E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis 3 hafta aradan sonra toplanıyor: EYT için kritik gün---

Meclis 3 hafta aradan sonra toplanıyor: EYT için kritik gün

Meclis 3 hafta aradan sonra toplanıyor: EYT için kritik gün
26 Şubat 2023 - 11:31 borsagundem.com

Yaşanan felaketlerden dolayı çalışmalarına ara veren meclis yarın EYT'nin yasalaşması ve deprem komisyonu için toplanacak. Arkeoloji Vakfı'nın kurulması ve bazı vekillerin dokunulmazlıkları da TBMM'nin bu haftaki konuları arasında

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalarına 3 hafta ara veren TBMM Genel Kurulu, gelecek hafta emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklifin yasalaşması ve depremlerle ilgili araştırma komisyonu kurulması için mesai yapacak.

11 ili etkileyen depremlerin ardından çalışmalarına ara veren Meclis, önemli konuları ele alacağı yoğun bir haftaya giriyor.

Haftalık çalışmasına 28 Şubat Salı günü başlayacak Genel Kurulda, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Teklifle, 8 Eylül 1999 ve öncesinde çalışmaya başlayanların, 9 Eylül 1999'da ve sonrasında çalışmaya başlamalarına rağmen borçlanmayla sigortalılık başlangıç tarihini 9 Eylül 1999 öncesine çekenlerin mevcut mevzuattaki emekliliğe hak kazanma koşullarından yaş şartı kaldırılacak.

Emekli olduktan sonra aynı iş yerinde 10 gün içinde tekrar işe başlayan çalışanlar için işverene yüzde 5 sosyal güvenlik destek primi indirimi sağlanacak.

Kamu kurumlarında sürekli işçi olarak çalışanların emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmaları halinde iş sözleşmelerinin zorunlu feshini gerektiren hükümler yürürlükten kaldırılacak.

Daha sonra Genel Kurulda Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasının görüşülmesi bekleniyor.

Komisyonda, depremin bütün yönlerinin ele alınarak araştırılması planlanıyor.

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı'nın kurulması...

Genel Kurul, daha sonra Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı'nın kurulmasını içeren kanun teklifini de gündemine alacak.

Teklifle, Türk ve İslam arkeolojisi ile ilgili alanlarda bilimsel çalışmalar yapmak, yurt dışında arkeolojik kazı, araştırma ve incelemeler gerçekleştirmek üzere Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı kurulacak. Vakıf, kamu kurum ve kuruluşlarına, özel kuruluşlar ile uluslararası kuruluşlara proje teklifleri sunabilecek, ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenleyebilecek. Vakıf tarafından yurt dışında arkeolojik kazıların yapıldığı yerlerde geçici temsilcilikler açılabilecek.

Başarır ve Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması

Öte yandan TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, Hazırlık Komisyonunun İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönündeki raporunu görüşmek üzere 2 Mart Perşembe günü toplanacak.

TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantılarının da Meclisin çalışmalarına başlamasına bağlı olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

AK Parti açıkladı: EYT Meclis'te ne zaman oylanacak?

OHAL kararı Meclis'te kabul edildi

TBMM çalışmalarına verilen ara 28 Şubat'a uzatıldı

TBMM çalışmalarına deprem arası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Şubat 2023 14:00

    Fransada, almanyada vb çalış ağla...  primleriTC ye getirip 5,000 gün boçlanıp tek defada ödüyorsunuz. 800-5,500 gibi Türkiyede ki maaşı al.Ama nedense Fransada Ali Haydar 67 yaşına kadar çalışıp, Frsandasa euro emekli maaşı için çabalıyor :D Gel Türkiye ye vatanına emekli ol hayatını yaşaddediğimiz halde.... Birde ağlıyor : ) Fransada 60 yaşında biri sicili temiz ise haftada 4-5 gün çalışıp rahatlıkla iş bulur. hatta ben market arabalarını dizerim dersen , bulaşık yıkarımd ersen ek 2, bir iş bile yapabilir parttıme gelir elde edersin saati 12 euro gibi olur. Bu ülkelerde özel okul masrafın yok, dershane özel ders vb yok. sağlık masrafın yok, yani vergilerin ile türkiye deki gibi birikimini 1 günde kaybedecek bir tuzak yok. İnsanları bilgisiz gördükleri için sallıyorlar :D TC de bir işyerinde 60 saat çalışsa koşa koşa Fransaya kaçar bunlar :D TC de 1 aylık maaşı özel hastaneye verince devleti kötüler bu tipler , özel okula 40 bin verince vergi vermiyorum diye isyan eder :D

  • AHMET ÖZÇELİK27 Şubat 2023 12:17

    Arkadaşlar EYT den emekli olacağım hektaş ve sasa almayı düşünüyorum kaç TL olur ise alayım çünkü üç senede % 5000 artmış diyor uzmanlar bir o kadarda üç sene sonra artar diyorlar acaba olur mu.

  • Ali28 Şubat 2023 08:15

    Sen biraz araştır kaptırma paranı.

  • Mucise Reis : )27 Şubat 2023 13:45

    Geçti o işler. Temettü verecek kağıtlara gidersin. bir furya vardı .. neydi ? hisse senedi sayısı az olanlar %98 bir x kurumda katlamalı gitti... sonra kovid oldu ilaç x hisse katlamalı gitti.. sonra enerjı petrol savaşları cante vb katlamalı gitti. bir zamanda sasa vardı katlamalı uçtu gitti... bir furya çıkar şansa kader vurur... ama bazı değişmöeyen ilkeler var. tupraj 92 den 600 lere   + temettu verdi... şimi uzun avde yatırımcı isen sepet yapar 3-5-8-10 hisse yatarsın. al-sat asla yapamasın çunku izleyemezsın anlık bunları, haber akışlarınıda takip edemezsın bir kişi profesyonel olmayınca... araştırmakurumlarının sepetlerine bak, onlara göre karma sepetini yap bence. sıfır hesap aç. danışman desteğide alaiblirsin böylece...bol şans...

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM27 Şubat 2023 12:13

    Bizler fransada 67 yaşında emekli olalım her senede 2 yaş artıyorlar sizler ise 35-40 yaşında emekli olun ne güzel hayat değil mi.sırf siyasi oy için.Ha sunu söylergibi oluyorsunuz oradalarda her şey beleş ve ucuz ev kirası 1000-1500 euro,  ev fiyatları 500 000-1 000 000 euro gıda doğalgaz akaryakıt fiyatları vs.vs.oldukca yüksek olduğu bir ülke avrupa.Asgari ücret 1645-2,200 euro.haydi hesabı siz yapınn eğer artırabilirseniz Türkiye de büyük para gibi görünüyor fakat olay öyle değil.

  • Fransız domuzu sevmez28 Şubat 2023 06:53

    Haydar davarı s git ülkemizden.

  • Mucise Reis : )27 Şubat 2023 13:41

    Fransada çalıştığın günleri TC ye getir 5,000 gün tamamla sende Türkiyede emekli ol hayatını yaşa :D (stajerlıkde kabul oluyor) bırak traşı. ömründe 1 hastanede 1 tl ilaç farkı verdın mı ?  özel hastaneye gittin mi ?.. haftada kaç gün ve kaç saat çalışıyorsun ? ömründe Fransada 1 giyim firmasına gidip kot pantolon alıpda 3-5-10 taksit yapıp aldın mı ? ...maaşın ile bir otomobili kaç ayda alabiliyorsun ? :D bir depo benzin için kaç saat çalışıyorsun ? 1 küçük altın alıp birikim yapmak için kaç gün çalışıyorsun ? ... aldığın maaş ile ev hayali kurup, otomobil hayatı kurup, ilgili düzende kaç yılda bu hedeflerine ulaşıyorsun ? emekli maaşı 3800 tl , 5,500 tl TC de  1 kg meynir 250 tl . bir depo benzın 1300 tl. kiralar ist de depremde yıkılacak olanlar 5 bin tl den başlıyor... köydeki amcana anlat :D

  • Mucise Reis : )27 Şubat 2023 11:51

    Acilen yabancı konut satışıda bitsin... bazı turistik bölgelerde TL kazananalr ev dahi tutamaz, barınama zoldu..fiyatlar arttı ve o sahil beldeleri terk edilmeye başladı... adam 10 bin tl maaş alıyor yabancının geldiği aldığı yerde barınacak yer bulamıyor herşey ateş pahası olduğu için  bölgeden TC insanımız çekiliyor, arsalar araziler dahi el değiştirmeye başlıyor. TBMM acil bu problemıartık durdursun.

  • Mucise Reis ;)27 Şubat 2023 11:48

    Türk Tarih Kurumu ...özellike azerbaycan, özbek,tatar, kırgız  vb... Yani milli birlik bilinç ve ayrışmaları ortadan kaldıracak TÜRK kavramı ön plana çekılıp çalışmalar yapılmalı. Milli birlik ve bilinç uyanışı çok önemli. Azerbaycan değil TÜRK, özbek değil TÜRK, vb... yani TÜRK sadece 85 milyon ve biz değiliz. Bilinç oluşmalı. TÜRK günü bütün avrupa, dünya ülkelerinde düzenlenmeli. yurtdışı ülkelerde büyük sivil toplum gücü oluşmalı. konsolosluklarımız bunda organizatör olmalı. ilgili ülkelerin sivil toplum kuruluşlarınca bu birlikler desteklenmeli... atıyorum x ülkede kuran mı yakıldı ? anında bu birlikler lobi olarak harekete geçirilmeli. Bu alanda bir çalışma acil yapmalı TBMM birim mi kurar, Tc de bir ikişi bu işleri organize mi eder ? yani milli bilinçle TÜRK dünya ya yayılmalı.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI27 Şubat 2023 11:48

    Arkadaşlar bizim parti chp nasıl iktidara gelecek gelirmi dersiniz Kemal bey 12 seçim kayıp etti 13 seçimi İNŞAALLAH bu sefer kazanacak diyorum.Kurşun döktürdüm neler neler yaptım dualar ettim bakalım bu sefer başaracakmıyız.

  • Nuri26 Şubat 2023 23:35

    Birer maaş bağışlama taahütünde bulundular,onda da çalışmadılar.obez olacaklar bişey değil.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ27 Şubat 2023 12:05

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) 

  • Amin26 Şubat 2023 15:37

    Sayın degerli milletvekilleri ve belediye başkan ve diget burakatkar ve zenginler Allah sizden razı olsun siz zengin olun. Siz hergün et yiyen siz en güzel yerinde tatil yapın sizler ve ailesi en güzel yerde yasın biz. Yani 2+1 ev de ve 6 ay bir et 3 senede bir tatil nasip ve. Cenet kapısını açık tutar ve borşsuz hayat nasip etsin amin ben bir evin. Hesapın nasll vereceğim onu düsürjen sizler ne yapacaksın cenabı Allah herkese yardım et sın hele size cenabı Allah yanında görüşmek üzere Allah emanet ol

  • Ayse cangül26 Şubat 2023 13:24

    Mııketvekıl maas iptal olsun milletvekili sınav olsun ben bir anne cocukları için önce ilk okul orta sonra sınav. Lise sonra sınav üniversite bıt. Sonra kps Sonr torpil ama. Milletvekilleri cocukları için bunlar yok kul hakkı unutmayın ölum unutmayın ben hakkım helal etmiyorum sonu bilmem

  • KEZİBAN KORTANLI27 Şubat 2023 12:09

    Bence artık milletvekilleri iki üç yabancı bilen, deneyimli 35-40 yaşlarında kendisini ülkemizde ve dünya ispatlamış profesyonel, ufku açık olan, dünya ile bütünleşmiş hayatında en küçük dahi aklanma ve hukuksal sorun yaşamamış, vatanını böldürmeyen anayasımızın ilk 4 maddesinden taviz vermeyen.özertlik istenmeyen. Baykar makine gibi sanayilerimizi  kapattırmak istemeyen .Hiç bir emperlayist gücün etkisinde olmayan kişilerden olmalıdır

  • Kamil26 Şubat 2023 12:48

    5 bin günle eyt yi onaylayın. 1 milyon kişi 5 bin günü tamamlamsk için kredi çekti.

  • Hayırlı 26 Şubat 2023 13:18

    Kendi maas zam gelse hemen yaparlar garipler mi fakirler i ölüm

  • Te26 Şubat 2023 12:24

    Bu düzen değişmedikten sonra eşeğe s Palan vurmaya devam edilir.

  • YUSUF KALEKAPISI26 Şubat 2023 17:00

    Ülkemizde milletvekili imparatorlu kurulmuş iktidarı da aynı muhalefeti de aynı kimseye asla kanmam.kıyak ve süper emeklilik bir dönem milletvekili yapanlara, özel tesisler özel hastaneler özel özel özel yaşamlar.

  • Garipler dünya 26 Şubat 2023 12:20

    Sayın milletvekilleri sizler maas ogretmen maas olsun emekli milletvekilleri maas iptal olsun huzur hakları iptal olsun belediye başkanı maas ögretmen maas olsun huzur hakları iptal olsun ölüm var unutmayın maas helal olmaz sizleri cocukları oxel okul. İş desen hazır asker yok milletvekilleri ve belediye başkan. Akraba ve es lern iptal edildi sin

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ26 Şubat 2023 16:59

    Ona ne gerek 600 milletvekili iptal edilip 300 olsun sayısı bu bile çok.Sonra tüm partilere trilyonlarca para hazine yardımı yapılmaktadır bunlar kaldırılsın ülkemizde her yıl milyonlarca konut yapılır ucuz maliyetten herkes alır.

  • Bik26 Şubat 2023 12:17

    Her seçim öncesi yapılan imar affı bu sefer çıkamayacak, af geliyor diye kaçak yapılar son aylarda artmıştı.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL26 Şubat 2023 11:42

    TOPLANSALAR NE OLACAK HEPSİ KENDİ DERTLERİNE DÜŞMÜŞLER SEÇİMLERİ NASIL KAZANIRIM DİYE.