    millet itifakı gelecek yüzler gülecek.