E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa''MB'nin yıl sonu hedefi iddialı''---

''MB'nin yıl sonu hedefi iddialı''

''MB'nin yıl sonu hedefi iddialı''
27 Ağustos 2013 - 15:01 borsagundem.com

Ekonomist Mustafa Aşkın, MB Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarını Borsa Gündem için değerlendirdi

Merkez Başkanı Başkanı Erdem Başçı, bugün yaptığı açıklamalarla bir anlamda piyasaların yönünü de tayin etmiş oldu. MB'nin faiz ve döviz politikaları üzerine soruları cevaplayan Başçı'nın konuşmasını ekonomist Mustafa Aşkın, Borsa Gündem okurları için şöyle değerlendirdi:
''Dünya piyasalarında mayıs sonu başlayan 'likidite yetmezliği' sendromu, en çok bu durumdan etkilenen gelişen piyasaları vurdu. İlgili ülke merkez bankaları da ani döviz çıkışının yaratacağı etkiyi azaltmak için, faiz dahil her türlü politika silahı ile duruma müdahale etti. TCMB de faiz koridoru üst bandı, döviz müdahaleleri gibi yöntemlerle döviz çıkışı ve olası etkilerini azaltmaya çalıştı. Ancak Türkiye ekonomisinin taze para ihtiyacının etkisi ve Fed'den gelen parasal sıkılaştırma söylemi politika önlemlerinde yeterince fayda sağlamadı.''
Mustafa Aşkın, Erdem Başçı'nın alışılmışın dışında birtakım açıklamalarda bulunduğunu ifade ederek, "Başkan'ın en ilginç mesajı ise dövizde yıl sonu hedefini iddialı bir biçimde dile getirmesi oldu. Bir yerde kendini ve politikalarını da bağlamış oldu'' değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)