E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMay'in koltuğu için bir aday daha---

May'in koltuğu için bir aday daha

May'in koltuğu için bir aday daha
17 Nisan 2019 - 08:42 borsagundem.com

Muhafazakar Parti milletvekili Çalışma ve Emeklilik Bakanı Amber Rudd, başbakanlık için yarışa girme olasılığını dışlamadığını açıkladı

Brexit için yoğun mesai harcayan ve AB'den çıkışın gerçekleşmesinin ardından istifa edeceğini açıklayan İngiltere Başbakanı Theresa May'in koltuğuna bir aday daha çıktı. 

Guardian gazetesine konuşan Amber Rudd, anlaşmasız Brexit'e karşı mücadelesi nedeniyle Muhafazakar Parti içinde popüler bir isim olmamasına rağmen, Theresa May'in ayrılması sonrası başbakanlık için rekabete girme olasılığını dışlamadığını söyledi.

Çalışma ve Emeklilik Bakanı olan Amber Rudd, Başbakan olma konusunda kapıyı açık bıraktığını, ancak bunun için bir kampanya yürütmediğini ifade etti.

Theresa May, görevinden ne zaman ayrılacağını açıklamış değil, ancak Brexit anlaşması parlamentodan geçtikten sonra görevini bırakacağının sözünü vermiş durumda.

May sonrası kimin Başbakan olacağı konusunda spekülasyonlar sürüyor. Olası adaylar arasında Sajid Javid ve Jeremy Hunt var. Ayrıca Dominic Raab ve Boris Johnson da adaylar arasındalar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)