E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMB döviz satım ihalesi açtı---

MB döviz satım ihalesi açtı

MB döviz satım ihalesi açtı
24 Temmuz 2013 - 15:03 borsagundem.com

Merkez Bankası, bugün ek parasal sıkılıştırma yapılmaması sebebiyle 50 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açtı

Merkez Bankası, bugün ek parasal sıkılıştırma yapılmaması sebebiyle 50 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açtı.
TCMB, dün düzenlenen Para Politikası Kurulu toplantısında alınan kararlar çerçevesinde bugünden itibaren ek parasal sıkılaştırma yapılan günlerde döviz satımı yapmayacağını duyurmuştu.
Bankalar ihale tekliflerini döviz satım ihalesi ilanını takipeden on beş dakikalık (15 dakika) süre içinde verebilecek.
Merkez Bankası, bugün düzenlediği döviz satım ihalesinde 50 milyon dolarlık satım yaptı.
İhalede en yüksek fiyat 1.9060 TL, en düşük fiyat 1.9045 TL olarak belirlenirken, ortalama fiyat ise 1.9052 TL seviyesinde oluştu. İhalede teklif tutarı 65 milyon dolar oldu. İhaleye gelen tekliflerin ortalama fiyatı ise 1.9049 TL şeklinde oluştu.
 Merkez Bankası'nın 11 Haziran tarihinde başladığı döviz satım ihaleleri ile bugüne kadar piyasaya verdiği miktar 6,7 milyar dolara ulaştı. Merkez Bankası'nın bugüne kadar düzenlediği 45 ihalede gelen teklif 12
milyar 649 milyon dolar oldu. Böylece tekliflerin yüzde 53,0'lÜk kısmı karşılanmış oldu.
İhalelerde ortalama fiyatın ortalaması 1,9298 TL olurken, en düşük fiyat ortalaması 1,9284, en yüksek fiyat ortalaması 1,9310 TL şeklinde oluştu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • jargons24 Temmuz 2013 15:19

    ek parasal sıkılaştırma artık jargonların önü açıldı yürüyün merkez bankaları quantitavie easing - niceliksel kolaylık (bas bas paraları demek) bu fed in jargon, qualitative easing (niteliksel kolaylık) de caponlardan geldi ne demek istiyorlar anlamadım herhalde her türlü basıcaz parayı demek istiyorlar, bayılıyorum bu merkez bankalarının sözlük litaratürüne felsefeci kesildi hepsi