E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMayıs ayında borsadan kaçmak büyük hata---

Mayıs ayında borsadan kaçmak büyük hata

Mayıs ayında borsadan kaçmak büyük hata
04 Mayıs 2021 - 13:43 borsagundem.com

Borsaların Mayıs ile Ekim ayları arasında daha düşük performans gösterdiğine dair inanış bu yatırımcıların tercihlerini etkilemedi. Ekonomik toparlanma küresel yatırımcıların borsalara olan ilgisinin sürmesini sağlıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en ünlü stratejilerinden birisi olan Mayıs ayı satış dalgası bu yıl yatırımcılar tarafında rağbet görmedi. Borsa profesyonelleri tarihsel verilerde en güçlü altı aylık dönemin Kasım ayı ile Nisan ayı arası süreç olduğunu kabul ediyorlar. Ancak CNBC’nin haberine göre, Wall Street uzmanları aynı zamanda bu tarih aralığının yatırımcı planlarının şekillendirilmesi için gerekli bir faktör olmadığı konusunda da birleşiyorlar.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Mayıs ayında satış pozisyonuna geçme stratejisi Wall Street çevrelerinde genel olarak bilinen bir nevi yatırımcı özlü sözü (Sell in May and go away) niteliği taşıyor.

Credit Suisse ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Jonathan Golub konuyla ilgili açıklamasında, “Kafiyeli sözlerle özetlenen herhangi bir strateji büyük ihtimalle kötü bir stratejidir” ifadelerini kullanıyor. Golub geçtiğimiz Cuma günü güçlü gelen bilanço rakamları nedeniyle S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedefini 4.300 puandan 4.600 puana yükseltti.

Golub borsalarda Mayıs ve Ekim ayları arasındaki performansın genellikle zayıflık gösterdiğini ancak hisse senedi işlemleri için bu modele uymanın herhangi bir sebebi olduğunu söyledi. Baş stratejist, “Eğer her Mayıs ayı bir önceki yılla aynı olsaydı bu düşünce son derece makul olurdu” açıklamasında bulunarak geçen yılın Mayıs ayında borsalarda elde edilen muazzam getirileri örnek gösterdi.

Credit Suisse baş stratejisti, “Geçtiğimiz Mayıs ayı borsalar dipten sert bir yükseliş göstermişti” hatırlatmasında bulundu. Golub şimdiyse borsalardaki geri dönüşün tamamen değiştiğini ve ekonominin geçtiğimiz yılın pandemi etkilerinden kurtulmakta olduğunu belirtti. Baş stratejiste göre patlayan ekonomik aktiviteyle birlikte bilançolarda daha yüksek getiriler elde edilebilir.

Golub, “Sadece bu bilanço sezonunda elde ettiğimiz sonuçlara bakın. Amerikan şirketleri %22’lik oranda beklentileri aşıyor. %22 daha önce duyulmamış bir oran. Ekonomik veriler olağanüstü geliyor” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist ikinci çeyrek getirilerinin çok daha güçlü olacağını ve bu bilanço rakamlarının Temmuz ayında yayınlanacağını söyledi.

Golub, “Ben Mayıs ayında satışa geçmiyorum ve kimseye de bunu tavsiye etmem. Bana kalırsa bu kadar iyi görünen bir piyasada yapabileceğiniz en büyük hata çok erken ayrılmak olacaktır. Çok erken piyasadan ayrılmaktansa biraz daha uzun kalmaya çalışmak daha iyi sonuç verecektir” dedi.

Enflasyona karşı 10 yatırım hamlesi

 

Buffett’tan yatırımcılara borsa dersi

 

Borsalarda rüzgar terse döner mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsa krcl05 Mayıs 2021 13:14

    Adaletsiz halka arzlar yapmak hata değil, bu pandemide küçük yatırımcının üç beş kuruşuna göz diken kan emicilere ağır cezalar vermektense, kazandığının 10 da biri oranında ceza vermek hata değil ama yeter diyip çekilen küçük yatırımcının,ortalık sskinleşinceye kadar izlemesi hata değil mi ? Küçük yatırımcı olmadan sizler bir hiçsiniz. Yine küçük yatırımcı borsaya geldiğinde,yine çarpacaksınız. Bari yalanlar söylemeyein. Mayıs'ta borsadan çıkmak hataymış. Allah sizi kahretsin

  • Can04 Mayıs 2021 18:40

    Pandemide nereye gidilir ki ☺ Yatırım sezonluk yapılmaz ,tüm yıla hatta yıllara yaymak gerekir. Ytd.

  • kurt borsacı04 Mayıs 2021 14:40

    mayıs ayı sat ayıdır.sat tası tarağı topla tatile çık.o yüzden sat sat sat.

  • Piramit Menkul Kıymetler mağduru04 Mayıs 2021 14:19

    mamaları azalınca yalana başvuruyorlar.