E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMay AB'den yeniden müzakere isteyecek---

May AB'den yeniden müzakere isteyecek

May AB'den yeniden müzakere isteyecek
28 Ocak 2019 - 08:09 borsagundem.com

Britanya Başbakanı May'in anlaşmasız Brexit'i dışlayacağı ve Avrupa Birliği'nden müzakerelerin yeniden açılmasını isteyeceği bildirildi

The Sun gazetesinin haberine göre Başbakan Theresa May, kabine üyeleri ile haftasonu yaptığı toplantıda Britanya'nın Avrupa Birliği'nden bir anlaşma olmadan ayrılmayacağını, ancak Brüksel ile yapılacak görüşmeleri etkileyebilecek olması nedeniyle anlaşmasız Brexit olasılığını dışladığını
kamuoyu önünde ifade edemeyeceğini söyledi.

Habere göre Başbakan May, Brexit anlaşması için verilen değişiklik önergelerinin bugün Avam Kamarası'nda yapılacak oylamalarını başarı ile atlattığı takdirde hafta içinde Brüksel'e gidecek ve müzakerelerin yeniden açılmasını isteyecek.

Ancak, İrlanda'nın Geri Çekilme Anlaşması'nın yeniden müzakereye açılmasını kararlı şekilde reddetmeye devam etmesinin süreci zorlaştıracağı de ifade ediliyor.

İrlanda Başbakan Yardımcısı Simon Coveney haftasonu yaptığı açıklamada, İrlanda-Kuzey İrlanda sınırına ilişkin bir tedbir (backstop) içermeyen Geri Çekilme Anlaşması'nı kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)