E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMB Başkan Yardımcısı Özbaş görevden alındı, yeni isim Semih Tümen---

MB Başkan Yardımcısı Özbaş görevden alındı, yeni isim Semih Tümen

MB Başkan Yardımcısı Özbaş görevden alındı, yeni isim Semih Tümen
25 Mayıs 2021 - 03:12 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Özbaş görevden alındı yerine Prof. Dr. Semih Tümen atandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alındı. Özbaş'ın görevden alınmasıyla yerine Prof. Dr. Semih Tümen atandı.

Yayımlanan kararda "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcısı Oğuzhan Özbaş 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkes Bankası Başkan (Guvernör) Yardımcılığına, 1211 sayılı Kanunun 29'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Semih Tümen atanmıştır" denildi.

SEMİH TÜMEN KİMDİR

Lisans derecesini 2000 yılında ODTÜ İktisat Bölümü'nden aldıktan sonra 2006 yılında London School of Economics'te Ekonometri ve Matematiksel İktisat alanında yüksek lisans yapan Prof. Dr Semih Tümen 2012 yılında da University of Chicago'da İktisat alanında doktora derecelerini almıştır.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü, Araştırma ve Para Politikası Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist ve diğer unvanlarda 2002 yılından itibaren görev yapan Semih Tümen, TCMB’de çalıştığı dönemde ODTÜ, Bilkent Üniversitesi ve TOBB-ETÜ'de yarı zamanlı öğretim üyeliği de yaptı. Mikroeokonometri, İşgücü İktisadı, Eğitim İktisadı ve Kalkınma İktisadı alanlarında lisans ve yüksek lisans düzeyinde dersler veren Tümen, 2016-2018 yılları arasında Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Gıda Komitesi) Genel Koordinatörlüğü ve Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) Başbakan Yardımcılığı Makamı’nı temsilen Kıdemli Danışman görevlerinde bulundu. Semih Tümen, 2018 yılından itibaren TED Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

Merkez Bankası brüt rezervleri yükseldi

 

Merkez Bankası brüt döviz rezervlerinde artış

 

Merkez Bankası piyasayı 40 milyar TL fonladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk26 Mayıs 2021 08:57

    Eğer iktidar muhalefet hakkında iddia ortaya atarsa muhalefet suçsuz olduğunu ispatlamak zorunda,muhalefet iktidar hakkında konuşursa yine muhalefet ispatlamak zorunda, hukukun geldiği nokta

  • doğru25 Mayıs 2021 13:38

    merkez bankası yöneticileri mevsimlik işçi ye döndü...

  • vatandaş 25 Mayıs 2021 09:16

    bu ne yapmış acep ,yahu vatandaş olarak bunlar neden alınıyor yerine kimler neden getiriliyor bunu bilmek hakkımız değilmi nasıl bir iş bu

  • Enbilen bey 25 Mayıs 2021 08:59

    Harika, doları düşürecek, enflasyonu düşürecek, faizleri düşürecek taze kan bulundu! Görelim seni aslan parçası yes you can!!!!

  • Keklik25 Mayıs 2021 08:14

    128 milyar nerede, onu da açıklarsanız resmi gazete

  • Devamke25 Mayıs 2021 06:06

    Sabah sabah özlemiştik bu haberleri neyseki bu sefer sadece yardımcı değişmiş e hep başkan değişecek değil ya arada yardımcılarda değişsin tabi.

  • Sistem mi ? Adam mi ?25 Mayıs 2021 05:07

    Bir MB yönetimi , bir de bizim futbol kulübü antrenörleri sezon sonunu bir türlü göremezler.... Biz hep sihirbaz bekleriz çözüm için . Adam Odaklı bir beklenti hep... çok Nadir defalar tek tuk başarı gelse de genelde hüsran . Sorunu sistemde aramak lazım. 20 yıldır dünya kupalarında adımız yok 3.lukten sonra . Bir de Kemal Dervişi anarız