E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMavi Giyim'de dengeler değişti---

Mavi Giyim'de dengeler değişti

Mavi Giyim'de dengeler değişti
13 Mart 2018 - 09:28 borsagundem.com

Mavi Giyim'in kurucuları şirkette negatif tek kontrol elde etmek için Rekabet Kurulu'na başvuru yapmıştı ve bu olumlu karşılandı

Blue International Holding B.V.’nin Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’deki A Grubu hisselerini elden çıkarması sonucu Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Akarlılar Ailesi’nin negatif tek kontrolüne
geçmesine izin verildi. Rekabet Kurulunun konu ile ilgili kararı Kurumun internet sitesinde
yayımlandı.

SÜREÇ NASIL İŞLEMİŞTİ?

Ocak ayında şirketin kurucusu olan ve yönetim kurulunda bulunan Fatma Elif Akarlılar'la birlikte Seyhan Akarlılar ve Hayriye Fethiye Akarlılar, Mavi Giyim'de nefatif tek kontrol elde edilmesi için Rekabet Kurulu'na başvurmuştu.

Negatif Tek Kontrol nedir?

Bir teşebbüsün başka bir teşebbüs üzerinde belirleyici etkiye tek başına sahip olduğu durumda tek kontrol vardır. Bir teşebbüsün tek kontrole sahip olduğu iki genel durum tanımlanabilir. İlki, kontrolü elde eden teşebbüsün diğer teşebbüsün stratejik ticari kararlarını alma hakkına sahip olduğu durumdur. Bu hak genellikle bir şirketteki oy haklarının çoğunluğunun devralınması ile elde edilir. İkinci olarak, bir teşebbüste sadece bir hissedarın stratejik kararları veto edebildiği ama tek başına bu tür kararları alma hakkı olmadığı durumda da tek kontrolün varlığı kabul edilir (negatif tek kontrol). Bu durumda sadece tek bir hissedar stratejik kararların alınmasını engelleme yetkisine sahiptir. Ortak kontrol edilen bir şirketteki durumun aksine, negatif tek kontrol durumunda aynı yetkiye sahip başka bir hissedar olmadığından, teşebbüsün stratejik davranışlarının belirlenmesinde negatif tek kontrole sahip hissedarın diğer belirli hissedarlarla işbirliği yapması zorunlu değildir. Tek kontrolün hukuki veya fiili olarak devralınması mümkündür.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 74,00
En Yüksek: 74,30
En Düşük: 70,80
Değişim 4,96 %
FK: 4,12
PD / DD: 1,17
İşlem Hacmi 185.694.149
Toplam Adet: 2.559.520
Ağırlıklı Ort.: 72,44
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)