E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMEB’den öğrencilere 'ücretsiz yemek'---

MEB’den öğrencilere 'ücretsiz yemek'

MEB’den öğrencilere 'ücretsiz yemek'
30 Kasım 2022 - 16:10 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yaptığı çalışmalar sonucunda ücretsiz yemek yiyen öğrenci sayısının 1.5 milyondan, 1 milyon 796 bin 985’e ulaştığını açıkladı.


Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığın öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ettiği belirtildi.

Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkanına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda projenin kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda yaptığı çalışmalar sonunda ücretsiz yemek yiyen öğrenci sayısını 1,5 milyondan 1 milyon 796 bin 985'e çıkardı" bilgisi paylaşıldı.

Okul öncesinde 400 bin ücretsiz yemek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığının yıllardan beri çok sayıda sosyal politika ile eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeye devam ettiğini bildirdi.

Bu kapsamda öğrencilere ücretsiz yemek uygulamasının önemli bir destek programı olduğuna işaret eden Özer, şunları kaydetti:

"Her geçen gün bu programın kapsamını genişletmeye çalışıyoruz. Taşımalı eğitimden yararlanan yaklaşık 1 milyon öğrencimiz, ücretsiz öğle yemeği imkanından faydalanıyor. Son bir yıl okul öncesi eğitime erişimi artırmaya odaklandık. Bu nedenle ücretsiz yemeği özellikle okul öncesi eğitim kademesine yaygınlaştırmayı hedefledik. Bu kapsamda, şu ana kadar 400 bin okul öncesi çocuğumuzu ücretsiz yemek imkanından faydalandırıyoruz."

Bakan Özer, ücretsiz yemek programı kapsamını sürekli artırmayı hedeflediklerini; 2023'te bu sayıyı 2,5 milyona çıkartacaklarını ve burada okul öncesine ağırlık vereceklerini belirtti.

Karkamış'ta eğitime 2 gün ara

 

Vali Atay, Düzce'de eğitim öğretime verilen aranın uzatıldığını açıkladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E g.30 Kasım 2022 21:23

    60 YIL KADAR ÖNCE ÇOCUKLUĞUMDA ACIKIP EVDE YİYECEK BİRŞEY BULAMAYINCA AÇLIK HİSSİMİ GİDERMEK İÇİN ATLETİMİ ÇİĞNERDİM İLKOKULDA YARIM GEVREK SATARLARDI PARAM YETER ALIRSAM ÇOK SEVİNİRDİM LİSE BIRDE İSE OKULUN BİR TARAFINDA KÖFTE EKMEK SATANLAR DİĞER KAPI TARAFINDA GEVREK TURŞU SATAN OLURDU BEN GEVREK ALIRDIM YANINDA KATIK OLARAK TURŞU SUYU ALABİLİRSEM ÇOK SEVİNİRDİM BU NEDENLERLE DEVLETİN ÇOK ÇOCUKLU DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERİ DAHA ÇOK KORUMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM SOSYAL KONUT ÇEKİLİŞLERİNDE ONLARA ÖNCELİK TANINMALIDIR BELEDIYELER SOSYAL KONUT YAPIP ONLARA KİRAYA VERMELİDİR DEVLET OKULLARINDA ÖĞRENCİLERE DE MUTLAKA ÜCRETSİZ VEYA BIR GEVREK PARASI ÜCRETLE YEMEK VERİLMELİDİR

  • Mucise Reis : )30 Kasım 2022 16:49

    Şuda önemlidir. Bizlerde okullarda üni vb yemek yedik. İhale alan firma malesef dandık ürünleri yemek diye bizlere sunuyor, ihaleyi tepeden aldığı için okul yönetimi dekanı vb görmezden gelip olayları geçiştiriyordu. Burada keisnlikle düzenleme lazım. OKUL AİLE BİRLİĞİ gerekli sözleşme maddelerine göre, ihaleyi alan firmanın taahütlerini istediği zaman diliminde haberlli/habersiz denetleme yetkisine sahip üyeler atamalı. Böylece gerçekten gr mına kadar, son kullanım tarihine kadar, yada bazı ürünlerin temizlik ve servisine kadar durumu kıntrol edip, ilgili kamu kurumuna durumu rapor edebilmeli. Kamu kurumu etkisiz olsada sosyal medya güçlü :D nasıl olsa adamı izaya getirirler. Özellijle okul aile birliği ev hanımları bu işi gönüllü yapacak güçtedir. Yoksa veriyoruz, verdik, dağıttık, vb değil, sivil toplumların denetimi, kamu hizmetlerini rayına sokar unutmayın. avrupada böyledir.  belediye başkanı bile izaya girer, denetlendikçe

  • Mucise Reis : )30 Kasım 2022 16:42

    Bedava verin. Bedava.  öğrenciler gelecek nesiller sğalam olursa Türk gücünü bulur, güçlü olur.. yeni nesil kahvaltı yapamıyor, bırak adam gibi yemeği... aparatif çorba oldu akşam yemeği... ana yemek öncesi aparatif atıştırmalıklar oldu makarna felan ana yemek :D böyle olmaz. yanına bol bol ekmek... sonra derler israf etmeyin israf yapmayın... eve ne giriyorda milletin israf olsun ? et alıpda atan var mı? tavuk eti, balık,dana eti, vb. ? bird emilleti suçlarlar israf edtme yapma felan filan. sor bakim israf ediyorsun dediğin kişiye maaşı kaç para ? kaç kg aylık et alıyor evine.. bir avuç derebeyi yaşıyor bu ülkede... kocaman taşlardan kalelerden surlar yapıp medeniyet sürüyor... ama unutmasınlar seçimler o surları yıkacak güçte.  Fatihin büyük surları yıkıp içeri askerli girmiş, avrupada kalesinde saklanan derebeylikleri surların yıkılması sonrası kaleleri güvensiz olup bir bir çökmüştür o misal...