E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizMB döviz satım ihale tutarını değiştirdi---

MB döviz satım ihale tutarını değiştirdi

MB döviz satım ihale tutarını değiştirdi
02 Temmuz 2013 - 10:38 borsagundem.com

Merkez Bankası, döviz satım ihale tutarını bugünden itibaren "en az 50 milyon ABD doları" olarak değiştirdi

Merkez Bankası, düzenli fonlama yapılan günlerde açılacak döviz satım ihalelerinde en az 150 milyon dolar olarak belirlenen döviz satım ihale tutarını, bugünden itibarın en az 50 milyon dolar olarak değiştirdi. Banka, gün içi döviz satım ihalelerinde her bir bankanın ihalede verebileceği en yüksek teklif tutarını ise toplam ihale tutarının yüzde 10’u ile sınırladı.
Merkez Bankası düzenli fonlama yapılan günlerde açılacak döviz satım ihalelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Buna göre, en az 150 milyon dolar olarak belirlenen döviz satım ihale tutarı 2 Temmuz 2013’ten (bugün) itibaren en az 50 milyon dolar olarak değiştirildi. Ayrıca 11 Haziran 2013 tarihinde açıklanan “Gün İçi Döviz Satım İhaleleri” uygulama esaslarında da değişikliğe gidildi. Buna göre, her bir bankanın ihalede verebileceği en yüksek teklif tutarı toplam ihale tutarının yüzde 10’u ile sınırlı olacak. Mevcut uygulamada her bir bankanın ihalede verebileceği en yüksek teklif tutarı toplam ihale tutarının yüzde 20’si ile sınırlıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)