E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMB yeni Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk açıklama---

MB yeni Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk açıklama

MB yeni Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk açıklama
21 Mart 2021 - 12:31 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu, koltuğa oturur oturmaz ilk mesajını verdi

Merkez Bankası yönetiminde yaşanan sürpriz değişiklik sonrasında gözler yeni atanan Şahap Kavcıoğlu'na çevrildi. Erken faiz indirimine gidilir mi? Mekrkez Bankası politikalarında neler değişecek? gibi sorulara yanıt aranırken bugün göreve başlayan Merkez Bankası (#TCBM) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "TCMB, kanunla belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir" dedi.
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "TCMB Başkanı olarak görevimize başladık. Rabbim, ülkemize ve aziz milletimize güzel hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin" dedi.

Kavcıoğlu, yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:
"TCMB, kanunla belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir. Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır."

Borsagundem.com'un yaptığı derlemelere göre, Merkez Bankası'nın bir sonrakı PPK toplantısı 15 Nisan'da yapılacak 4. toplantıdan sonra gerçekleştirelecek Mayıs ayı toplantısı ise ayın 6'sında gerçekleştirilecek. 17 Haziran, 14 Temmuz, 12 Ağustos, 23 Eylül, 21 Ekim, 18 Kasım ve 16 Aralık diğer toplantı tarihleri.
İşte TCMB, Avrupa Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası'nın yapacağı faiz toplantılarının tarihleri:

Ekonomi yönetiminde değişimin sürmesi bekleniyor

Merkez Bankası’ndaki değişim yabancıları ‘şok’ etti

Ağbal görevden alındı! Merkez Bankası'nın yeni başkanı Kavcıoğlu

Yeni MB Başkanı Kavcıoğlu ile ilgili bilinmeyenler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (61)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yes22 Mart 2021 10:56

    Ne değişti şimdi ? . Devlet aldığı vergilerle, üretim tesisi yapıp, yurtdışına ürettiklerini satması lazım. Dış usd borç paramı aldım 10 usd faizle 12 usd gerimi ödedin. Sen aldığın borç para usd li kişiye öyle mal üretip satacaksın ki, 5 usd ihracat edeceksin 4 us dkar olacak. böylece 10 alıp 12 ödesende, 5 satup 4 kazanacaksın. böylece kasan usd dolacak. yada, dışardan aldığın 10 usd ithal urunkarşılı, içerde 5 usd tekavul eden malı yerlı üreteceksın, ( tarım ilaçları, tohumlar, otomobıl parçalar, gıda buğday,hayavncılık saman vb.)  Yada alınan borç para ile, yol, köpru, sporstadları, dere boyu gereksız beton kalıplı harcamalar, betonlara para gommeler vb. borç alsanda bunlar 5 kuruş getiri elde etmez. borçlar borç arttırır. Mantık yanlış.

  • burhan22 Mart 2021 10:51

    Başkan,,piyasanın canına okudunnnnnn,,düzelt bakalım piyasayı.

  • bu dünyadan biri22 Mart 2021 09:11

    Devletimin yanındayım diyenler gerçekte devletinin yanında değiller. Onlar Akp hükümetinin yanındalar. Merkez bankası özerk olmalı, hükümetten bağımsız olmalı. Çünkü hükümetler oy kazanmak için çalışırlar. Merkez bankaları kısa dönemli düşünmezler.. İşte asıl sorun bu. 

  • Yandaş Yanmaz22 Mart 2021 02:02

    Sayın Cumhur başkanı dışında kimseyi dinlemem, o ne derse olur, işte o kadar helal olsun kral cumhur başkanıma, faiz yerle bir oldu

  • Can22 Mart 2021 00:19

    Bu ne ya sanki futbol maçındayız, çıkan gol atamadı giren maçın kaderini değiştirecek.. 

  • Kaçan Grup21 Mart 2021 22:46

    öngörülebilirlik, haha

  • Doğru isim 21 Mart 2021 18:04

    Yeni Şafak manşetinde dediği gibi yerli milli merkez bankası geliyor faiz lobisinin dediği değil halkın istediği olacak o kadar

  • bu dünyadan biri22 Mart 2021 10:11

    Bundan öncekiler yerli milli değil miydi? Sanki başka hükümet vardı gibi konuşuyorsunuz. Bir sonrakinden de de ne diyeceksiniz? Asıl sorunu göremiyorsunuz. Koşulsuz bağlılık sizi kör etmiş. 

  • şeref gocmen21 Mart 2021 17:51

    politika faizini 8 den 19 kadar yükselmesine izin verdiysek MB başkanını gece yarısı görevden almak ülkeye ne kazandıracak önce bunun bir analizi yapılması gerekmezmi.egerki sy: naci agbal günah keçisi ilan edilecekse yeni başkan hemen acil olarak  MB PARA POLİTİKA ÜYELERİNİ OLAGANÜSTÜ TOPLAMALI VE FAİZLERİ HEMEN BU GECE DÜŞÜRMELİ.Bu yapılmadıgı sürece naci agbalın görevden alınması hiç bir anlam ve mana taşımayacaktır.

  • Osiko21 Mart 2021 17:46

    2 ay sonra başkası gelir.yarın dolar 8

  • Yorum21 Mart 2021 23:07

    Banka doları 8.30 a satıyor şu an

  • Kamil21 Mart 2021 17:15

    Ilk kez uzun aradan sonra düzgün bir isim atandı ,,yarın piyasalar olumlu tepki verirse onu açılır ,,vermezse piyasaya devlet müdahale etmeli 

  • bu dünyadan biri22 Mart 2021 10:13

    Sorunun hükümet politikalarında olduğunu görmüyorsunuz. Döviz rezervleri boş, onun için dikiş tutmaz.

  • Türkoğlutürk.22 Mart 2021 07:24

    Olmayan ekonomi bilginle saçmalamışın.önve liberalizm ne demek öğren.sonra 2000 lerde dolar niye düşmüş öğren.

  • Esr21 Mart 2021 17:09

    Yüksek kur politikadı mı gelecek! Dileriz olmaz! Dovizi MB ucuza sattı, birileri kelepire topladı! Sonra dış mihrakların etkisi ile devülasyon olur ve doviz fırlar! Sonrada en milli hareketlerle büyük karla eldeki satarlar çok vatansever olurlar ve fış mihrakları altetmiş olurlar! Bu aksiyonla ellerindeki dovizle çok daha fazla varlık alırlar. Belki özellrştirilmesi başlayacak olan elektrik santralleti falan gibi varlıkları alımınıda hesaplayıp, bunların alımını en ucuza getirmiş olurlar. Bu “ doviz ve dış mihrak” filmi defalarca seyrettik; vatandaşın elindekinin değeri eriyecek alım gücü düşecek, dovizde pozisyon alarak en milli hareketlerle dovizi yükerkten büyük karla bozanların alım gücü çok yükselecek! Yani atı (dovizi) alan bir daha üsküdarı gececek!

  • BORSACI21 Mart 2021 16:41

    hayırlı ugurlu olsun bu ülkeye hizmet eden herkes başımızın tacıdır inşallah kalıcı olursun.

  • Sk 21 Mart 2021 16:30

    Ekonomiyi toplarlamak için öncelikle finasal yapıya çeki düzen verilmeli. Bunun için de, merkez bankası doviz rezervlerini iyi seviyeye getirecek ve bankaların doviz yükümlülüklerini azaltıcı girişimlerde bulunmalı. Eğer MB doviz rezervlerini toparlamadan faiz düşürürlese çok daha büyük sıkıntılar olur! Şira bazlı %20 faizli 12 -24 lık tahvil ihracı programı başlatılmalı ve 20 marttan önce bankalarda doviz mevduatı olup ta, bu tahvillete geciş yapanların dovizi 7.50 liradan sayılarak karşılığında bu tahviller verilmeli!

  • En21 Mart 2021 16:22

    Eğer MB doviz rezervlerini toparlamadan faiz düşürürlerse sıkıntı büyük. Öncellikle MB dovşz rezervlerini yükseltecek ve bankalaron doviz yükümlülüklerini düşürecek hamleler yapılmazsa, Doviz fena fırlar. Doviz fırlarsa doğalgaz, petrol, elektrik, ithal ara mal, fabrika üretim makineleri, teknolojik ürünletin fiyatının yükselmesi demek, bu ürünlerin fiyatınım yükselmesi diğer ürünlerinde üretim maliyetlerinin yükselmesi demek, bu da daha yüksek enflasyona neden olur! Yüksek enflasyon da yeniden daha yüksek faiz zorunluluğu gündeme getirir!

  • Borsacı21 Mart 2021 16:07

    Bu ulkenin ne kadar duşmanı varmış . Ben parayı bu ulkeden kazandım havayı bu ulkeden soldum ve bu ulkede de can vereceğim .ulkemle ulkemin parasıylan değeriylen gurur duyuyorum. Varsın dolar alanlar zengin olsun. Sonuc suriye ırak a bakın .bu ulkenin bir kuruşunu gayri haklan kim yiyiyorsa yediriyorsa iflah olmzzzzz.vatandaş olarak ozerimize duşeni yapalım vatanımıza sahip cıkalım. Gerisi allahın izniyle duzelir canınızı sıkmayın yeter.

  • Türkoğlutürk22 Mart 2021 07:28

    fabrika kapatıp AVM açarsan ,Japona köprü yaptırıp Türk'e 25 yıl para ödemeden,makamı bilgiye değil yandaşa verirsen,ne olmasını bekliyordum.osmanlı niye battı.istanbuldaki saraylar nasıl ne zaman yapıldı.

  • Ilker deniz 21 Mart 2021 18:19

    Katılıyorum kardeşim. Kim yiyor ve yediriyorsa iflah olmaz inşallah. Ben vatandaş olarak uzerime düşeni sandıkta yapicam zaten.

  • AHMET ÖZBİR21 Mart 2021 16:15

    ALLAH razı olsun Borsacı kardeşim. Türk Devleti'nin düşmanlarına okkalı bir şekilde geçirmişsin. Yüreğine sağlık.

  • amanin amanin21 Mart 2021 16:00

    Nisan mayısı pas geçer, hazirandan itibaren de indirime başlar. Naci başkan 200 baz puanı boşuna mı yaptı sanıyosunuz. Yeni başkanı bilmiyo muydu? Komik olmayın, herşey ayarlı...200 baz puanla yeni başkana 2 aylık rahat dönem açıldı...haydi hayırlısı inş memleketimiz için diyek

  • Bika21 Mart 2021 15:50

    TCMB'nin elindeki silahların ne olduğunu piyasa biliyor. Para göçmen kuş gibidir.

  • Geveze21 Mart 2021 15:46

    Bundan iki yıl önce altinlari sattim thy aldim. Aldığım günden beri kucaktan inmiyoruz. Bu nasıl bir iştir arkadaş?

  • Ilker deniz 21 Mart 2021 15:41

    4.60 liradan beri dolardayım. Borsada işlem yaptığım Ocak ayindan beri kalan yüzde elli bosta zaten. onuda faize koyarım artik. Ytd

  • Ali21 Mart 2021 15:30

    Faiz inmeli. Zaten durgunluk var. Herşey dolar değil dolar düşsünde ne olursa olsun diye düşünmemek lazım.

  • Başkan 21 Mart 2021 15:27

    Köşe yazarı olarak yazıp tutmak kolay koltuğa gelince faizci oldunuz hadi bu kadar faiz karşıtıysan çek faizi aşağı inşaat lobisinin hoşuna gider ucuz kamu kredisi kullanan çıkar grupları alkışlar seni hadi faiz konusunda samimiysen yarın faiz indir

  • Berber Bekri 21 Mart 2021 15:19

    Makası tarrraaağııı satıp faize yatırmıştım faizleriyle $ alıyordum...Şimdi full $ zamanı haydi Türkiye ileri...Durmak yok yola devam...

  • muhsin tuti21 Mart 2021 15:15

    Hocam dövizi yükseltme,,batarız.

  • rıza21 Mart 2021 15:13

    borsada şelale geliyor.

  • Merkezde 4 baskan21 Mart 2021 15:07

    Merkez bankasi boyleyken halkbank vakifbank yine iyi ayakta duruyor 20 ayda 4 sefer baskan degisen merkez bankasinda kamu bankalari yine istilrarli fiyatlarda tebrik etmek gerek

  • Meraklı21 Mart 2021 14:59

    Naci Ağbal göreve geldiğinde yaptığı açıklama; "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak temel amacımız fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir. Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir. 19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır."

  • İlk hedef risk primi21 Mart 2021 23:12

    AĞBAL başkan;"TÜM politika araçlarını kullanacağız" deyip ekonomi bakanı gibi hava yarattı. ŞİMDİKİ BAŞKAN ise "PARA politikası araçlarını kullanmaya devam etcez" deyip "Döviz satmak kötü birşey değil rezerv bunun için var.Ayrıca ülke risk primi düşerse finansman maliyeti de iner. Yatırım, Üretim ihracatla istihdam artar faiz ve enflasyon düşer" diye eklemiş.15 nisana kadar RİSK PRİMİNE down.Ytd.

  • Ahimturarinsallah21 Mart 2021 14:52

    Hem dolar almayin derler, hemde doların yukselmesi icin ne varsa yaparlar, akit kise yazari degil mi bu

  • faiz21 Mart 2021 14:46

    hahaha ne oldu ya. hani faiz kötüydü :)

  • Fayız lobisi21 Mart 2021 14:21

    Pazartesi ben kaçarım durmam artık buralarda elvade

  • AHMET ÖZBİR21 Mart 2021 14:36

    SENİN gibi hainler düşmana vatanı teslim eder. Defol git dilediğin ecnebi memleketine, kirletme güzelim ülkemi.

  • Dobra21 Mart 2021 14:20

    Karar doğru.yaz aylarında iç tüketim hareketlenmeli türkiye başka türlü büyüyemiyor.politika değişikliği olacak döviz bu kadar baskı görmeyecek.nisandan itibaren ön yüklemeli faiz indirimi başlayacak.

  • 😂21 Mart 2021 13:57

    Tarihide yaz başkan bakalım son mesajın ne zaman gelecek 3-5 ay sonra muhtemelen.

  • Murat21 Mart 2021 13:56

    FETÖ'cü namussuzlar yeni başkana ateş püskürüyor. Demek ki REİS'İM 12'DEN VURDU, isabetli bir kararla KAOSÇUÇOCUKLARINI ŞAP'A OTURTTU!..

  • şeref gocmen21 Mart 2021 17:37

    sen ya yazdıgından haberin yok yada anlama sorunu yaşıyorsun.Aynende şunu demek istemişsin.fetocular yeni başkana ateş püskürüyor derken eski başkanı savunuyorlardı anlamından başka bir şeyle açıklanamaz senin yazdıgın. 

  • Murat21 Mart 2021 16:58

    Şeref Göçmen Sn. Ağbal hizmet ehlinden biri. Sn Başkan ne vazife verirse onu yapar. Sen nerenden okuyorsun, böyle adice cevap veriyorsun. AK kadroların alayı FETÖ düşmanıdır.

  • şeref gocmen21 Mart 2021 16:15

    naci agbal fetöcumu bunumu söylemek istiyorsun.görüşlerin tamda bu anlama geliyor.o zaman temizleyin fetoculeri devletten.

  • XyZ21 Mart 2021 13:51

    Bugünden sonra paramı dolara yatiririm ,ne haliniz varsa görün

  • Yavuz Selim21 Mart 2021 14:40

    Fetoş da parasını İslâm ve Türk düşmanı ABD'nin dolarına yatırıyor. Bizler ise TÜRK LİRASI'na yatırım yaparız, TÜRK DEVLETİ'ne sevdalıyız.

  • Matematikçi21 Mart 2021 13:46

    Paramızı pul ettiniz ,borsaya para yatırıyoruz biz boncukla hisse senedi almıyoruz,oyuncak ettiniz ekonomiyi

  • Ww21 Mart 2021 13:40

    Milleti sapittirdilar kimse ne yapacagini kestiremez oldu

  • Nasan ayı21 Mart 2021 13:30

    Nisanda bir 200-400 bp arası faizi indirir başkana güzel gözükür

  • Hhhssb21 Mart 2021 13:29

    Yabancı pazartesi kaçacak delik arayacak bir de swap kısıtlarlarsa yine türkiyeden çıkamayacaklar

  • He21 Mart 2021 13:56

    Ahahahah ayranın yok içmeye sallamışın çeşmeye davet eden sensin sen kimse zorla gelmiyor,bırakın bu düşmanlık işlerini sen kendi ekonomini düzeltmezsen para babaları elbette gelir seni yer bu sadece bizim için değil bütün gelişmekte olanlar için geçerli vazgeçin bu düşmanlıktan kimse sana aşık değil anladınmı

  • By_trader21 Mart 2021 13:18

    Bi çuval inciri berbat ettiniz.

  • Bağımsız Düşüce21 Mart 2021 13:15

    Cebini dolduran susup gidiyor ! Adaletsiz ülkede vatandaş vergi ile devleti , Faiz ile zenginleri BESLER !!!

  • IHLGM.IHLAS.SOYGUN.VAR21 Mart 2021 13:15

    2 ay sonra dis kapinin dis mandali olur

  • Ghjhg21 Mart 2021 13:01

    Bayburtluları severim. Farklı bir kandır.

  • Dobra21 Mart 2021 14:17

    Naci ağbal da bayburtlu

  • Mmm 21 Mart 2021 13:00

    15 Nisa'na kadar dolar 8.50 yi geçeceği için faiz indirimi akıllarına bile getiremeyecekler yazık ettiler bu kadar uğraşa

  • fafa21 Mart 2021 12:56

    Gazete köşelerinden yorum yapmak kolay,haydi görelim.Umarım başarılı olursun. MB'nın tek başına yapacağı şey sınırlı.Ekonomist değilim,ama iyi bir gözlemciyim.

  • AHMET ÖZBİR21 Mart 2021 12:52

    RABBİM zatınızı muvaffak eylesin. Türk Devleti'nin düşmanı olan kanı bozukların ekonomimizin takla atması için yaptıkları planları ayaklar altına alıp ŞAHLANDIRMANIZI ve REİS'İME TAM TABİ OLMANIZI gönülden temenni ederim.

  • Beklendiği gibi21 Mart 2021 12:45

    Faiz indimleri geliyor

  • Sedat21 Mart 2021 12:45

    dağ fare doğuru ...